Görüş Bildir
Haberler
Don't Look Up Filmini Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 14 Film

Don't Look Up Filmini Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 14 Film

29.12.2021 - 10:24

Yayınlandığı andan itibaren büyük ses getiren Netflix filmi Don't Look Up dev oyuncu kadrosuyla da dikkat çekti. Bilim kurgu ve hiciv türündeki Don't Look Up filmini sevenlerin mutlaka izlemesi gereken 14 filmi sizin için listeledik. Bu filmleri de seveceğinize eminiz.

Not: Film açıklamalarında Beyazperde sitesinden yardım alınmıştır. Filmler, IMDb puanına göre sıralanmıştır.

Kaynak: https://collider.com/movies-like-dont...
İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Greenland: Son Sığınak (2020)

14. Greenland: Son Sığınak (2020)

IMDb: 6,4

Greenland, büyük bir felaketten kurtulmak için mücadele eden bir ailenin hayatına odaklanıyor. Dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Dünyanın yok olmasına neden olabilecek bir gök cismi gittikçe dünyaya yaklaşmaktadır. İnsanların kaçabilmesi için önlerinde sadece 48 saat vardır. Hayatta kalmak için zamana karşı yarışan evli bir çift, oğulları ile birlikte felaketten kurtulabilmek için Grönland’daki bir yeraltı sığınağına ulaşmaya çalışır.

13. Yarından Sonra (2004)

13. Yarından Sonra (2004)

IMDb: 6,4

İklim bilim uzmanı olan Jack Hall, Antarktika’da büyük bir buzulun koptuğunu keşfeder. Ancak henüz fark etmediği şey ise bu olayın, dünya popülâsyonunu etkileyecek bir doğal afetin tetikleyicisi oluşudur. Son üç haftadır aralıksız yağmurlar yağmaktadır ve tüm dünyada bir dizi iklimle ilişkili felaketler meydana gelmeye başlamıştır. Herkes dünyanın yeni bir buzul çağına girmekte olduğunu fark eder. İnsanlar, mümkün mertebe yaşadıkları alanları terk ederek güneye doğru daha sıcak iklim şartlarının olduğu bölgelere toplanmaya başlar. Jack, New York’ta mahsur kalan ve donma tehdidi altındaki oğlu ve arkadaşlarını kurtarmak için kendi canını ortaya koymaya hazırdır. Kurtuluş Günü’nün yaratıcısı Roland Emmerich’den etkileyici bir aksiyon ve gerilim filmi daha.

12. Diktatörle Görüşme (2014)

12. Diktatörle Görüşme (2014)

IMDb: 6,5

İlgiyle izlenen bir talk show programı, piyasaya yeni giren yapımcıyla ve karizmatik sunucusuyla yayınlandığı televizyon kanalında başarıyla devam etmektedir. Televizyon dünyasının durmaksızın üreten fabrikası, işlerken pek çok sırrı örter ve karanlık ilişkileri gizler. Tutunmaya çalışırken bir dakikada boğazına kadar batan tuhaf olaylar da etrafında gelişmeye başlar. Yapımcı ve sunucu da şov dünyasının kendileriyle ilgili yaptığı planlardan habersizdir.  Bu planların içinde Kuzey Kore'nin başındaki diktatörün suikast komplosu da yer almaktadır.

11. Buraya Kadar (2013)

11. Buraya Kadar (2013)

IMDb: 6,6

James Franco'nun evindeki partide Seth Rogen, Jay Baruchel ve diğer bir çok ünlü kıyamet günüyle karşı karşıya gelir. Ellerinde kısıtlı gıda kaynağı vardır ve dünya büyük bir kaosa sürüklenmektedir. Daha da kötüsü kaçınılmaz son yaklaştıkça herkesin içindeki hayvani hayatta kalma güdüsü daha çok açığa çıkacaktır! Filmin yönetmenliğini Seth Rogen ile birlikte daha önce kendisiyle Yeşil Yaban Arısı filminde beraber çalışmış olan ve ağırlıklı olarak komedi tarzında işler üreten Evan Goldberg üstleniyor. İlginç senaryolu ve bol kahkahalı filmin kadrosunda Seth Rogen'ın yanı sıra Jay Baruchel, James Franco, Emma Watson, Jason Segel ve Jonah Hill gibi yıldız isimler yer alıyor.

10. İlk ve Son Aşkım (2012)

10. İlk ve Son Aşkım (2012)

IMDb: 6,7

Çarptığında dünyayı yok edeceği kesin olan Matilda adlı asteroit, gezegene git gide yaklaşmaktadır. Bütün çareler tükenmiştir ve bilim adamlarının dahi ellerinde hiçbir çözüm yoktur; insanlığın kesin yok oluşuna sadece 3 hafta vardır. Tüm bu karmaşanın ortasında herkes, her şeyi boş verir ve kalan zamanını dilediği gibi geçirmeye başlar. Dodge da kendisini, karısı tarafından terk edilmiş olarak bulur! Kapı komşusu Penny de ailesini bir daha göremeyeceği için çok üzüntülüdür. Dodge lisedeki ilk aşkını bulmak, Penny de bir kez daha ailesini görmek için beraber yola çıkarlar. Ve kıyametin kopmasına çok az kala çığırından çıkan işlerle başlarına türlü komik olaylar gelir. Senaryosu ve yönetmenliğini oyuncu Lorene Scafaria'ya ait olan bu orijinal komedinin başrollerini ise Steve Carell ve Keira Knightley paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Dünyanın Sonu (2013)

9. Dünyanın Sonu (2013)

IMDb: 7,0

20 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelen 5 eski arkadaş, Dünya'nın sonunu getirmeye kararlıdır...

8. Başkanın Adamları (1997)

8. Başkanın Adamları (1997)

IMDb: 7,1

Amerikan başkanlık seçimlerine iki hafta kalmıştır... İsmi verilmeyen Amerikan başkanı, odasında küçük yaştaki bir kızla arasında geçenler nedeniyle büyük sansasyonlara neden olmuş, yeniden seçilebilme şansını sıfıra indirmiştir. Olaylar geniş çevrelerce duyulmadan önce önlem almak isteyen Beyaz Saray halkın dikkatini başka bir yöne çevirmek için medya cambazı Conrad Brean'ı görevlendirir. Halkın ve medyanın dikkatini dağıtma konusunda eşsiz bir yeteneğe sahip olan Brean, sahte bir savaş haberi çıkaracak, ardından gelen destekleyici sahte haberlerle de tüm ülkeyi gerçekte var olmayan bir savaşa inandıracaktır.

7. Vice (2018)

7. Vice (2018)

IMDb: 7,2

Vice, ABD’de 2001- 2009 yılları arasında başkan yardımcısı olarak görev yapan Dick Cheney’in hayat hikayesini konu ediyor. 30 Ocak 1941 yılında dünyaya gelen Cheney, Amerikan tarihinin en güçlü başkan yardımcılarından biri olan bilinir. Daha önceden Özel Kalem Müdürlüğü ve Savunma Bakanlığı yapan Cheney, 2000 yılında Başkan Yardımcısı adayı olarak katıldığı seçimleri kazandı. Filmde, George W. Bush’un başkanlığı döneminde görev yapan Cheney'in uyguladığı politikalar ve 9 Eylül saldırısı sonrasındaki süreci yönetmedeki etkisine odaklanılıyor.

6. Amerikan Gücü: Dünya Polisi (2004)

6. Amerikan Gücü: Dünya Polisi (2004)

IMDb: 7,2

Popüler bir Broadway aktörü olan Gary Johnston, bir elit terör temizleme organizasyonu olan Amerikan Gücü tarafından göreve alınır. Dünya onun etrafında ufalanmaya başladığında teröristlerle savaşmak zorundadır. Sadece onlarla değil ünlü kişiler ve bir de aşk meselesi ile de mücadele onu beklemektedir. Elbette yanında takım arkadaşları ile birlikte. Kahramanlarımız Kuzey Kore lideri Kim Jong Il’i bir barış konferansı düzenlemekten alıkoymak durumundadırlar. Kendisi, aslında dünyaya kitle imha silahlarıyla saldırmayı planlamaktadır. Konferansı destekleyen Sean Penn, George Clooney gibi isimlerin başı çektiği Film Oyuncuları Derneği’ne bazı şeyleri anlatabilmek gerekmektedir. Biraz sarsıcı da olsa. Film, South Park misali güldürürken izleyiciyi huzursuz etmeyi başarıyor.

5. Zombi Ekspresi (2016)

5. Zombi Ekspresi (2016)

IMDb: 7,6

Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Büyük Açık (2015)

4. Büyük Açık (2015)

IMDb: 7,8

Sektör dışından dört kişi büyük bankaların, medyanın ve hükümetin görmekten kaçındığı şeyi, ekonominin küresel çöküşünü gördüğünde akıllarına bir fikir gelmişti: Büyük Açık. Cesur yatırımları, onları her şeyi ve herkesi sorgulamalarının gerektiği modern bankacılığın karanlık, hassas noktasına götürecek. Michael Lewis’in çok satan kitabına ve gerçek bir hikayeye dayanan, Adam Mckay’in yönettiği Büyük Açık filminde başarılı oyuncular Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling ve Brad Pitt rol alıyor. Filmin senarist koltuğunda ise Adam McKay ve Charles Randolph oturuyor.

3. Şebeke (1976)

3. Şebeke (1976)

IMDb: 8,1

Şebeke, uzun yıllardır UBS Akşam Haberleri isimli programda haber spikerliği yapan Howard Beale’nin hikâyesini konu alır. Beale’in reytingleri günden güne düşmektedir ve nihayetinde bir çalışma arkadaşından, iki hafta içerisinde işinden kovulacağını öğrenir. Bunu öğrendiğinde büyük bir depresyona giren adam, ertesi akşam canlı yayında, gelecek Salı günü canlı yayında intihar edeceğini anons eder. Haliyle bu şok duyurudan sonra işler fazlasıyla karışır. Usta yönetmen Sidney Lumet tarafından yönetilen kült film Akademi Ödülleri’nde dört dalda Oscar ödülünü kucaklamıştır.

2. Vol.i (2008)

2. Vol.i (2008)

IMDb: 8,4

Vol.i, günümüzden çok uzak bir gelecekte geçmektedir. Filmde, insanoğlu aşırı kirlenme sebebiyle Dünya’yı terk edip başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Çöplerle çevrili dünyayı temizleme görevi sevimli bir robota, Vol.i’ye verilir. İnsanoğlunun bıraktığı çöplerden kendine yeni bir dünya yaratan yalnız Vol.i’nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve’nın gelmesiyle son bulur. İki sevimli robotun arasında filizlenen dokunaklı ilişki türlü zorluklara rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya çalışır. Film tüketim çılgınlığına ve insan türünün kendi yaşadığı doğal çevreye verdiği zararlara dair önemli yorumlar yaparken geleceğin insanlığını teknolojinin esiri olmuş, tembellikten tükenmiş bir profilde çizer. Pixar stüdyolarından çıkan Oscar ödüllü Vol.i sinema tarihinin en önemli animasyonlarından biri olmanın yanı sıra önemli bir bilimkurgu filmi olarak kabul ediliyor.

1. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

1. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

IMDb: 8,4

Dr. Strangelove, sinemanın dahi çocuğu Kubrick'in enteresan filmlerinden.... Her ne kadar ustanın her filmi nevi şahsına münhasır olsa da Dr. Strangelove'ın yeri ayrı... Soğuk savaşa alternatif bir bakış açısı taşıyan filmde, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği'ne saldırmak isteyen çatlak general Jack D. Ripper (ismine dikkat) karakterine odaklanırız. Bu tuhaf militer, soğuk savaş zamanında Rusların 'Amerikan halkının vücut sıvılarını kirlettiği' gerekçesiyle SSCB’ye nükleer saldırı yapma kararı alır. Amerikan uçağı Sovyet sınırına yakın bir bölgede dönemin tipik devriye uçuşlarından birini yapmaktayken, mürettebat Ripper’dan saldırı emri alır. Ne var ki ABD Başkanı, Pentagon’daki danışmanlarıyla bir toplantı yaparak durumu değerlendirmektedir. Savaş yanlısı general Turgidson bu durumun komünizmle hesaplaşmak için güzel bir fırsat olduğunu belirtir. Fakat Sovyet Büyükelçisi DeSadesky, ABD makamlarına Sovyet savunma teknolojisinin geldiği son noktanın ürünü olan Doomsday Device'dan bahsettiğinde ve başkan danışmanları eski Nazi bilim adamı Dr. Strangelove'ın görüşüyle durum daha da tehlikeli bir hal alır; Doomsday Device, Sovyetlere yapılacak herhangi bir nükleer saldırıda dünyadaki tüm canlıların yok olmasını sağlayacak bir karşı tehdit silahıdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın