Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 23 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 23 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
23.11.2020 - 11:54

Geçtiğimiz hafta yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın başkanlık ettiği ilk politika toplantısında piyasa beklentilerine paralel olarak güçlü bir faiz artırımına gitmişti. Ayrıca sadeleştirme adımı atılarak tüm fonlamanın haftalık repo ile yapılacağı da açıklanmıştı. Dolar kuru, geçen hafta Türkiye piyasalarının kapanış saatinde seviyesinde hareket ederken yeni haftaya nasıl başladı merak ediliyor. Yeni haftayla birlikte Dolar Merkez Bankası'nın geçen haftaki faiz kararı ile birlikte gerilemesi sonrasında ilk işlem gününde yükseldi. İşte 23 Kasım 2020 döviz kurlarında son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Bankası, Naci Ağbal başkanlığındaki ilk toplantıda politika faizini piyasa beklentilerine paralel 475 baz puan artışla yüzde 15'e yükseltirken, bundan sonra tüm fonlamanın politika faizinden yapılacağını da belirtmişti. Açıklamalardan sonra gözler kurlara çevrildi. Geçen hafta PPK toplantısının ardından küçük çaplı düşüşler yaşayan dolar yeni haftaya hareketli başladı.

Dolar önceki kapanışını 7,6466 liradan yaptı. Dolarda bugün yüzde 0.39 hareketlilik oldu. Euroda ise yüzde 0.77 hareketlilik gözlemlendi. Uzmanlara göre dolar önümüzdeki günlerde sakin bir süreç izleyebilir ve TL'deki iyimserlik sürerse 7.50 hatta 7.20 seviyelerine kadar düşebilir.   Bugün sabah saat 11.00 itibariyle dolar/TL 7.77'da, euro/TL ise 9,22 civarında işlem görüyor.

Dolar kuru yeni haftaya yükselişle başladı.

Dolar kuru yeni haftaya yükselişle başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), yeni Başkan Naci Ağbal'ın başkanlık ettiği ilk politika toplantısında 475 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin ardından kur haftayı 7.6381 seviyesinden tamamlamıştı. Ayrıca Merkez Bankası geçen haftanın son işlem günü haftalık swap işlemlerinde kullanılan TL faizini yüzde 13,25'ten yüzde 15'e yükseltmişti.

Merkez Bankası attığı adımı dezenflasyon sürecinin en kısa sürede yeniden tesisi için, 'net ve güçlü bir parasal sıkılaştırma' olarak tanımlaması piyasalar için merak uyandırdı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Fed'in ortalama 2 enflasyon hedefleyeceğini söylemesi ardından dolar fiyatları hareketlendi. Dolar kurunun hareketli olmasının bir diğer nedeni de ABD ve Rusya'nın aşı açıklamaları oldu.

Piyasalarda Kovid-19 salgınında vaka ve ölüm sayılarının nisan ayındaki zirvelerde seyretmesiyle tekrar devreye alınan hareket kısıtlamalarını da yakından izleniyor. Kısıtlamalar dahilinde ekonominin gidişatı da vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın