Görüş Bildir
Haberler
Dünya Coğrafyasını Öğreniyoruz! Başkentini Hemen Hemen Hepimizin Yanlış Bildiği 13 Ülke

Dünya Coğrafyasını Öğreniyoruz! Başkentini Hemen Hemen Hepimizin Yanlış Bildiği 13 Ülke

Sık sık yaptığımız hatalar var ya, onların en başında bu geliyor. Bir ortamda konuşurken birisinin sizi düzeltmesini istemiyorsanız size dev hizmet. Aşağıdaki liste her şekilde kurtarıcınız olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İsviçre

1. İsviçre

İsviçre'nin resmi olarak başkenti bulunmamaktadır. Fakat Bern şehri de facto olarak başkent olarak kabul edilir.

2. Fas

2. Fas

Bu tarihi Kuzey Afrika ülkesinin de kaderi maalesef aynı şekilde şekillenmiş. Özellikle en büyük şehirleri Kazablanka ve Marakeş genelde başkent olarak düşünülüyor ama Fas'ın başkenti kıyı şehri Rabat.

3. Yeni Zelanda

3. Yeni Zelanda

Her köşesi birer doğa harikası olan bu küçük ülkenin başkenti her zaman Auckland olarak düşünülür ama doğru yanıt elbette Wellington.

4. Brezilya

4. Brezilya

Futbol cenneti Brezilya bu algı sebebiyle başkentini dünyaya doğru anlatamıyor. Ülkenin başkenti Sao Paulo ya da Rio de Janerio değil Brasilia.

5. Güney Afrika

5. Güney Afrika

Aslında Güney Afrika konusunda hepimiz hatalıyız. Çünkü Güney Afrika'nın anayasasında belirtilmiş bir başkenti yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kanada

6. Kanada

Kanada'nın başkenti konusunda olan kafa karışıklığı da çok normal karşılanıyor. Toronto, Vancouver ya da Montreal her zaman yanlış listesinin başında; ama aslında doğrusu Ottawa.

7. Avustralya

7. Avustralya

Avustralya'nın başkenti olsa olsa Sydney olur, en olmadı Melbourne olmalı. Canberra da ne? Evet, belki de ilk kez duydunuz ama Avustralya'nın başkenti Canberra.

8. Kazakistan

8. Kazakistan

Kazakistan Cumhuriyeti'nin başkenti Nur-Sultan kentidir. Her yıl Kazakistan'da 6 Temmuz başkent günü olarak kutlanmaktadır.

9. Hindistan

9. Hindistan

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan'ın başkenti konusunda da bilgi kirliliği olabiliyor. Özellikle Mumbai (Bombay) başkent zannediliyor; ancak doğrusu Yeni Delhi.

10. İsrail

10. İsrail

İsrail kısa süre önce başkentini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıdı. Bu durum derin bir politik konu olması ile birlikte, yanlış bilinen başkentler arasında eklendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nijerya

11. Nijerya

Nijerya'nın başkenti genel olarak Lagos diye biliniyor. Doğru bilgi ise Abuja.

12. Amerika Birleşik Devletleri

12. Amerika Birleşik Devletleri

Amerika'daki eyalet sistemi ve popüler Amerikan filmleri sebebiyle New York genel olarak Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti olarak düşünülüyor. Ancak doğru bilgi Washington DC. Şehrin adının sonundaki DC, District of Columbia anlamına geliyor ve bu bölge bir eyalet değil.

13. Çin

13. Çin

Çin'in başkenti konusunda aslında çok fazla bir kafa karışıklığı yok ancak ülkenin başkenti olan Pekin'in yabancı dilde Beijing olarak yazılması bir başka kafa karışıklığına sebep veriyor. Bu sebeple Çin de bu listeye girmesi gerekiyor.

Bonus: Türkiye

Bonus: Türkiye

Biz elbette yanlış bilmiyoruz; ama dünyanın geri kalanı genelde Türkiye'nin başkentinin İstanbul olduğunu düşünüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
12
5
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

''İsrail kısa süre önce başkentini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıdı. Bu durum derin bir politik konu olması ile birlikte, yanlış bilinen başkentler arasında eklen... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

BM kararlarını tanımaz ve uygulamaz, Diplomasiye değil kan dökmeye bayılır, dünya ekonomisinin 2/3 ünü yönetir, dolayısıyla evet, israil diye bir ülke yoktur... Devamını Gör

Sefa Döner

Yine bir şey öğreten güzel bir paylaşım keşke bütün içerikler böyle olsa

DR.D

Amerikanın başkentini New York sananda........ne bileyim aq