Görüş Bildir
Haberler
Derin Etkiler Yaratmasına Rağmen İkinci Defa İzlemeye Muhtemelen Yanaşmayacağınız Filmler

Derin Etkiler Yaratmasına Rağmen İkinci Defa İzlemeye Muhtemelen Yanaşmayacağınız Filmler

Merhabalar. Bir filmi tekrar izlememek için birçok neden buluruz. Harika bir film olsa bile çok rahatsız edicidir, aşırı dramatiktir ya da  sindirilmesi çok zor sahneleri vardır. Bu içerikte rahatsız edici yönleri nedeniyle kimsenin tekrar izlemeye cesaret edemediği filmleri listeledim. 

Tek bir sefer izleyecekseniz iyi seyirler dilerim.

Not: Bazı görseller rahatsız edici olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eraserhead (1977)

1. Eraserhead (1977)

Karanlık atmosferi ve ikna edici derecede rahatsız edici görselleriyle beslenen, geleneksel mantığa ve hikaye anlatıcılığına meydan okuyan bir film Eraserhead. Talihsiz bir fabrika işçisi olan Henry Spencer, sakat bir bebeğin babası olduğunu öğrenir. Mutsuz, hoşnutsuz kız arkadaşının yanına taşınır ve çocuğun gece gündüz durmaksızın ağlaması yeni ebeveynleri delirtir.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

2. Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

2. Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

Chicago'ya gelen Henry, eski mahkûm tanıdığı Otis'in yanına taşınır ve onu bir seri katil gibi eğitmeye başlar. Filmde anlatılan cinayet çılgınlığı, Otis'in kız kardeşi Becky'nin onlarla kalmaya gelmesiyle başlar.

Yönetmen: John McNaughton

Oyuncular: Michael Rooker, Tracy Arnold, Tom Towles

3. Begotten (1989)

3. Begotten (1989)

Gerçeküstü, kanlı ve tamamen görsel bir üslupla sunulan Begotten, dinin ölümünü, doğanın insan tarafından istismar edilmesini ve nihai olarak hayatın ne olduğuna dair nihilist bir bakış açısını anlatıyor.

Yönetmen: E. Elias Merhige

Oyuncular: Brian Salzberg, Donna Dempsey, Stephen Charles Barry

4. Funny Games (1997)

4. Funny Games (1997)

İki şiddet yanlısı genç adam tatil kulübelerinde bir anne, baba ve oğlunu rehin alır ve kendi eğlenceleri için birbirleriyle sadist 'oyunlar' oynamaya zorlar.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch

5. Dogtooth (2009)

5. Dogtooth (2009)

Kontrolcü ve manipülatif bir baba, üç yetişkin çocuğunu genişleyen aile yerleşkesinde tutsak ederek kalıcı bir çocukluk durumuna hapseder. Distopik bir yaklaşımla anlatılan Dogtooth, gençlerin yaşadığı bu çok şiddetli ortamı inceleyen, psikolojik olarak çok rahatsız edici bir film.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Requiem for a Dream (2000)

6. Requiem for a Dream (2000)

Film, Dört Coney Adası sakininin, uyuşturucu kaynaklı ütopyaları ve bağımlılıkları derinleştiğinde paramparça olan hayatlarını konu alıyor. Burstyn, Wayans, Connelly ve Leto'nun muhteşem performanslarıyla her sinemaseverin izlemesi gereken bir film olan “Requiem for a Dream” birden fazla izlenmesi çok zor bir film.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

7. Irreversible (2002)

7. Irreversible (2002)

Paris'te travmatik bir gece boyunca yaşanan olaylar, güzel Alex'in bir altgeçit tünelinde bir yabancı tarafından vahşice tecavüze uğraması ve dövülmesiyle ters kronolojik sırayla anlatılır.

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel

8. Antichrist (2009)

8. Antichrist (2009)

Kederli bir çift, kırılan kalplerini ve sorunlu evliliklerini onarmayı umarak ormandaki kulübelerine çekilir, ancak doğa karşılarına çıkar ve işler daha da kötüye gider. Charlotte Gainsbourg ve Willem Dafoe'nun muhteşem performanslarıyla ve kasvetli atmosferiyle başa çıkmak seyirci için gerçekten çok zor.

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg, Storm Acheche Sahlstrøm

9. Audition (1999)

9. Audition (1999)

Dul bir adam, kendisine yeni bir eş bulması için bir arkadaşı tarafından ayarlanan özel bir seçmede kızları görmeye gider. Ancak hoşlandığı kişi, hiç göründüğü gibi bir kişi değildir. Biraz yavaş başlayıp korkunç ve çok şiddetli bir sonla biten bir atmosfere sahip “Audition”, Miike'nin kariyerindeki en iyi filmlerden biridir.

Yönetmen: Takashi Miike

Oyuncular: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki

10. Salò, or the 120 Days of Sodom (1975)

10. Salò, or the 120 Days of Sodom (1975)

İkinci Dünya Savaşı İtalya'sında dört faşist, dokuz ergen erkek ve kızı toplar ve onlara 120 gün fiziksel, zihinsel ve cinsel işkence uygular. Pier Paolo Pasolini'nin yönettiği ve 1975'te öldürülmeden önceki son eseri olan bu şaheser, Marquis de Sade'nin yazdığı ünlü “Sodom'un 120 Günü” adlı eserin uyarlamasıdır.

Yönetmen: Pier Paolo Pasolini

Oyuncular: Paolo Bonacelli, Giorgio Cataldi, Uberto Paolo Quintavalle

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Father (2020)

11. The Father (2020)

Bir adam, yaşı ilerledikçe kızının tüm yardımlarını reddeder. Değişen koşullarına anlam vermeye çalışırken sevdiklerinden, kendi zihninden ve hatta kendi gerçekliğinden bile şüphe duymaya başlar. Hopkins'in duygusal performansı ve filmin inanılmaz derecede dokunaklı sonu nedeniyle film genellikle izleyicileri sersemletiyor.

Yönetmen: Florian Zeller

Oyuncular: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss

12. Spotlight (2015)

12. Spotlight (2015)

Film, Boston Globe'un yerel Katolik Başpiskoposluğu içindeki büyük çocuk tacizi ve örtbas skandalını nasıl ortaya çıkardığının ve tüm Katolik Kilisesi'ni temelden sarsmasının gerçek hikayesini anlatıyor. İnanılmaz derecede iyi yapılmış olan film, tasvir ettiği gerçek hayattaki acı nedeniyle birden fazla izlenmesi zor.

Yönetmen: Tom McCarthy

Oyuncular: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams

13. Incendies (2010)

13. Incendies (2010)

Incendies, beklenmedik bir şekilde vefat eden annelerinin geçmişini ortaya çıkarmak için Orta Doğu'daki anavatanlarına seyahat eden bir çift ikizin hikayesini anlatıyor. Hikaye, annelerinin acımasız bir iç savaştan, hapisten ve inanılmaz derecede sarsıcı bir olay örgüsünden nasıl kurtulduğunu anlatıyor. Incendies çok karanlık ve acı verici bir film ve izleyiciler için birden fazla kez izlemesi zor.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette

14. Melancholia (2011)

14. Melancholia (2011)
www.artforum.com

İki kız kardeş, gizemli yeni bir gezegenin dünya ile çarpışma tehdidiyle karşı karşıya kalmasıyla, zaten gergin olan ilişkilerinin zorlandığını fark eder. Çarpıcı güzellikte görsellerle dolu, Melancholia baş döndürücü bir film. Von Trier, felakete giden bir kıyamet duygusuyla  ekranı doldurmayı başarıyor.

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland

15. Mommy (2014)

15. Mommy (2014)

Şiddet yanlısı oğlunu tek başına büyüten dul ve bekar bir anne, gizemli bir komşunun evlerine girmesiyle yeni bir umut bulur. Filmin yoğun performansı ve üzücü sonu, filmi bir kereden fazla izlemeyi zorlaştırıyor. Dolan'ın yazdığı ve yönettiği her film yoğun ve duygusaldır, ancak Mommy onun duygusal açıdan en yankı uyandıran ve üzücü eseri olabilir.

Yönetmen: Xavier Dolan

Oyuncular: Anne Dorval, Antoine Olivier Pilon, Suzanne Clément

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Nocturnal Animals (2016)

16. Nocturnal Animals (2016)

Zengin bir sanat galerisi sahibi, eski kocasının sembolik bir intikam hikayesi olarak yorumladığı şiddet içeren bir gerilim romanının peşini bırakmaz. Film, izleyicilerin izlemekte zorlanabilecekleri inanılmaz derecede rahatsız edici bir hikaye anlatıyor. 

Yönetmen: Tom Ford

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

17. Dallas Buyers Club (2013)

17. Dallas Buyers Club (2013)

1985 yılında Dallas'ta, elektrikçi ve dolandırıcı Ron Woodroof, AIDS hastalarının kendisine hastalık teşhisi konulduktan sonra ihtiyaç duydukları ilaçları almalarına yardımcı olmak için sistem etrafında çalışır. Film, üzücü performanslar içeriyor ve AIDS salgını gerçeğine değiniyor.

Yönetmen: Jean-Marc Vallée

Oyuncular: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto

18. Mandy (2018)

18. Mandy (2018)
images.squarespace-cdn.com

Film, Gölge Dağları yakınlarında sakin ve sessiz bir hayat yaşayan Red ve kız arkadaşı Mandy'yi takip ediyor. Mandy, egomanyak bir tarikat lideri tarafından kaçırılınca Red onu geri almak ve intikam almak için ne gerekiyorsa yapar. Red, canavar motorcularla yüzleştikçe film giderek daha gerçeküstü bir hal alır.

Yönetmen: Panos Cosmatos

Oyuncular: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache

19. First Reformed (2017)

19. First Reformed (2017)

New York'un taşrasındaki küçük bir cemaatin vaizi, trajedi, dünyevi kaygılar ve ıstıraplı bir geçmişin getirdiği artan umutsuzlukla boğuşur. Bu sessiz bir film ama izleyicileri oldukça rahatsız edebilir. Schrader'in etkileyici senaryosuna ve güzel görüntülerle dolu bir filme rağmen, kahramanın inanç krizinden filmin neden olduğu iklim kaygısına kadar bu filmi yeniden izlemek istemek imkansız gibi bir şey.

Yönetmen: Paul Schrader

Oyuncular: Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric the Entertainer

20. Come and See (1985)

20. Come and See (1985)

Eski bir tüfek bulan genç bir çocuk, acımasız Alman kuvvetlerine karşı Sovyet direniş hareketine katılır ve 2. Dünya Savaşı'nın dehşetini yaşar. Film, savaşın gerçekliğinin ve onu yaşayacak kadar şanssız olanlar üzerindeki psikolojik etkilerinin üzücü ve yürek burkan bir hikayesi.

Yönetmen: Elem Klimov

Oyuncular: Aleksey Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. If Beale Street Could Talk (2018)

21. If Beale Street Could Talk (2018)

Genç bir kadın hamileliğini sürdürürken o ve ailesi hem çocukluk arkadaşı hem de sevgilisi olan adamın işlemediği bir suçtan masum olduğunu kanıtlamak için yola koyulur. Film, ırkçılık ve önyargının toplumun her kesimine nasıl sızdığına dair yürek burkan bir hikaye ve iki ana karakterin güzel aşk hikayesini yerle bir edebiliyor.

Yönetmen: Barry Jenkins

Oyuncular: KiKi Layne, Stephan James, Regina King

22. Boys Don't Cry (1999)

22. Boys Don't Cry (1999)

Brandon Teena'nın gerçek hayat hikayesine dayanan Boys Don't Cry, genç bir transseksüel adamın kendisiyle hesaplaşması ve kendini kabul etmenin zorlu yoluna başlamasını konu alıyor. 

Yönetmen: Kimberly Peirce

Oyuncular: Hilary Swank, Chloë Sevigny, Peter Sarsgaard

23. Judas and the Black Messiah (2021)

23. Judas and the Black Messiah (2021)

FBI tarafından bir savunma anlaşması teklif edilen William O'Neal, Başkan Fred Hampton hakkında istihbarat toplamak için Kara Panter Partisi'nin Illinois şubesine sızar. Yönetmen Shaka King, yalnızca bir bireyin kişisel, iç mücadelesine odaklanmayı değil, bunun yerine toplulukların büyük, sistematik iktidar biçimlerine nasıl tepki gösterdiğini ve hayatta kalmaya çalışanları bile nasıl boğabileceğini gösteriyor.

Yönetmen: Shaka King

Oyuncular: LaKeith Stanfield, Daniel Kaluuya, Jesse Plemons

Sizin 'İzledim ama bir daha asla izlemem' dediğiniz harika filmler var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
NightWolf

hepsi birbirinden rahatsız edici ve iğretici. "Salo ya da Sodom'un 120 Günü" hepsinden iğrenç...

Otto Skorzeny

hepsini severek izlediğim ve başarılı filmdir.Tüm yönetmenler çok değerli ancak Haneke yeri bir başka, bütün filmleri bir ders olarak izletilmeli.Suratimıza ... Devamını Gör

ömer

İlk defa izlemeye bile yanaşmayacağım filmler gibi sanki biraz 😅😅😅