Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 7 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 7 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
07.12.2020 - 10:50

Piyasalar, perşembe ve cuma günü açıklanacak olan işsizlik ve cari açık rakamlarına kadar veri bakımından sakin bir haftaya başlıyor. Yine haftanın ikinci yarısında gerçekleştirilecek olan AB Liderler Zirvesi, Türkiye piyasaları için kritik öneme sahip gelişmelerin başında yer alıyor.  Haftanın açılışında dolar/TL ve euro/TL'de yatay hareket ederken piyasalarda işlemlerin artmasıyla birlikte kurlar yukarı yönlü hareketlendi. Gelişmeler karşısında kurların durumu ne olacak merak ediliyor. İşte 7 Aralık dolar ve euroda son durum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen hafta açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerinin daha az hissedildiği ve toparlanma ivmesinin kaydedildiği yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.7 ile beklentinin bir hayli üzerinde büyüme kaydetti. TÜİK'in verilerine göre enflasyon verileri ise Kasım'da ekonomistlerin beklentilerinin üzerinde gerçekleşerek pandemi etkisiyle geçen 2020 yılının en yüksek seviyesini gördü. Tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 14.03, aylık ise yüzde 2.3 arttı.Dolar Ne Kadar Oldu? 

Yapılan enflasyon açıklamalardan sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 10.00 itibariyle dolar/TL 7.87'de, euro/TL ise 9,53 civarında işlem görüyor.

Geçen hafta açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi ile 7.91 seviyesine çıkan dolar, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın sosyal medyadan yaptığı ve ekonomi yönetiminin enflasyon gerçeğini kabul ettiği yönünde algılanan açıklama sonrası geriledi. Aralık ayında da faiz artışı yapılacağı yönündeki beklentiler ağırlık kazanmıştı.

Yeni haftayla birlikte yurt içi piyasalarda gözler açıklanacak yeni veri setlerinde olacak. Bugün ve Çarşamba günü açıklanacak hazine nakit dengesi ve Cuma günü belli olacak cari dengenin yanı sıra gözler çeyreklik işsizlik rakamlarına olacak. Ayrıca Hazine iki yıl vadeli sabit kuponlu ve beş yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvilini yeniden ihraç edecek.

Dışarıda ise aşı ile ilgili gelişmeler, ABD'de çıkması beklenen teşvik paketi, Avrupa Merkez Bankası'nın sözlü yönlendirmeleri ve AB zirvesi'nde Türkiye ile ilgili olası yaptırım konusu takip ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın