Görüş Bildir
Haberler
Dolardan Rekor Üstüne Rekor! Dolar Neden Yükseliyor? Kısa Vadede Dolar Ne Kadar Olacak? Son Dakika Dolar...

Dolardan Rekor Üstüne Rekor! Dolar Neden Yükseliyor? Kısa Vadede Dolar Ne Kadar Olacak? Son Dakika Dolar...

Kasım ayının son günlerine yaklaşırken dolar yükselmeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın üst üste yaptığı toplam 400 baz puan faiz indirimleri sonrası değer kaybeden Türk Lirası git gide daha kötü bir hale geliyor. Yatırım yapmak isteyen ya da kazanç sağlamak isteyen vatandaşlar döviz piyasasındaki değişimi takip ediyor. Dolar, euro ve altının tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından, piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Dolar/TL kuru 12 lirayı geçti ve 12,83 lira seviyelerinden işlem görmeye başladı. Peki; dolar neden yükseliyor?  Ekonomistlere göre küresel krizin etkilerinin görmezden gelinmemesi gerekiyor. İşte, 23 Kasım 2021 güncel dolar fiyatı ve döviz piyasasındaki son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Eylül ayından itibaren yaptığı Para Politikası Kurulu toplantıları sonucu ulaşılan toplam 400 baz puan faiz indirimi Türk Lirasına değer kaybettirmeye devam ediyor. Gelecek ay bir faiz indiriminin daha geleceğini belirten Merkez Bankası dolarla ilgili endişeleri beraberinde getiriyor. Döviz kurlarında yaşanan hızlı artışın sebebi de merak ediliyor. Dolar kuru gün içerisinde 12 lira seviyelerini aşarak 12,83  liradan işlem görmeye başladı. Uzmanlara göre; küresel krizin etkilerinin yanı sıra Türkiye'ye yapılan ekonomik saldırılar doların yükselişine sebep oluyor. İşte, 23 Kasım 2021 güncel dolar fiyatı ve döviz piyasasındaki son durum...

Dolardan Rekor Üstüne Rekor!

Dolardan Rekor Üstüne Rekor!

Dün günü 11.25'ten tamamlayan dolar yeni güne rekorla başladı. Kur 12,75 lira seviyesini görerek rekor tazeledi..

Euro Ne Kadar Oldu?

Euro Ne Kadar Oldu?

Altının gram fiyatı ise 722 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Dünü 12.65'ten tamamlayan euro ise 14.38 ile rekor kırdı.

Dolar endeksi, 96,6 ile son 16 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından 96,4'te dengelendi. Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 artışla 1,1250'den alıcı buluyor..

Kısa Vadede Dolara Ne Olacak?

Kısa Vadede Dolara Ne Olacak?

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentilerden önce faiz artışına gidebileceği ve daha önce aylık 15 milyar dolar olarak duyurulan varlık alımlarının azaltım hızının yükseltilebileceği endişelerinin küresel ölçekte dolar talebinin artmasına neden olduğunu bildirdi.

Bugün ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamalarının yakından takip edileceğini, özellikle enflasyon ve petrol rezervlerine ilişkin değerlendirmelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini aktaran analistler, bugünün veri takviminde ise ABD ve Avrupa'da imalat sanayi ve hizmet sektörüne ilişkin Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin öne çıktığını kaydetti.

Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 96,5 seviyesinin direnç, 95,5'in ise destek konumunda olduğunu söyledi...

Dolar Neden Yükseliyor?

Dolar Neden Yükseliyor?

Uzmanlara göre; küresel bir krizle karşı karşıyayız ve bu durum tüm ekonomileri etkilediği gibi Türkiye'yi de etkiliyor.

A Haber canlı yayınına katılan Takvim gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş, Akademisyen Prof. Dr. Zakir Avşar ve ekonomist Doç. Dr. Cüneyt Dirican değerlendirdi.

'1970'lerin başında Arap-İsrail savaşı, ardından Nickson'ın petrolle dolar ve altın arasındaki bağı onsun ilişkisini kesmesi ve dünyanın petrol-dolar sistemine gitmesi İran Şahı olmak üzere OPEC'in buna karşı çıkmasının ardından petrol fiyatlarının hızlı şekilde yükselmesine neden oldu. Bu da enflasyonun ciddi şekilde yükselmesine yol açtı. 90'larda ABD'nin bankacılık krizi ve hala bizleri etkileyen Körfez Savaşları yaşandı. 85-95 arası Komünizm çöküyor ve Çin parası bugünden çok daha değerli gibi görünüyor fakat çok ciddi cari açık veriyor ve sonrası çöküş oluyor.

Önümüzdeki dönemde arz sorunları yaşanacak. Enerji fiyatlarındaysa sıkıntılar sürecek gibi duruyor. Türkiye kendine burada fırsat yarabilir mi asıl önemli olan bu.'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23 Kasım Dolar Fiyatları

23 Kasım Dolar Fiyatları

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın