Görüş Bildir
Haberler
Diyanet Açıkladı! Ramazan'da Aşı Olmak Orucu Bozar mı? Oruç Tutarken Aşı Olanların Orucu Bozulur mu?

Diyanet Açıkladı! Ramazan'da Aşı Olmak Orucu Bozar mı? Oruç Tutarken Aşı Olanların Orucu Bozulur mu?

Ömer ÖNDER
31.03.2022 - 16:15

2 yıldır pandemi etkisinde geçen Ramazan ayları pek çok vatandaş için yeni merak edilen konuları beraberinde getiriyor. Koronavirüs salgınından korumak için tüm dünyada etkili olarak kullanılan en iyi yollardan biri olan aşı olmak, Ramazan aylarında oruç tutan vatandaşların akıllarında soru işareti oluşturuyor. Oruç tutarken aşı olmak orucu bozar mı? gibi sorular internette en çok aratılan konuların arasında. Konu ile ilgili açıklamalar Diyanet İşler Başkanlığı'ndan geldi. Peki oruç tutarken aşı olmak orucu bozar mı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 yıldır tüm dünya üzerinde etkili olan koronavirüs salgınından korunmak amacı ile aşılar kullanılmakta. Aşılarını tamamlamış ya da 3. doz aşısını olmak isteyen vatandaşlar Ramazan ayına sayılı günler kala oruçlu iken aşı olmanın orucu bozup bozmayacağı hakkındakş cevapları aramaya başladı. Oruç ve aşı ile ilgili açıklamalar Diyanet tarafından yapıldı. Peki aşı olmak orucu bozuyor mu?

Aşı Olmak Orucu Bozar mı?

Aşı Olmak Orucu Bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan yazılı açıklamada 'Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, Ramazan ayında herkesle birlikte oruca devam etmeyi arzu ediyorlar ve oruç tutmalarına da başka bir engel bulunmuyorsa iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur. Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.' açıklamalarına yer verildi.

Ramazanda Koronavirüs Aşısı Olmak Orucu Bozar mı?

Ramazanda Koronavirüs Aşısı Olmak Orucu Bozar mı?

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı 'Oruç; yemek, içmek, cinsel ilişki ve bunların kapsamına giren şeylerle bozulur. Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz.' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın