Görüş Bildir
Haberler
Doğum Gününüz Kutlu Olsun Sevgili Koçlar! Koç Burçlarını Mest Edecek 6 Lezzetli Tarif

Doğum Gününüz Kutlu Olsun Sevgili Koçlar! Koç Burçlarını Mest Edecek 6 Lezzetli Tarif

Onedio Yemek
11.03.2019 - 16:14

Doğum gününüz kutlu olsun Koç Burçları! Doğum gününüzü kutlarken kendinizi mükemmel hissedeceğiniz lezzetlerle dolu videomuz sizin için geliyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

DOMATESLİ PİLAV

2 SB baldo pirinç

2 SB et suyu

3 YK tereyağı

1 YK sıvı yağ

3 domates

Tuz

Pirinçleri akan suyun altında yıkayın. Bir kap içerisinde pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ekleyin, su soğuyana kadar bekleyin. Bu sırada domatesleri soyun ve mutfak robotundan geçirin. Pilav tenceresinin içerisinde yağları eritin ve domates püresinin suyunu çektirin. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip, kavurun. Sıcak et suyunu dökün ve tuzunu ayarlayın. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.

Kahvaltı İçeceği

1 SB süt

10 adet çilek

1 adet dondurulmuş muz

3/4 SB yulaf

1 TK vanilya

1 TK bal

Bütün malzemeleri blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Ballı Hardallı Tavuk Kanadı

1 kg tavuk kanadı

2 TK kabartma tozu

1/4TK tuz

3/4 SB hardal

1 YK zeytinyağı

2 YK bal

Fırını 130 dereceye ayarlayın. Tavuk kanatlarını kurulayıp üzerine kabartma tozu ve tuzu koyup karıştırın. Sonrasında fırın telinin üzerine dizip 25 dk pişirin. Sonrasında ısıyı 220 dereceye çıkarıp 45 dk daha pişirin. Sonrasında bir tavaya zeytinyağı ve hardal karışımı koyup biraz pişirin. Ateşten alıp balı ve tavukları ilave edin.

Anne Köftesi

500 gr kıyma

1 adet yumurta

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1/4 SB ekmek içi

1 TK domates salçası

1/2 demet maydanoz

1/2 TK kırmızı toz biber

1/2 TK kırmızı pul biber

1/2 TK kimyon

1/2 TK köfte baharı

1 TK tuz

1 TK karabiber

Rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, ekmek içi, sarımsak, domates salçası, baharatlar ve kıyma iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil verilir ve yağda kızartılır.

YER FISTIKLI ÇİKOLATA TOPU

1 SB krema

300 gram bitter çikolata

1 SB yer fıstığı ezmesi

1 SB yer fıstığı

Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. İçerisine çikolatayı ekleyin. Çikolata eridikten sonra karışımı bir kaba döküp, 1 saat kadar soğutun. Soğuyan karışımdan bir kaşık alın ve elinizle top yapıp, ilk olarak erimiş yer fıstığı ezmesine sonra yer fıstığı parçalarına bulayın.

PESTİL

1 kg kırmızı erik/elma

1 SB pekmez

1/4 SB su

Eriklerin çekirdeklerini çıkartın. 1/4 su bardağı su ekleyin ve sos tenceresinde iyice yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra elekten geçirin. Bu işlemi iki kere tekrarlayın. Sonra tekrar ocağa alın ve suyu buharlaştırmak için 10-12 dakika kadar pişirin. İçerisine pekmezi ekleyin ve soğutun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istediğiniz incelikte dökün. 50-60 derece fırında kurumaya bırakın. Pişirme işleminden sonra makasla istediğiniz boyutta kesin ve kavanozda saklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
6
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın