Görüş Bildir
Haberler
Dramdan Sıkılanlar İçin Neflix'teki Bol Kahkaha Garantili 16 Dizi

Dramdan Sıkılanlar İçin Neflix'teki Bol Kahkaha Garantili 16 Dizi

Yetti bu hayatın derdi tasası. Hadi o zaman biraz da gülelim, eğlenelim :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bojack Horseman-IMDb: 8.5

1. Bojack Horseman-IMDb: 8.5

BoJack Horseman, Netflix'in en sevilen komedi dizileri arasında yer alıyor. Toplam 12 ödül kazanan dizinin Emmy de dahil 20'den fazla adaylığı var insan hayatının olağan sorunlarını gerçekçi bir şekilde anlatması ile büyük beğeni ve ilgi toplamıştır. Bu insan ve at karışımı karakterimiz 90’lı yıllarda oynadığı Horsin’ Around adlı dizi ile ün kazanmış, ancak şöhreti uzun ve kalıcı olamamış. Bu yüzden de ağır bir depresyon yaşamaktadır. Hayalet yazarı Diane Nguyen (Alison Brie) ile birlikte yazacağı otobiyografisi sayesinde sektöre büyük bir geri dönüş yapmayı planlayan BoJack, Diane’e anlatması gerektiği için en derinde sakladığı anılarıyla yüzleşmek zorunda.

2. The Kominsky Method-IMDb: 8.2

2. The Kominsky Method-IMDb: 8.2

2 Altın Küre sahibi olan The Kominsky Method’ın, toplamda 3 ödül ve 7 adaylığı bulunmaktadır. Sadece Netflix'in değil tüm zamanların en iyi komedi dizileri arasında gösteriliyor. Ana karakteri Sandy Kominsky (Michael Douglas), geçmişinde başarılı bir aktörlük kariyerine sahip. Aktörlüğü bıraktıktan sonra sektörden ayrılmak istemeyen Sandy, The Kominsky Method adlı stüdyosunda oyunculuk dersleri verir. Yakın arkadaşı ve menajeri olan Norman’ın (Alan Arkin) eşini kanserden kaybetmesi üzerine Sandy ve Norman, hayatlarının anlamını ve eski ve yeniyi sorgulayacakları bir yolculuğa çıkarlar.

3. Russian Doll-IMDb: 8.0

3. Russian Doll-IMDb: 8.0

Nadia Vulvokov (Natasha Lyonne), 36. yaş gününü kutladığı gece bir arabanın kendisine çarpması sonucu hayatını kaybeder. Ancak kısa bir süre sonra genç kadın kendisini, gecenin erken saatlerinde gerçekleşen yaş günü partisinde canlı bir şekilde bulur. 

Orange Is the New Black’in sevilen oyuncusu Natasha Lyonne, bu yeni Netflix komedi dizisi ile tekrar karşımıza çıkıyor. Kısa bir süre içinde olumlu yorumlar almayı başaran dizi yeni sezonlarıyla da bizi eğlendirmeye devam edecek gibi görünüyor.

4. Sex Education-IMDb: 8.5

4. Sex Education-IMDb: 8.5

Daha çok gençlerin izlediği Sex Education, tüm zamanların en sevilen Netflix komedi dizileri arasında. 

Dizide, ergenliğin getirdiği sorunlar ile uğraşmakta olan Otis Milburn’ün (Asa Butterfield) maceraları yer alıyor. Genç adamın annesi Jean (Gillian Anderson), cinsel sağlık terapileri yapmakta olan uzman bir psikiyatristtir. Buna rağmen Otis, cinsel yaşamı ile ilgili sorunlar yaşamakta ve durumu annesine danışmak istememektedir.

5. The End of the F***ing World-IMDb: 8.2

5. The End of the F***ing World-IMDb: 8.2

Netflix’in bir Emmy ve BAFTA adaylığına sahip, İngiltere yapımı komedi dizisi The End of the F***ing World, komedi denince akla ilk gelen dizilerden biri. 17 yaşındaki James (Alex Lawther), bir psikopat olduğunu düşünmekte ve hobi olarak çeşitli hayvanları öldürmektedir. Bu hobisinin kendisini artık tatmin etmediğini düşünen genç adam, durumu bir adım ileriye taşıyarak bir insanı öldürmeye karar verir. Kurbanı olarak da 17 yaşındaki sorunlu sınıf arkadaşı Alyssa’yı (Jessica Barden) gözüne kestirir. Alyssa’nın James’e birlikte kaçmayı teklif etmesi üzerine ikili, korkutucu maceralar da yaşayacakları trajikomik yolculuklarına adım atarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Master of None-IMDb: 8.3

6. Master of None-IMDb: 8.3

Yayın hayatı boyunca olumlu yorumlar almış olan dizi, 3 Emmy Ödülü ve bir Altın Küre de dahil olmak üzere toplamda 16 ödül ve 61 adaylık kazanmıştır. 30 yaşında olan eski aktör Dev (Aziz Ansari), New York’ta yaşıyor ve hem profesyonel hem de özel hayatında işlerini zorlaştırmakta olan kararsız kişiliği ile mücadele ediyor. Hayatı komik ve bir o kadar da anlamlı olaylar ile dolu olan Dev, kim olduğunu, hayattan ne istediğini, yaşı ilerledikçe ortaya çıkan sorunlarını ve akşam yemeği için ne yiyeceğini kararlaştıracağı bir yolculuğa çıkıyor.

7. Orange Is the New Black-IMDb: 8.1

7. Orange Is the New Black-IMDb: 8.1

Bir roman uyarlaması olan dizi, tüm zamanların en çok izlenen Netflix dizisi olma unvanını taşımakta bunu belirtmekte fayda var. Bir çok ödül ve adaylığa sahip olan dizi; 30’lu yaşlarında olan New Yorklu Piper Chapman, eski kız arkadaşı ve uluslararası bir uyuşturucu kaçakçısı olan Alex Vause için taşıdığı uyuşturucu madde dolu bir valiz dolayısıyla, Litchfield Federal Hapishanesi'nde yatmak üzere, 15 ay ceza alır. Ve komedi ve yer yer dram dolu bir macera başlar.

8. Big Mouth-IMDb: 8.1

8. Big Mouth-IMDb: 8.1

Animasyon severler için harika bir seçenek Big Mouth. Bir grup 7. sınıf öğrencisi, ergenliğin ve kendi cinsel kimliklerini yeni yeni tanımaya ve keşfetmeye başlarlar. Elbette bu yolda eğlenceli olduğu kadar bir o kadar da sıkıntılı problemlerle uğraşırlar. En büyük düşmanları ise hormon canavarlarıdır.

9. On My Block-IMDb: 8.1

9. On My Block-IMDb: 8.1

Gençlilk dizisi sevenler buraya toplansın. Bir de romantik-komedi kıvamında olursa tadından yenmez değil mi? 2018 yapımı On My Block, Los Angeles’ın merkezinde bulunan zorlu bir mahallede yaşayan dört gencin hayatını ve arkadaşlıklarını konu alıyor. Çocukluktan beri arkadaş olan bu gençler büyüdükçe sorunlar da büyüyor.

10. Grace and Frankie-IMDb: 8.3

10. Grace and Frankie-IMDb: 8.3

Başarılı komedi oyuncusu Jane Fonda'nın fanları bu diziye bayılacak. Grace and Frankie, kocaları aynı avukatlık bürosunda senelerdir beraber çalışmasına rağmen birbirleriyle bir türlü arkadaş olmayan iki kadının başından geçenleri anlatmaktadır. Ancak bu durum kocalarının kendilerini birbirleri için terk ettiğinde değişmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. You Me Her-IMDb: 7.0

11. You Me Her-IMDb: 7.0

Oldukça ilgi çekici bir konuya sahip olan dizi izleyicilerin oldukça dikkatini çekti. You Me Her, evli bir çiftin başka bir kadınla 'polyamory' ilişki yaşamasını izleyiciye aktarırken, bu durumu komedi tarzında yansıtıyor.

12. F is for Family-IMDb: 8.0

12. F is for Family-IMDb: 8.0

F Is for Family, 1970’li yılların tipik Amerikan ailelerinden biri olan Murphy ailesini konu edinmektedir. Evin babası Frank, ailesini geçindirmek için çok çalışmakta fakat işinden nefret etmektedir. Anne Sue, toplumun istediği gibi bir anne ve eş olabilmek için saçlarını süpürge etmektedir. Ailenin üç çocuğa sahip ve hepsi de birbirinden farklı problemlerle uğraşırlar. Muhteşem bir 70'ler dönem dizisi diyebiliriz.

13. Maniac-IMDb: 7.9

13. Maniac-IMDb: 7.9

Emma Stone sevenler bu diziye bayılacak. Komedi, dram, bilim-kurgu konularıyla harmanlanmış dizi oldukça başarılı diyebiliriz. Hayatından memnun olmayan Annie ve Owen gizemli bir ilaç testinde karşılaşırlar.

14. Brooklyn 99-IMDb: 8.4

14. Brooklyn 99-IMDb: 8.4

Komedi ve polisiyeyi yan yana sevenler için Brooklyn Nine-Nine doğru adres. Jake işinde iyi yakalama oranı yüksek bir polisken aynı zamanda ciddiyetten yoksun ve sıkı çalışma prensibi olmayan da bir kişidir. Ekibin başına yeni gelen patron herkesin rozetinin hakkını vermesi ister ve bu baskı durumunun da Jake’nin başına komik olaylarına gelmesine sebep olur. Brooklyn 99, New York’lu bir grup dedektifin ekip içi ve suçlularla yaşadığı komik olaylar üstüne kurulu.

15. Suits-IMDb: 8.6

15. Suits-IMDb: 8.6

Netflix’te komedi ve dram türlerini içerisinde barındıran Suits, Mike Ross'un hikayesini bize yansıtıyor. Mike'ın çocukluk hayalleri yaşadığı yaşam şartlarından dolayı gerçekleşememiştir. Zekası ve inanılmaz hafıza tekniği sayesinde Mike, başka kişilerin LSAT sınavlarına girerek geçimini sağlamaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Better Call Saul-IMDb: 9.0

16. Better Call Saul-IMDb: 9.0

Breaking Bad'i özleyenler için dizinin Spin Off’u olan Better Call Saul, Netflix’te hem komedi hem de dram türünde karşımıza çıkıyor. Dizide, Breakind Bad dizisinde yer alan Saul Goodman’ın Walter White ve Jesse Pinkman ile tanışmadan önceki avukatlık yılları anlatılmaktadır. Hem komediye doyacağınız hem de dram türünde hikayelerle karşılaşacağınız güzel bir yapım.

BONUS 1: Leyla ile Mecnun-IMDb: 9.2

BONUS 1: Leyla ile Mecnun-IMDb: 9.2

Türk TV tarihinin en eğlenceli ve en fenomen dizilerinden biri olan Leyla ile Mecnun artık Neflix'te. Defalarca izlesek doymayız.

BONUS 2: Full House-IMDb: 6.7

BONUS 2: Full House-IMDb: 6.7

Biraz da nostalji yapalım. 1987 yılında televizyon ekranlarına gelen ve komedi alanında kült bir dizi olan Full House; Bekar baba, 2 erkek kardeşi ve 3 kızının maceraları aktarmaktadır. Son derece eğlenceli bir hikayeye sahip olan Full House dizisini eski günleri yad etmek için tekrar izleyin deriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
34
9
8
8
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
musa_ozer

lan dizilerin çoğu dram bu nasıl liste amk

Simge demirtaş

Maniac ve end of the fucking world ün hangi sahnesine güldünüz acaba

Bartu Bengitan

Dramatik anlarda gülüyorsanız iyi liste.