Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar? 1 Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? Dolarda Düşüş Sürüyor! İşte 29 Aralık Rakamları...

Dolar Ne Kadar? 1 Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? Dolarda Düşüş Sürüyor! İşte 29 Aralık Rakamları...

Buse
29.12.2020 - 11:05

Dolar/TL yılın son haftasında aşağı yönlü hareketini sürdürüyor. Ekonomi yönetimindeki değişiklikle başlayan düşüş trendi, Türkiye Cumhuriyet6i Merkez Bakası'nın faiz artırımı sonrası bir ara yıl içerisinde 8.58'i gören TL'yi 29 Aralık itibarıyla 7.45 altına çekti. Küresel piyasalar noel nedeniyle tatilken içeride de önemli bir veri akışı bulunmuyor. Yeni yıla sayılı gün kala döviz kurlarının gün içinde nasıl seyredeceği merak ediliyor. Günlük dolar değerlendirmesi yapan birçok uzman tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. İşte 29 Aralık döviz kurlarındaki güncel durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küresel yatırımcılar piyasadan yeni yıl öncesi büyük ölçüde çekilmesine karşın TL dün dolar karşısında yüzde 1.5 değer kazandı. Hacimlerin düşük olduğu piyasada yıl sonu ödemelerinin öne çıktığı belirtiliyor. Yeni yıla ilişkin beklentilerden TCMB'nin yeni faiz artışlarıyla ve tamamlayıcı kararlarla iyimser hava devam ediyor.

Geçen hafta beklentilerin üzerinde artış yaparak politika faizini yüzde 17'ye yükselten Merkez Bankası (TCMB) sıkı duruşun, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar kararlılıkla sürdürüleceğine dikkat çekiyor.

Dolar/TL geçen hafta küresel piyasalardaki dalgalanmaya paralel 7.7350 TL'yi gördükten sonra hem TCMB'nin adımı hem petrol fiyatlarındaki düşüş hem de ABD'deki teşvik paketi nedeniyle gerileyen dolar endeksi sayesinde 7.45 altına indi.

Yeni yıla birkaç gün kalırken yaşanılan bu gelişmelerden sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 11.00 itibariyle dolar/TL 7.43'de, euro/TL ise 9,09 civarında işlem görüyor.

TL’nin Londra swap piyasasında gecelik faizi dün ve bugün yabancı yatırımcı için cazip olarak kabul edilmeyen -%3.5 seviyesine kadar gerilerken, yabancıların TL’de kalmasının cazip gelebilmesi ve TL’nin gerçek faizinin oluşabilmesi için swap sınırlamalarının bir kez daha gevşetilmesi bekleniyor.

Yabancıların yeni pozisyon alma istekliliği aralık ayının son günlerinde her yıl olduğu gibi azalırken önümüzdeki yılın ilk günlerine ilişkin beklentiler ise TCMB’nin gerçekleştirdiği faiz artışları ve tamamlayıcı kararlarla iyimser kalmaya devam ediyor.

Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Gündemde.

Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Gündemde.

Politika faizinde geçen hafta beklentilerin üzerinde artış yapan Merkez Bankası (TCMB) para politikasını kullanma kabiliyeti nedeniyle sorgulanan kredibilitesini artırırken TL’ye yönelik beklentilerde de genellikle iyimserlik hakim durumda.

TCMB politika faizini 200 baz puan artışla beklentilerin üzerine çekip yüzde 17’ye yükseltirken para politikasında sıkı duruşun, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar kararlılıkla sürdürüleceğine dikkat çekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın