Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 3 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 3 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
03.12.2020 - 10:36

Aralık ayının ilk işlem günlerinde piyasalarda TCMB'nin politika faizi artışı ardından ekonomi ve hukuk politikalarda reform süreci izlenirken Kovid-19 aşı haberleri de gündemde önemli yer alıyor. Geçen hafta faiz kararlarının ardından 8 seviyelerine çıkan dolar bu hafta ise 7.80 seviyelerinde seyir etmeye devam ediyor. Yeni haftaya sakin bir seyirle başlayan döviz kurları uzun vadede nasıl bir dalgalanmaya girecek... Aşı haberlerinin doları her an etkileyip artış hızını fitilleyecek mi merak ediliyor. Enflasyonun açıklanmasının ardında dolar yükselişte. İşte 3 Aralık güncel döviz kurlarındaki son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birkaç aydır hareketleri zamanlar geçiren dolar kuru, faiz kararı ve Kovid-19 aşı haberlerinin de etkisiyle dalgalanmaya devam ediyor. PPK toplantısının ardından dolar 7.52'ye kadar gerilemişti. Ancak 19 Kasım'da yaşanan bu düşüş kalıcı olmadı. Dolar 8 seviyelerini gördükten sonra yeni ayın ilk günlerinde 7.80 seviyelerinde seyir ediyor. Öğle saatlerinde Kasım ayının enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar yükselişte.

Dolar Ne Kadar Oldu? 

Yapılan açıklamalardan sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün saat 14.00 itibariyle dolar/TL 7.84'de, euro/TL ise 9,50 civarında işlem görüyor.

Doların küresel piyasalarda tüm sert para birimleri karşısında gerilemesi ve euro/dolar paritesinin 1.21 düzeyini de aşmasının ardından, iç piyasada dövizler yeni güne Çarşamba gününe yakın düzeylerde başladılar. Piyasalarda, Perşembe günü Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verileri izlenecek. Ayrıca Cuma günü piyasaların kapanışından sonra Moody's'in Türkiye not güncellemesi bekleniyor.

Küresel piyasalarda ise artan risk iştahından da destek alan yurt içi piyasalar dün  pozitif ayrışmıştı. BİST 100, ulaştırma ve bankacılık hisseleri öncülüğünde günü yüzde 3,25 artıda kapatırken gün içerisinde 7,90'ın üzerini gören dolar/TL 7,82'lerde tamamlamıştı. Dolar/TL bugüne de benzer seviyelerden başlangıç yapan dolar yeni yıla kadar aynı seyri mi izleyecek merak konusu.

Enflasyon Yıllık Bazda Yüzde 14,03 Oldu.

Enflasyon Yıllık Bazda Yüzde 14,03 Oldu.

Enflasyon, kasım ayında beklentilerin üzerinde gelerek yüzde 2,3 artış kaydetti Böylece, yıllık enflasyon yüzde 14,03 seviyesine ulaştı.

Kasım 2020’de, endekste kapsanan 418 maddeden, 54 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 42 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı. 322 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın