Görüş Bildir
Haberler
Deri Değiştirme Vakti! Kasım Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Deri Değiştirme Vakti! Kasım Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
02.11.2019 - 20:33 Son Güncelleme: 04.11.2019 - 18:27

Usülüne göre gömülmemiş her şey geri döner, demiş doktor. Bakalım Akrep burcundaki Merkür retrosu karşımıza hangi hortlakları, hangi geçmişin hayaletlerini çıkartacak? 

Tam bir 'ilahi adalet' havası var bu ay... Sizler için yorumladım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Küçük zaferleri değil; dünyayı istiyorsun, Koç!

Sevgili Koç,

Sen bu satırları okurken Merkür retrosuna girmiş ve Akrep yeni ayının o yenileyici enerjisini Oğlak'ta büyüyen Hilal üzerinden hissediyor olacaksın... Kasım ayı yavaş fakat bir o kadar da ilginç olacak. Nasıl mı?

Ayın başından başlayalım... İlk göze çarpan gökyüzü olayımız, meşhur Merkür retrosu. Meşhur diyorum çünkü Merkür retrosuna zaten şimdiye kadar sağdan soldan duyarak bir miktar aşina olmuşsundur diye düşünüyorum. Merkür gezegeninin hızının düşmesi ve yavaşlaması (dünyadan gözlemlendiğinde de geri gidiyormuş gibi görünmesi) durumuna verdiğimiz isim bu; Merkür retrosu. Popüler yayınlardaki, sosyal medyadaki felaket çığırtkanlarına pek kulak kabartmamanı öneririm çünkü bu Retro durumu fazlasıyla abartılıyor. Boşuna korkudan beslenenlere fırsat vermemek lazım. Evet, Merkür iletişim-ufak seyahatler-evrak ve belgeler tarzı önemli detayları yönetiyor; dolayısıyla da retro pozisyonda olması yani iyi ve hızlı çalışmaması kulağa pek de sevimli gelmiyor. Ama bu başa çıkılamayacak bir şey değil! Dikkat edilmesi gerekenleri kısaca bir hatırlayıp aradan çıkaralım:

  • Yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Akrep burcunda gerçekleştiği için para konusu iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart. 

  • Trafikte dikkatli olmak önemli. Kısa yolculuklarda hırsızlıklara dikkat. Hele yanında kimlik-pasaport gibi şeyleri taşıdığından iki kere emin olsan fena etmezsin...

  • Sağlığa, özellikle de ilaç kullanımına özen göster lütfen. 'Aman şu kırgınlığım geçsin' diyerek doktora danışmadan yuttuğun ilaçlar sıkıntı yaratmasın.

İşte böyle. Bu konulara ayın sonuna kadar dikkat edilmesini öneririm. Retro resmi olarak ayın 18'inde bitecek fakat Merkür'ün kendini toparlaması ve ardından gözüken gökyüzü hareketleri sebebiyle ben olsam 26 Kasım Yay burcu yeni ayına kadar çok da radikal adımlar atmam. Zaten bu retro süreci sana geçmişten meseleleri hatırlatarak; atmak istediğin adımlara ve girişmek istediğin işlere daha gerçekçi, daha farklı bir vizyonla bakmana sebep olacak. Sabretmek iyidir yani sevgili Koç.

Bu uyarılarımdan dolayı ayın tamamının korkunç bir yavaşlık ve iç sıkıntısı ile geçeceğini düşündüysen, yanıldın! Çünkü retronun başladığı gün, senin işine çok yarayacak bir olay daha gerçekleşiyor: Venüs'ün Yay burcuna geçmesi. Bu da açıkçası ay boyunca aşk meşk konularında kolaylık, neşe, bir miktar da şans getiriyor (13-14-15 Kasım tarihleri hariç. Bu tarihlerde aşk konusunda belirsizlikler, yanılgılar fazlasıyla söz konusu olabilir, o yüzden bulaşmamak en iyisi). Fakat aşka gelene kadar ayın ilk haftasına yeniden bir dönüp bakacak olursak; öncelikli olarak işaret edilen konu para. Özellikle geçmişten kalan borçlar, kapanmamış meseleler (mesele ödemesi alınamamış işler), yarım kalmış banka kredi başvuruları-burs gibi konular yeniden gündeme gelebilir. Bunları çözmek için en uygun tarih 8-9-10-11 Kasım tarihleri... Bu tarihlerde para konusunun dahil olduğu meseleleri kapatabilir ve bu sayede de dev bir rahatlama hissedebilirsin. Dikkatli bakmanı öneririm; hani şu fi tarihinden kalma, artık kullanmadığın bir kredi kartının gözden kaçmış bir ödemesinden tut, kapattırdığını sandığın bir hizmetin senin adına kesilip duran faturalarından haberdar olmaya kadar... Hiç beklenmedik para meseleleri çıkabilir!

Neyse ki para meselelerini 12'sindeki Boğa dolunayı ile beraber halledip rafa kaldırıyorsun. Sevgili Koç; bu dolunayın enerjisi çok delirten, çıldırtan cinsten değil. Aksine; isyanını artık bir şeyleri oturtmak, netleştirmek ve düzene koymak üzere hissedebilirsin. Öncelikli para vurgulu olarak, yeni bir plan yapabilir, bütçe çıkarabilir ve retronun getirisi borç harç vs. hatırlatmaları ile de ekstra kazanç için yeni yöntemler arayabilirsin. Bence son derece verimli bir fırsat olacak bu senin için. İş arayanlar için de ideal! Daha önce olmamış işler olabilir, kapanan pozisyonlar yeniden açılabilir. Kalbini gerçekten açık tut çünkü bu ay her şeye rağmen Yay enerjisi var ve Yay demek, hem de Jüpiter ile beraber, olmaz denileni olduran umut demek, inanç demek... Bu ay yaşayabileceğin maddi sıkıntıları, yıllar sonra abarta abarta ve övünerek anlatacaksın, emin ol :) 

İşte ayın ilk yarısı böyle... Boğa dolunayı ile artık bir 'Yeter!' çekip, karınca misali çalışkanlığa, düzene çekilmeye niyetleniyoruz. Fakaaaat... Giderayak bir aşk meselesi var, sevgili Koç. Bu aşk meselesini tüm Koçların üzerine alınmalarını önermem. Zaten 'aşk' dediğim gibi kulakları dikenler varsa; onlara bu sözlerim:

İster sevgilin olsun, ister 'karmaşık' ilişkin... Bu ay sana aşk konusunda takıntı yaptığın meseleleri yeniden hatırlatabilir. Anahtar kelime: Takıntı. Diyelim ki düzenli bir ilişkin var, tutup aylar önce kafana taktığın bir kıskançlık meselesini yeniden hatırlayabilirsin. Diyelim ki bekarsın; o kafaya çok taktığın eski sevgilinin hayaleti zihnine yeniden dönebilir. Peki neden? Evrenin sana gıcığı mı var? Sırf pislik olsun diye mi geliyor tüm bunlar geri? Hayır. Kişisel ve ruhani büyümene vesile olmak için geliyorlar, sevgili Koç. İçinde bazı taşları yerine oturtman, affetmen, kabullenmen, anlaman ve büyümen için geliyorlar. Egonu yenmen, zincirlerinden kurtulman için. İnan bu takıntılı meseleleri aştıktan sonra daha da rahatlayacaksın. Şüpheleri, üçüncü şahısları, 'her şey çok farklı olabilirdi'leri, aşk sandığın ego kırıklarını ve diğer klişeleri bir kenara attığında gerçek aşkı hissedeceksin. O yüzden; retronun sana getireceği duygusal tümörler için cesur ol ve o neşteri eline al derim. Boğa dolunayı, duygusal hayatını da netleştirsin ve adeta topraklarcasına şifalandırsın.

Ayın ikinci yarısı dolunayın küçülmesi ile beraber ritm de yavaşlıyor. Seni son derece sakin ve güzel günler bekliyor açıkçası. 18 Kasım'dan sonra yine yukarıda bahsettiğim paraya dair konular hakkında hızlı geri dönüşler ve sonuçlanmalar alabilirsin. Merkür retrolarının başlangıcı ve bitişi, sürecinden daha tantanalı olur genelde. Dolayısıyla eğer 'Retro geliyo, tüm işler karışacak' endişen varsa işte bu kısma saklayabilirsin :) Telefonun açık olsun zira mevzular teker teker çözülmeye başlayabilir. Gizli sosyal medya hesapların vs. varsa da bilgi güvenliğine, ifşalara dikkat et derim.

19 Kasım'da yönetici gezegenin Mars'ın nihayet hiç ama hiç rahat edemediği Terazi'den çıkıp Akrep'e girişiyle enerjin şahlanırken; bir taraftan da Yay sezonu başlıyor ve ciddi ciddi yükselmeye, kafayı toparlamaya ve gerçek bir Koç gibi hedefini belirleyip fişşşek gibi fırlamaya hazırlanıyorsun. Bak bu kısım önemli: 26 Kasım tarihindeki yeni ay (özellikle Koç burcunun ilk günlerinde doğmuşsan), geleceğine ciddi anlamda şekil verme dönemi başlıyor. Şimdiye kadar yaptığın iş ile gelecek planların, ideallerin, hedeflerin mi uymuyordu? Yeni bir karar alma ve büyük değişim için zemini hazırlama vakti. Bu yola asla yalnız çıkmayacaksın, dolayısıyla yaşça senden büyük ve bilge insanlardan (öğretmen, patron, aile büyükleri) akıl almaya hazırlan. En önemlisi de 'olmaz' deme. Sana taa 2018'in sonunda Jüpiter'in nasıl da yollar açacağından bahsetmiştim; işte o yolların hala açılmadığını düşünüyorsan (ki açılmıştır, ne kadar ilerlediğini fark etmek için bazen dönüp yüksek bir yerden geriye bakmak gerekir), bu fırsatlardan sadece biri. Yurtdışı planları, eğitim hedefleri, dil kursları... Neye gözünü koyduysan, İNANÇ ve CESARET ile adım atma vakti, sevgili Koç. İnan temiz bir niyetle ve gerçekten isteyerek, inanarak talep etmen bile o ilk kıvılcımı yakacaktır. Japonca öğrenmek için telefonuna indireceğin bir uygulama kadar basit olabilir o büyük yolculuğun ilk adımı...

Usulüne göre gömülmeyen her şey hortlar, Boğa!

Sevgili Boğa,

Sana klasik Merkür retro yorumu olarak 'eski sevgililer geri gelecek' desem, kısa ve net olur fakat fazlasıyla yüzeysel kalır. Zira geri gelecek olanlar ne sadece insanlar, ne de yaşanmışlıklar; geri gelen şey içimize gömüp üstüne toprak döktüğümüz, hiç yaşanmamış gibi davrandığımız o gizli takıntılarımız, yaralarımız, canavarlarımız... 

Böyle diyince çok korkutucu oldu, değil mi? Olmasın! Bu 'sıkıntılı bir süreç' değil; bu adeta şifalanmak için bir fırsat! Hazır evren adeta frene basmış ve işlerin akışını yavaşlatmışken, yatağımızın altını temizlemek için daha uygun bir zaman olur mu hiç? Ağrı yapan çürük dişi çektirmiş gibi rahatlayacaksın bu ay. 

Bu ayın ilk gününden itibaren adeta ani bir fren hissiyatını kişisel hayatında hissedebilirsin. Zira Merkür retrosu başlıyor ve retronun başlangıcı ve bitişi -sürecin kendisinden daha tantanalı olur genelde. Öncelikli tahmin olarak elbette ki bu etkinin romantik ilişkiler konusunda eskileri hatırlatacağını ve dolayısıyla da bazı defterleri açtıracağını düşünüyorum. Fakat bu illa gidip eski sevgili ile yeniden başlamak şekilde olmayabilir -bir yerde tesadüfen karşılaşmak, evde ondan kalan bir eşyayı bulmak, arkadaş çevresinden haberini almak ve benzeri şekillerde geçmişe gömülmüş o insanı yeniden zihninde hortlatabilirsin. Geçmişte yaşananların üzerinden şöyle bir geçmek, olayları ve tepkileri analiz etmek, kendine bir de şimdiki aklınla ve farklı bir gözden bakıp özeleştiri vermek, anlamak ve özellikle de kendini affetmek... Önemli bir süreç bu! İç dünyanın derinliğine göre de değişir! Öyle ya da böyle içinde bir şekilde yer etmiş eski sevgiliyi görünce 'aaa ben bu salağın nesini sevmişim ya?!' farkındalığı da olabilir; uzuuun bir içsel yolculuk da... Dolayısıyla ayın ilk haftası biraz dalgın, içe dönük ve kafası karışık hissedebilirsin. Sakın korkma, bırak kafan karışsın, bırak saçma sapan düşünceler seni kafanın içinde hiç girmek istemediğin yerlere çeksin; sonunda büyük bir huzur bulacağına ve geçmişin hayaletlerinden kurtulacağına inanıyorum. Zira özellikle kendi değerini ve kimliğini sorgulatan ilk haftadan sonra; ikinci hafta içerisinde senin burcunda kocaman bir dolunay gerçekleşiyor. 12 Kasım Boğa Dolunayı!

Bu dolunayın etkisini sana nasıl anlatsam... Teoman gibi 'evimi yaktım, kitapları attım, yıkandım temizim artık bugün / boğulurdum her sağanakta, yüzmeyi öğrenmişim sanki bugün' diyebilirsin :) Büyük bir enerji boşalması ve rahatlama, elbette ki öncesinde gerilim ile geliyor fakat hızlı geçecek ve somut anlamda pek de hasar bırakmayacak bence. Nitekim gökyüzü adeta aheste aheste dönüyor bu günlerde. Tek yapman gereken dolunayın yüksek enerjisini yapıcı bir şekilde, kendine yönlendirerek kullanman. Zira etrafa çatmak, sevdiklerimizin kalbini kırmak, kurtadama dönüşmüş gibi hır çıkarmak hiç de iyi gelmeyecek :)

Dolunay ince ince küçülürken; diğer hatırlatmalarımızı da yapalım. Bu ayın, özellikle de ilk yarısının iyi tarafları yok mu? Elbette var! İş yerinde -yeni başlanacak projeler için değil ama zaten elinde olanlar için- motivasyonun yüksek ve enerjin yerinde olabilir. Her şeyden kaçmak istercesine kendini işe güce vermek de iyi bir fikir yani. Bu ev işi de olabilir, iş yerindeki evrak işi de... Adeta bir terapi gibi gelecek. İş arayanlar ise başvurularını yapıp ayın en erken 18'ini beklemeli; bu tarihlerden sonra geri dönüşler gelebilir. Zira 18'inden sonra retro da bitiyor ve işler eski ritmine dönmeye başlıyor. Tabi retronun sana olan getirilerinden sadece duygusal konulara dair konuşmuştum. O yüzden diğer klasik uyarılarımızı da yapalım:

  • Yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Akrep burcunda gerçekleştiği için para konusu iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart. 

  • Trafikte dikkatli olmak önemli. Kısa yolculuklarda hırsızlıklara dikkat. Hele yanında kimlik-pasaport gibi şeyleri taşıdığından iki kere emin olsan fena etmezsin...

  • Sağlığa, özellikle de ilaç kullanımına özen göster lütfen. 'Aman şu kırgınlığım geçsin' diyerek doktora danışmadan yuttuğun ilaçlar sıkıntı yaratmasın.

İşte böyle. Bu konulara ayın sonuna kadar dikkat edilmesini öneririm. Retro resmi olarak ayın 18'inde bitecek fakat Merkür'ün kendini toparlaması ve ardından gözüken gökyüzü hareketleri sebebiyle ben olsam 26 Kasım Yay burcu yeni ayına kadar çok da radikal adımlar atmam. Çünkü 23 ve 26 Kasım tarihlerinde maddi anlamda büyük bir gelişme yaşayacağını düşünüyorum. Aileden maddi bir destek, burs-kredi-harç-miras vs. gibi konularda gelişmeler, ödenen bir borç ya da büyük bir hediye gibi tüm planları değiştirecek bir haber alabilirsin. Dolayısıyla 'okulu-işi bırakıyorum, yoga eğitmeni olmak için kursa başlıyorum!!!' gibi kararları almadan önce bekle :) Bir Boğa olarak 'ben zaten böyle kararları çat diye almam ki' diyebilirsin ama öyle bir dolunay yaşayacaksın ki... Kendi kendini şaşırtabilirsin!

Kimseye şikayet etmedin, İkizler...

Sevgili İkizler,

Senin yönetici gezegenin Merkür de tıpkı senin gibi, dalgalanıp dalgalanıp duruluyor. Hızlı olsa da çabuk yoruluyor, elli kere düşse de her seferinde yeniden kalkıyor ve yine tıpkı senin gibi bu hayata kaosla beraber muhabbet, neşe katıyor ve çekilebilir hale getiriyor :) Evet, yine Merkür retrosundayız. Evren özellikle ilk hafta içerisinde ani bir fren yapmışız gibi sarsacak bizi. Fakat bu yavaşlama; hayatımıza dair pek çok şeyi yoluna koyabilmemiz için güzel bir fırsat aslında. Bazen nereye gittiğimizi, nereye geldiğimizi, ne kadar yol aldığımızı görmek için durup bir soluklanmak gerekir ya... İşte öyle. Ayın ilk haftası bu açıdan iyi. Özellikle ama özellikle maddi anlamda bütçeni yoklamak, önündeki planlarına dair hesaplamalar yapmak fazlasıyla iyi olur. Zira maddi anlamda büyük bir hareketlenme, ayın ikinci haftasında seni bekliyor. Yine de bu hareketlenmenin bir haber şeklinde vuku bulacağını ve günlük hayatına hızlı ve somut bir şekilde etki etmeyeceğini düşünüyorum retrodan dolayı. Şöyle bir olay olabilir örneğin; bir aile büyüğünden eğitimine destek olacağı yönünde bir söz alabilirsin, ailede bir mal mülk satışı ya da miras gibi olaylar vesilesiyle bir miktar kazanç olabilir, bir yerden burs ya da sponsor fırsatı bulabilirsin... vesaire! Bunlar maddiyata yönelik ihtimaller olarak görünüyor, 12 Kasım Boğa dolunayı için. Etkileri seni nasıl vurursa vursun; özellikle 2 Temmuz'da yaşanan tutulmaların başlattığı olaylara ya da vurguladığı konulara dair geleceğini düşünüyorum. Kışa tamamen girmeden önce geriye (geçmişe) dönüp bakarken Temmuz başındaki bazı meselelerin tamamlanacağını tahmin ediyorum. Hatırlamaya çalış bakalım; o meseleler eğitimine dair miydi? Yoksa para ile alakalı mı?

  • Elbette ayın 12'sine ve ardından da retro bitişi 18'ine gelene kadar dikkat etmemiz gereken 'sıradan' retro kuralları var. 

  • Yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Akrep burcunda gerçekleştiği için para konusu iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart. 

  • Trafikte dikkatli olmak önemli. Kısa yolculuklarda hırsızlıklara dikkat. Hele yanında kimlik-pasaport gibi şeyleri taşıdığından iki kere emin olsan fena etmezsin..

  • Sağlığa, özellikle de ilaç kullanımına özen göster lütfen. 'Aman şu kırgınlığım geçsin' diyerek doktora danışmadan yuttuğun ilaçlar sıkıntı yaratmasın. 

Sağlık kısmının altını tekrar tekrar çiziyorum. Eğer özellikle kronik bir hastalığın varsa, şifalı bir tedavi süreci için uygun zaman dilimindesin. Lütfen erteleme ve tıp bilimine güven :) Bu üç hafta içerisinde değinmek istediğim iki konu daha var ve aslında birbirleri ile bağlantılılar: İş arkadaşları ve mahremiyetimiz... Sevgili İkizler, bu ayın özellikle ikinci haftası içerisinde iş yerindeki arkadaşlarınla iletişimini profesyonel seviyede tutmanı, önemli toplantıları/görüşmeleri yazışma şeklinde yapmanı (böylece elinde yapılan anlaşmalara ve söylenenlere dair kanıt bulunabilir ve daha net bir iletişim kurulabilir), onlarla her türlü dedikodudan ve dertleşmeden uzak durmanı tavsiye ederim. Zira bir 'ifşa olma, sırların ortaya dökülmesi, sinsi insanlar' görüntüsü var ve bunların inceden iş yerin ile bağlantılı olduğunu söyleyebiliriz. O yüzdeeeen... Mesela kendince komik ve saçma şeyler yazdığın bir sosyal medya hesabını, yakın gördüğün iş arkadaşlarından biriyle mi paylaştın? İşte ona dikkat etmek lazım. Telefonun, laptopun ve diğer elektronik cihazların da şifrelerini falan iyi koru derim. Bu ayın şöyle 18'ine kadar ofisten kimseyle hırlaşma. Eğer hırlaşırsan, inan bu mevzu uzar gider ve hiçbir yere bağlanmadan tat kaçırmakla kalır. Yani bir 'yüzleşme, hesaplaşma' retrodayken söz konusu olmayabilir.

Gelelim ayın 18'inden sonrasına... Çünkü bu noktadan itibaren yukarıdaki iş hayatına, para pula, gelecek planlarına dair pek çok endişeyi geride bırakıyoruz. Neşeli bir mevzuya geliyoruz: Aşk ilişkileri!

Sevgili İkizler, aşk konusunda çok güzel bir şans geliyor. Eğer bir beraberliğin varsa bile; önce geçmişteki sorunlarla yüzleşip ardından ilişkinize adeta seviye atlatmanız, büyük kararlar alıp birlikte planlar yapmanız, yolculuklara çıkmanız söz konusu olabilir. Tek kelimeyle harika. Bekarlar için? Bekarlar için de öyle elbette! Hem de karmaşık ilişkilerin güzel bir şekilde ayağı yere basan, sağlam ilişkilere dönüşmesi söz konusu olabilir. Amaaa... Zamanında, 2018 yılının sonunda sana ilişkilere dair büyük bir sınavdan geçmekten, büyümek ve olgunlaşmaktan, 'gerçekten ne istediğimizi anlamaktan' bahsetmiştim; hatırlıyor musun? İşte bu Kasım-Aralık ayı, tüm o yaşanmışlıkların -eğer sınavı geçebildiysen- mükafatı geliyor. İlahi adalet tadında bir sonuçlanma: Sözlenmek, evlilik, gelecek planları, yolculuklar... 24 Kasım'da isteklerini dillendir derim; ister evrene, ister karşındaki kişiye... 26 Kasım'da ise yepyeni bir sayfa açmaya, bir daha asla ardına bakmamacasına kendini bırakmaya hazır ol. “Birini sevmeye koyulmak başlı başına bir iş, bir girişimdir. Güç ister, cesaret ister, körlük ister… Hatta başlangıçta öyle bir an vardır ki, uçurumun üstünden atlaman gerekir; eğer bir an durup düşünürsen, duraksarsan atlayamazsın hani...” Sartre'ın böyle tanımladığı bir 'an' için adeta evrenin güçleri buluşuyor: güç, cesaret ve birazcık da körlük. Bakalım kadere ne kadar güveneceksin?

Hayatında yeni insanlara yer aç, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Son vermem gereken haberi önceden vereyim ve yüzünü güldüreyim istiyorum: Bu ay aşk konusunda yüzün gülecek. Bir süredir Satürn'ün zorlayıp, düşündürüp durduğu romantik ilişkiler konusunu Venüs şifalandıracak. Rahat bir nefes alacaksın yani. Fakat bunun yine bir 'öncesi' var. Ne de olsa hiçbir şey insana kolay kolay gelmiyor.

Bilirsin; yıl olmuş 2019 ve hala 'zayıflatıcı haplar' deli gibi her yerde rağbet görüyor. Çünkü insanlar, zayıflamanın doğru ve sağlıklı yolu olarak sağlıklı beslenme-spor-zaman üçlemesini öyle zahmetli buluyorlar ki; bir anda hiçbir yan etki dahi olmadan her şeyi yoluna koyacak, iki haftada on kilo verdirecek mucizevi ilaca inanmak istiyorlar. İnanıyorlar da! Böylesine bilimsel bir gerçeğe, işe yaramadığını defalarca kanıtlarıyla görmemize rağmen inanıyorsak; pek çok şeye daha inanabiliriz, değil mi? :) Sonuçta insanız, zaaflarımız ve yanılgılarımız bol. Fakat nasıl gerçekleri istemeye istemeye de olsa eninde sonunda kabul ediyorsak; bunu da kabul etmemiz lazım: İnsan ilişkileri de, hayattaki diğer her şey gibi emek, sabır ve mücadele gerektiriyor. Hiçbir zaman masallardaki gibi bir prens/prenses çıkıp gelip hayatımızdaki her şeyi bir anda düzeltip, bizi kurtarmayacak. Karşımıza çıkan insan da en az bizim kadar yardıma ihtiyaç duyan, hayat yolunda bocalayan, kendi korkuları ve zaafları olan biri olacak. Nostaljik hikayelerde, Yeşilçam filmlerinde, saçma sapan popüler dizilerde canlandırılan o 'sonsuz sadakat, başarı ve güzellik dolu mükemmel insan'ı beklersek, ya da karşımıza çıkan insanı öyle sanarsak; kusurlu ama GERÇEK insanı daha tanıma fırsatı bulmadan kaçırmış oluruz. Kısacası sevgili Yengeç; ilişkiler konusunun anahtar kelimesi 'GERÇEKÇİLİK'. Daha fazla 'yine deli deli konuşuyor bu kadın' dedirtmeden sadede gelmek istiyorum; bu ay sonuna doğru, ilişkilere olan bu bakış açını masaya yatırıp enine boyuna düşünüp özümsemiş olman önemli. Çünkü sana bir sene önce bahsettiğim şu Satürn sınavı, ilişkiler konusunda adeta bir devir kapatıp açacak, seni kökten değiştirecek demiştim. İşte o yolun son dönüşündesin. Kasım sonlanınca Jüpiter Oğlak burcuna geçecek ve sana son 1,5 yıldır Satürn'ün kaybettirdiklerini geri verecek. Dolayısıyla bu ayın başından, 18'ine kadar; hayatın yeniden karşına çıkardığı -özellikle ikili ilişkilerle alakalı olan- problemlere adeta bir matematik problemi gözüyle bak, öz eleştirini ver ve yapıcı yollar bul derim. Çünkü bu problemlerin tekrar tekrar karşına gelmesinin sebebi evrenin sana kişisel bir kastı değil. Sırf sana gıcıklık olsun diye değil... Bunların hepsi kendimize, özümüze dair düğümlere işaret ediyor. İçgüdülerine güvenerek o düğümleri teker teker çözeceğine ve çok da başarılı olacağına inanıyorum, sevgili Yengeç. Bekar ya da başı bağlı, farketmez; ilişkilerde sorunları çözme vakti.

Şimdi biraz da gerçek hayata dönük şeylerden bahsedelim. Zira Merkür retrosu bu, sadece insan ilişkilerine değil; günlük hayata tesir edecek bir etkiye sahip...

  • Yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Akrep burcunda gerçekleştiği için para konusu iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart. 

  • Trafikte dikkatli olmak önemli. Kısa yolculuklarda hırsızlıklara dikkat. Hele yanında kimlik-pasaport gibi şeyleri taşıdığından iki kere emin olsan fena etmezsin...

  • Sağlığa, özellikle de ilaç kullanımına özen göster lütfen. 'Aman şu kırgınlığım geçsin' diyerek doktora danışmadan yuttuğun ilaçlar sıkıntı yaratmasın.

İşte böyle. Bu konulara ayın sonuna kadar dikkat edilmesini öneririm.

Ayın ikinci haftasına dönecek olursak; Boğa burcunda büyük bir dolunay var. 12-13 Kasım'da sosyalliğin dibine vurabilir, eski dostlarla buluşabilir ve iyi vakit geçirebilirsin. Bekarlar için de burada flört fırsatları var fakat dediğim gibi; ağırdan almak lazım çünkü artık anlamsız ilişkilere yer yok. Özellikle Temmuz ayının başında tutulmalarla tetiklenen meselelere dair gelişmeler yaşanabilir ve sen de özellikle sosyal medya üzerinden beklenmedik haberler alabilirsin. Bence olumlu ve güzel bir dolunay geçireceksin.

Dolunayın bitişini 18 Kasım'da Merkür retrosunun bitişi takip ediyor. Özellikle sevgilisi olanlar, bebek sahibi olmak isteyenler bu süreçte dikkatli olmalı. Beklenmedik haberler alabilirsiniz. İyi ya da kötü olduğuna dair bir şey söylemiyorum zira bir bebek haberi bazı çiftler için harika olabileceği gibi, bazıları için de dehşet verici olabilir :) O sebeple dikkatli olmak ve yeniden alevlenen Merkür Akrep enerjisine sahip çıkmak gerek diye uyarıyorum. 

Buradan sonrası özellikle kariyer açısından çok iyi. 24 Kasım muh-te-şem! Bu tarihte iş yerine dair kafanda ne tarz girişimler varsa (toplantı, yeni proje görüşmeleri, vs.) hepsine başlamak için aşırı uygun bir zaman. Aynı zamanda yardım ettikçe şifa bulacağımız (madden ve manen) son derece özel bir gün... Apartmandaki yaşlı teyzenin camlarını silmekten tutun, ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine ufak tefek yardımlarda bulunmaya kadar pek çok hayır işine bulaşmak lazım. İş yeri ile alakalı akla gelecek projeler, fikirler için de not defteri yanınızda hazır olsun. 

26 Kasım'a geldiğimizde ise... Hani 'diyete pazartesi başlayacağım, şu pazartesi bir gelsin hayatımı yoluna koyacağım' dediğimiz pazartesi var ya; işte o gün 26 Kasım! (Her ne kadar Salı gününe denk gelse de :)) 

26 Kasım kötü alışkanlıkları bırakmak, yeni bir günlük düzen oturtmak, iş yerinde yeni bir sayfa açmak ve daha pek çok şey için çok harika, sevgili Yengeç. Bu 26 Kasım'ı güzelce değerlendir ki; hayatında aşka yer aç. Aralık ayında çok lazım olacak :)

Sezon finalindesin, Aslan!

Sevgili Aslan,

Geçtiğimiz Temmuz ayında neler olmuştu? Gündeminde hangi meseleler vardı? Nelerle uğraştın, nelere kafayı taktın? Bunu bir hatırlamaya çalış derim çünkü bu ayın ilk iki haftası Merkür retrosu ile beraber bir takım meseleleri önüne yeniden çıkaracak ve bu meselelerin Temmuz ayındaki tutulmalar ile fazlasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Evet, Kasım ayına Merkür retrosu ile başlıyoruz. Önce klasik retro uyarılarımızı aradan çıkaralım, sonra seni neşelendireceğim...

  • Yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Akrep burcunda gerçekleştiği için para konusu iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart. 

  • Trafikte dikkatli olmak önemli. Kısa yolculuklarda hırsızlıklara dikkat. Hele yanında kimlik-pasaport gibi şeyleri taşıdığından iki kere emin olsan fena etmezsin...

  • Sağlığa, özellikle de ilaç kullanımına özen göster lütfen. 'Aman şu kırgınlığım geçsin' diyerek doktora danışmadan yuttuğun ilaçlar sıkıntı yaratmasın.

Klasik uyarılarımızı yaptığımıza göre ilk iki haftayı domine edecek olan bu retronun bir de sana dair detaylarına bakalım... Sevgili Aslan; aile içerisinde bir süredir maddi anlamda çözülmeyen meseleler varsa (miras, nafaka, tazminat, arsa alım satım vs. gibi), yeniden gündeme gelebilir fakat bunu konuyu kökten ve uygun bir şekilde çözmek için fırsat olarak görmek gerekir. 9-10-11 Kasım tarihleri bu tarz meseleleri ailece konuşmak için ideal. Hele 12 Kasım tarihini sadece aile içi meseleler için değil; tüm duygusal ilişkiler için kullanabilirsin. Bu tarihte flörtlerle bol bol mesajlaşıp, hatta kısa yolculuklara bile çıkabilirsin. Flörtün, sevgilin yoksa; 12 Kasım'da dışarı çıkarsan bulabilirsin! Yeter ki bulduğun insanla 26 Kasım'dan önce ciddi bir şeylere başlamaya kalkışma! 

Fakat 12 Kasım'a dair tek yorumum bu değil... İlginç bir tarih 12 Kasım! Boğa'ya kullandığım tabiri sana da kullanmak istiyorum: Usülüne göre gömülmemiş her şey hortlar! İşte 12 Kasım dolunayı; bu açıdan sana cadılar bayramı gibi gelebilir. Neleri içine attın? Neleri kalbinin en derinine gömdün, üstüne toprak attın, hakkında düşünmekten kaçındın, biraz gururdan, biraz da kırgınlıktan hiç yaşanmamış gibi davrandın? İşte onlar bu ayın ilk üç haftası içinde (en yüksek ihtimalle de 12 Kasım dolunayında) hortlayarak gömüldükleri yerden çıkabilirler, sevgili Aslan. Bu illa eski sevgililerle, romantik ilişkilerle alakalı olmak zorunda değil. Geçmişine dair; özellikle de ailenle alakalı olabilir. Seni terkeden bir ebeveyni mi gömdün? Çocukluk acılarını mı? Reddedilmişlik ve yalnız bırakılmışlık hissini mi? Bunu senden daha iyi kimse bilemez; işte o geçmişin hayaleti ile karşılaştığında, onunla yüzleş, yaşananları kabullen, affet ve usülüne uygun cenaze namazını kılarcasına bu sefer sonsuza dek göm derim. İnan, ağrıyan dişi çektirmiş gibi rahatlayacaksın. Seni bu sene en çok duygusal anlamda yordu, evet, ama az kaldı Aslan. Ateşin temsilcisi olarak Anka Kuşu gibi taptaze yeniden doğacaksın. Yarım yamalak ve içine attığın yüklerle yaşamak zaten yakışmazdı sana! İnan; bu Kasım ayının ilk haftalarında hissedeceğin bu derdoluk geçici. Uzun vadede de çok iyi!

Öyle işte... Gelelim dolunayın bu tarihten itibaren küçülmesiyle beraber sakinleyen gökyüzünün diğer getirilerine... 18 Kasım'da retro bitiyor ve Yay enerjisini daha yoğun hissetmeye başlıyoruz. Sevgili Aslan, Ayın özellikle 22'sinden itibaren her türlü süs imaj değişimi için uygun zaman. Venüs'ten ışıltılar alıyorsun. Ama akışverişlerde fazla açılmamaya dikkat et yine.

Yalnız mısın? Ya da sevgilinle romantik bir vakte ihtiyacınız mı var? 24 Kasım tarihi ha-ri-ka. Öyle sıradan bir 'romantik gün' denip geçilmeyecek kadar kıymetli... Biliyorsun sana 2018'in sonunda 'başkasını sevmeden önce kendini sevmeyi öğrenmekten' bahsetmiş ve devamında da aylarca bu konuyla başını şişirip durmuştum. İşte bu 24 Kasım; sana geçtiğimiz 2 yıl içerisinde kaybettiğini düşündüğün ne varsa (neşe, inanç, ilham, aşk duygusu, yaşam enerjisi...) geri vermeye geliyor. Aşkı bu defa, kalbini ağrıtan ve hüzünlü hissettiren bir duygu olarak değil; güç ve cesaret veren, içini ısıtan bir kaynak olarak deneyimleyeceksin. Şair'e 'Senin bu ellerinde ne var bilmiyorum / tuttukça güçleniyorum kalabalık oluyorum' dedirten, öyle şaşırtıcı, öyle bir etki işte! Zaten hemen ardından 26 Kasım Yay yeni ayı geliyor ve sevgili Aslan; bir devir kapanıyor. Yepyeni bir sayfa açılıyor. Eğer Allah kaderimizi bir dizi gibi yazıyor olsaydı, bu kısım sezon finali olurdu :) Peki bu sezon finalinde neler mi oluyor? Başrolümüz, yıldızımız Aslan; bazı hortlaklarla yüzleşiyor, onları gömüyor, diziden bazı oyuncular çıkıyor. Taptaze bir kalple, şimdiki aklıyla insan seviyor ve son sahnede de aynaya bakıp nasıl da değiştiğine ve kendini bulduğuna seviniyor :) Aralık'ta görüşürüz <3

Derin temizlik vakti, Başak!

Sevgili Başak,

Balkonundaki çiçeklerden biri bir türlü açmasa, ne yaparsın? 'Seni gerizekalı çiçek! Bir türlü açmayı bile beceremiyorsun aptal! Bir sorun var sende belli! Su vermeyeyim de gör!!' diye ona çıkışır mısın? Yoksa mantıklı bir birey olarak; çiçeğin yerinde, toprağında ya da suyunda bir sorun olabileceğini düşünüp, şartları mı değiştirirsin? 

Madem öyle; kendimize neden çiçek açamadığımız zamanlarda böyle akılcı ve sakin, şefkatli davranmıyoruz? Çiçeği olduğu gibi kabullenmek ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışmak bu kadar kolayken; kendimizi kabullenmek, kendimize bakmak niye bu kadar zor? Sevgili Başak, herkese gösterdiğin o sivri dilli de olsa şefkatli tavrını, bu ay en çok kendine göstermeni istiyorum. Zira yorgunsun. Merkür, yani senin yönetici gezegenin yine retroda... 

Merkür retrosuna zaten şimdiye kadar sağdan soldan duyarak bir miktar aşina olmuşsundur diye düşünüyorum. Merkür gezegeninin hızının düşmesi ve yavaşlaması (dünyadan gözlemlendiğinde de geri gidiyormuş gibi görünmesi) durumuna verdiğimiz isim bu; Merkür retrosu. Popüler yayınlardaki, sosyal medyadaki felaket çığırtkanlarına pek kulak kabartmamanı öneririm çünkü bu Retro durumu fazlasıyla abartılıyor. Boşuna korkudan beslenenlere fırsat vermemek lazım. Evet, Merkür iletişim-ufak seyahatler-evrak ve belgeler tarzı önemli detayları yönetiyor; dolayısıyla da retro pozisyonda olması yani iyi ve hızlı çalışmaması kulağa pek de sevimli gelmiyor. Ama bu başa çıkılamayacak bir şey değil! Dikkat edilmesi gerekenleri kısaca bir hatırlayıp aradan çıkaralım:

  • Yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Akrep burcunda gerçekleştiği için para konusu iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart. 

  • Trafikte dikkatli olmak önemli. Kısa yolculuklarda hırsızlıklara dikkat. Hele yanında kimlik-pasaport gibi şeyleri taşıdığından iki kere emin olsan fena etmezsin...

  • Sağlığa, özellikle de ilaç kullanımına özen göster lütfen. 'Aman şu kırgınlığım geçsin' diyerek doktora danışmadan yuttuğun ilaçlar sıkıntı yaratmasın.

Bu retronun bazı burçları duygusal anlamda, bazılarını da parasal anlamda helak edecek etkileri var; seni ise bu şekilde yani somut anlamda etkilemeyecek -rahat bir nefes alabilirsin. Bedenen yorgunluk, enerji düşüklüğü hissedebilirsin en çok. Ve maalesef ki eğer iletişime dayalı bir meslekte çalışıyorsan; ufak tefek aksilikler, yanlış anlaşılmalar seni çileden çıkarabilir. Tavsiyem her türlü kinayeden, imadan kaçınman yönünde. Elbette dümdüz kaba olmamak da lazım :) 'Söyleyeceğim sözler karşımdakine kendini nasıl hissettirecek? Bu sözler ona ya da ilişkimize iyi gelecek mi, faydalı olacak mı? Olayı çözecek mi?” gibi ufak sorgulamalar seni uzun vadede baş ağrısından kurtarabilir zira neredeyse Kasım ayının ilk üç haftası komple retro etkisi altında olacak. 

Peki retro dışında getirisi yok mu bu ayın? Elbette ki var! Boğa burcunda kocaman bir dolunay; hem de 12 Kasım'da... 12 Kasım çok kısmetli bir gün, sevgili Başak. Özellikle para konusunda tatlı gelişmeler yaşanabilir. Bu tatlı gelişmeleri de gelecek planlarına (özellikle bu planlar eğitime dairse!) kullanabilirsin. Eğitim dediğimizde illa aklımıza yüksek lisans, doktora gibi büyük hedefler gelmek zorunda değil: Herhangi bir şekilde ufkunu ve vizyonunu açacak, seni büyütecek, sınırlarını aşacak her eğitim buna dahil. Özellikle dil eğitimleri! Dolayısıyla kendine ve geleceğine yatırım yapmak için pusuya yat derim. Derhal harekete geçmesen dahi (bence en mantıklısı ayın 26'sından sonra harekete geçmek olacaktır) 

18 Kasım'da Merkür retrosunun bitişi ile beraber enerjin toparlanıyor, beklediğin haberler varsa gelmeye başlıyor ve askıda kalan işler teker teker çözüme kavuşuyor. Özellikle aileden, sevdiklerinden destek göreceğin bu süreç giderek iyileşerek sıcak bir kış mevsiminin zeminini hazırlayacaklar, sevgili Başak. İş arayanlar için kısmetli tarihler bu noktadan sonra başlıyor; iş sahibi olup da ilerlemek yahut yeni şeyler yapmak isteyenler için de öyle...

İkili ve duygusal ilişkilere bir kere daha dönüp bakacak olursak: Ayın 22'sinden itibaren kendini daha iyi ifade edebilir bir hale geleceksin ve ve özellikle de 26 Kasım yeni ayından sonra adeta iç dünyanda derin bir temizliğe girişip, yeni bir düzen kurman olası. Bu da elbette ki yeni ilişki dinamikleri anlamına geliyor. Sevgilin varsa oturup sorunları enine boyuna konuşabilir ve çözümler bulabilir, yeni kararlar alabilirsiniz. Hatta sağlam giden bir ilişki ise bu ay sonunda evlilik-çocuk gibi kararlar dahi alınabilir. Sevgilisi olmayanlar, flörtleri ciddi bir ilişkiye bağlayabilirler-ya da bitirebilirler. Kesin olan şey; yapacağın bu temizlikte etrafta kullanışsız, çer çöp kategorisine giren şeyleri bırakmayacağın :) Sessiz ama derinden giden bu temizlik; 27 Kasım'dan itibaren aşk konusunda (k bu sadece ikili ilişki anlamında değil -ruhani yükseliş, neşe, öz mutluluk anlamında!) kapıları sonuna kadar açıyor. Aralık sana büyük, gerçekten büyük bir duygu yükselişi getirmek üzere kışı ısıtmaya geliyor.

Güneş sadece sana doğuyor, Terazi!

Sevgili Terazi,

Bu ay herkesi helak edecek kadar aheste geçecek olsa da; gökyüzü sana adeta kıyak geçecek ve enerjin de, hızın da gayet yerinde olacak. Sonbaharın soğuğunu hissetmeyeceğin, ateşli bir Kasım ayı geliyor. Baştan başlayalım bakalım...

İlk göze çarpan gökyüzü olayımız, meşhur Merkür retrosu. Meşhur diyorum çünkü Merkür retrosuna zaten şimdiye kadar sağdan soldan duyarak bir miktar aşina olmuşsundur diye düşünüyorum. Merkür gezegeninin hızının düşmesi ve yavaşlaması (dünyadan gözlemlendiğinde de geri gidiyormuş gibi görünmesi) durumuna verdiğimiz isim bu; Merkür retrosu. Popüler yayınlardaki, sosyal medyadaki felaket çığırtkanlarına pek kulak kabartmamanı öneririm çünkü bu Retro durumu fazlasıyla abartılıyor. Boşuna korkudan beslenenlere fırsat vermemek lazım. Evet, Merkür iletişim-ufak seyahatler-evrak ve belgeler tarzı önemli detayları yönetiyor; dolayısıyla da retro pozisyonda olması yani iyi ve hızlı çalışmaması kulağa pek de sevimli gelmiyor. Ama bu başa çıkılamayacak bir şey değil! Dikkat edilmesi gerekenleri kısaca bir hatırlayıp aradan çıkaralım:

  • Yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Akrep burcunda gerçekleştiği için para konusu iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart. 

  • Trafikte dikkatli olmak önemli. Kısa yolculuklarda hırsızlıklara dikkat. Hele yanında kimlik-pasaport gibi şeyleri taşıdığından iki kere emin olsan fena etmezsin...

  • Sağlığa, özellikle de ilaç kullanımına özen göster lütfen. 'Aman şu kırgınlığım geçsin' diyerek doktora danışmadan yuttuğun ilaçlar sıkıntı yaratmasın.

İşte böyle. Bu konulara ayın sonuna kadar dikkat edilmesini öneririm. Retro resmi olarak ayın 18'inde bitecek fakat Merkür'ün kendini toparlaması ve ardından gözüken gökyüzü hareketleri sebebiyle ben olsam 26 Kasım Yay burcu yeni ayına kadar çok da radikal adımlar atmam. Zaten bu retro süreci sana geçmişten meseleleri hatırlatarak; atmak istediğin adımlara ve girişmek istediğin işlere daha gerçekçi, daha farklı bir vizyonla bakmana sebep olacak. Ayrıca 26 Kasım Yay burcu yeni ayı sana gerçekten şaşırtıcı haberler getirecek. Şimdi ayın başına yeniden geri dönelim ve diğer gökyüzü hareketlerine bakalım. Zira retro dışında da şenlik var...

Öncelikle retronun sana işlemeyeceğini düşünmemin sebeplerinden biri savaşçı Mars'ın hala senin burcunda yolculuğuna devam ediyor oluşu. Retro bitene kadar da sende kalmaya ve sana hız, güç, cesaret vermeye devam edecek. Dolayısıyla bu enerjiyi sadece ama sadece kendine, kendi hayatına yönlendirmek önemli. Mars'ın bu agresif enerjisinin verdiği kararlılığı, örneğin, iş yerinde iş arkadaşlarına, patronuna ya da sevgiline, evde ailene yansıtırsan biraz sıkıntı yaşayabilirsin. İş yerinde yeni bir projeye başlamak, derhal ödenek almak, sevgiliyle o yolculuğa hemen çıkmak gibi ısrarlar retronun engeline takılabilir. Bu tarz engelleri kişisel almak da ilişkilerini zedeleyebileceği gibi, seni de birazcık üzebilir. Oysa cidden senlik bir durum yok. Sen ne kadar kendini hazır hissetsen de; ay boyunca gökyüzünde işler yavaaaaş yavaş ilerliyor olacak ve insanların büyük çoğunluğu adeta çamura saplanmış gibi ağır çekim hareket edecek. Senlik bir dururm yok! İşte bu yüzden Mars enerjisini, ne yap, ne et kendi hayatına odakla derim. Kötü alışkanlıkları bırakmak, hele hele bağımlılık seviyesinde durumlar varsa (sigara, aşırı yeme vs.) Ayın 8'inden tut 13'üne kadar yeni bir başlangıç yapmak için harika bir fırsat var önünde. Aynı şekilde spora yahut daha önceden niyetlenip bir türlü fırsat bulamadığın kurs gibi aktivitelere sarılmak için de uygun zaman. Zira retro başladığı gibi, yani ayın ilk gününden itibaren, Venüs de seninle çok uyumlu olan Yay burcuna geçiyor ve sana son derece olumlu etkiler getiriyor. 

Bu, kendisini 3 yılda bir hissettirecek olan, kararlı ve net ruh halini özellikle 12 Kasım'da gerçekleşecek olan Boğa dolunayı adeta perçinleyecek. Bu dolunay haftası içerisinde gerek kişisel hayatına, gerekse de ilişkilere dair 'ya hep, ya hiç!' yaklaşımına bürünebilirsin. Örneğin; ilişkin var ama istediğin gibi gitmiyor, sürekli oyalandığını hissediyorsun ve avutulduğunu mu düşünüyorsun? İşte bu dolunay, tam bir Boğa gibi, sana 'ya benim istediğim gibi olur, ya da hiç olmaz!' dedirtebilir. İddia edilen sevginin ve aşkının somut kanıtlarını ister; bahaneleri değil. Şahsi tavsiyemi soracak olursan; bir Terazi olarak karşındaki sevdiğin insana anlayışla yaklaşmak, daima affetmek ve hep onun tarafından bakıp, ona hak vermek için çoğu zaman onun uyduracağı bahanelere bile ihtiyacın olmayabilir. Onun yerine bahaneleri kendi kendine uydurup inanarak; onun herhangi bir şeyi açıklama zahmetine girmesine, bu şekilde uğraşmasına dahi ihtiyaç bırakmıyor olabilirsin. 'Yaa aslında o öyle demek istemedi, bu aralar iş konusunda çok stresli, çocukken babası çok sert davranmış duygularını o yüzden ifade edemiyor, elbette o da benimle bunları yapmak isterdi ama şu aralar işler karışık...' vesaire vesaire... İşte bu dolunay haftasında; senin kendi benliğin, senin uydurduğun bu bahanelere artık inanmayı bırakabilir ve isyan edebilir. Bence etsin de zaten. Zira sen de bu dünyanın kıymetli bir çocuğusun; başkalarını severken kendini ezip geçmen, kendine karşı adaletsizlik, haksızlık olur. 

Ha, diyelim ki sıkıntılı bir ilişkin ya da flörtün yok; gayet düzenli giden bir birlikteliğin var... İşte o zaman da bu dolunay size bir takım maddi sıkıntılar getirebilir. Ama kısa sürede çözüleceğini düşünüyorum. En geç 26'sında önünüzü görmeye başlarsınız çift ya da aile olarak; dolayısıyla paniğe gerek yok...

Kasım'ın ikinci haftası dolunay etkisi altında geçerken; üçüncü haftada bizi Merkür retrosunun bitişi bekliyor ki bu aslında Merkür retrosunun kendisinden bile daha gürültülü olacak. Öncelikli olarak altını çiziyorum: Şoke edici haberler alabilirsin, bu haberler yüksek ihtimalle de para-iş odaklı olabilir. Eğer iş arayanlardansan; daha önceden yaptığın başvurular cevaplanabilir, kapandığını sandığın pozisyonlar açılabilir, önceden yaptığın fakat karşılığını alamadığın bir işin ödemesi gelebilir, vesaire. Güzel olacağını düşünüyorum yani. Fakat bu tarihte kısa yolculuklar söz konusu olursa lütfen dikkatli olmaya devam. 24 Kasım'da bir dilek tut :) Harika bir tarih, sosyalleşirsen güzel insanlarla ve tesadüflerle denk gelebilirsin. 

26 Kasım ise Yay yeni ayı tazeliğinde sana yeni başlangıçlar getiriyor, Terazi. Bu başlangıçların daha çok eğitime dayalı olacağını düşünüyorum. Sakın 'ben öğrenci değilim ki, ne eğitimi' deme! Öğrenmeyi ve merak etmeyi bıraktığımız an yaşlanırız. Bir kursa başlayabilir, pek çok şey öğretecek ufak bir geziye çıkabilir ve açıkçası biraz 'bilge' sayılabilecek biriyle tanışıp ufuk açıcı sohbetler edebilirsin. Enerjin ve kısmetin iş-güç-para konularında gayet iyiyken; sosyallik anlamında da adeta ruhunu besleyecek bir etkiyle ayı kapatacaksın. Olabilecek en huzurlu döneme giriyorsun!

Geçmişin hayaletleriyle yüzleşme vakti, Akrep!

Sevgili Akrep,

Bu Kasım ayının teması için Boğa'ya kullandığım tabiri sana da kullanmak istiyorum: Usülüne göre gömülmemiş her şey hortlar! Kasım ayının ilk iki haftası, bu açıdan sana cadılar bayramı gibi gelebilir. Açıkçası bir Akrep'in neler neler gömdüğünü tahmin dahi edemiyorum! :) Neleri içine attın? Neleri kalbinin en derinine gömdün, üstüne toprak attın, hakkında düşünmekten kaçındın, biraz gururdan, biraz da kırgınlıktan hiç yaşanmamış gibi davrandın? İşte onlar bu ayın ilk üç haftası içinde (en yüksek ihtimalle de 12 Kasım dolunayında) hortlayarak gömüldükleri yerden çıkabilirler, sevgili Akrep. Duygusal bir yükselişe, düşüşe ve kısacası sularda dalgalanmalara hazırlan! 

Zombileri gömüldükleri yerden kaldıran şey dolunay değil; Merkür retrosu! Evet, bu ayın ilk gününden itibaren Merkür retrosu kendisini hissettiriyor. Hem de ayın son haftasına kadar! Hem de senin burcunda! Neyse ki, retro karşına ne kadar geçmişten hayalet, hortlamış zombi çıkarsa da; hala Güneş'ten aldığın o enerji ile hepsiyle savaşacak gücü kendinde bulacaksın. Kendini nostaljik hissedebilirsin; geçmişi sorgulayabilir ve en büyük tuzak olan suçlama-suçlanma ikilemine düşebilirsin. Oysa geçmişteki her şey olması gerektiği gibi oldu ve seni şu an olduğun insan haline getirdi, hepsi gerekliydi ve daha farklı olamazdı. Eğer zaten kader bir ilişkinin ya da işin 'olacağı' olsaydı; o bir şekilde olurdu. Geçmişi geçmişte bırakmayı; kabullenmeyi, teslim olmayı, anlamayı ve affetmeyi öğrenmeliyiz, Akrep. Altını çiziyorum: Anlamayı ve affetmeyi... 

Affetmekten kastım elbette ki tutup eski sevgiliyi affedip yeniden başlamak değil! Affetmek; artık kalbinde o insanlara dair kin tutmamak, onları suçlamamak, tüm o yaşanmışlıklara dair herhangi bir duygu barındırmadan nötr olmak. İnan kalbini hafifletecek bu. Diğer türlü, retro bitene kadar çok yorulursun, kendini yıpratırsın. Öfke ve nefret, kin, taşıyana yük... O yüzden sevgili Akrep; bu ayın ilk iki haftasındaki ruh halini, sürekli geçmişi hatırlatan zihnini, bu tuhaf nostaljik havayı iyileşmek ve şifalanmak, fazla yüklerinden kurtulmak için bir fırsat olarak gör. İnan bana, ağrıyan dişini çektirmiş gibi rahatlayacaksın. Karşına çıkan geçmişin hayaletlerini; bu defa usülüne uygun, cenaze namazını kılarak, helallik vererek göm :) Savaşta dahi iki taraf naaşları teslim almak için birbirlerine saygı gösterirler. Herkes, düşman dahi, uygun bir vedayı hakeder. 

Gene konuyu fazla soyutlaştırdım, biraz da uzattım belki... Ama beni anladığını düşünüyorum. Çünkü ilk iki hafta böyle, sevgili Akrep. Zihnin geriye çekiyor ve 12 Kasım'daki Boğa dolunayı da bu 'geçmişten gelen' meselelerin aşk ilişkileri ile alakalı olduğunu işaret ediyor. Dolayısıyla ısrarla duygu dünyana yönelik yorumlar yapıyorum. Fakat bunun gerçek hayata dönük etkileri de var elbette! Önce klasik Merkür retrosu uyarılarını yapalım ve sonra da gerçek hayata dönelim:

  • Yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Akrep burcunda gerçekleştiği için para konusu iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart. 

  • Trafikte dikkatli olmak önemli. Kısa yolculuklarda hırsızlıklara dikkat. Hele yanında kimlik-pasaport gibi şeyleri taşıdığından iki kere emin olsan fena etmezsin...

  • Sağlığa, özellikle de ilaç kullanımına özen göster lütfen. 'Aman şu kırgınlığım geçsin' diyerek doktora danışmadan yuttuğun ilaçlar sıkıntı yaratmasın.

9-10 Kasım tarihleri içerisinde ufak yolculuklara çıkabilir - daha önce gittiğin yerlere ya da memleketine dönmek isteyebilirsin. Bu ufak temaslarda kuzen gibi, ya da aile gibi yakın gördüğün dostlarla konuştuğun konulara dikkat etmeni öneririm çünkü bu sohbetlerden iş fırsatları, para meseleleri gelebilir. Aklında bulunsun. Zira ay boyunca para konusunda şanslı olacaksın. Ekstra bir kazanç derhal gelmese dahi, kazandığın para son derece bereketli olacak gibi görünüyor. Dolayısıyla alışveriş niyetin varsa (18 Kasım'dan sonra) bu etkiyi değerlendirmeni öneririm.

12 Kasım ise yukarıda da bahsettiğim Boğa dolunayını parlatıyor. Sevgili Akrep; bu ay kazanabileceğin güzel paralardan, yapabileceğin güzel işlerden ilgini dağıtacak, aklını alacak bir şey varsa; işte o bu dolunay! Aşk ilişkilerine dair beklenmedik gelişmeler getirdiği gibi, arzularını da fazlaca yükseltiyor. Zaten senin gibi tutkuların, arzuların sembolü olan bir burç için zorlu bir sınav açıkçası! Eğer bir sevgilin varsa büyük bir gelişme yaşayabilir, eğer sevgilin yoksa da aday olarak gördüğün insana karşı tüm kartlarını açabilirsin. İki türlü de kalıcı bir değişim bekleme derim çünkü malum, retro var. 'Özgürleşmek' bazen kendi takıntılarımızdan, kendi deli arzularımızdan da kurtulmak demek...

Eğer bu dolunayı hayırlısıyla atlatırsan; 18 Kasım itibariyle retro bitiyor ve özellikle kariyer anlamında alacağın haberler hızlanıyor; Yay enerjisi sebebi ile paranın bereketi hala yüksek. İş arayanlar için en en en uygun dönem işte bu dönem. Hele hele 24 Kasım tarihi mutlaka değerlendirilmeli. Sadece meslek anlamında değil; mesleğin yanında yapacağın ekstra kazanç getirecek işler açısında da şanslı. Senin yerinde olsam aklımda olan fikirleri 'en kötü ne olabilir ki?' der ve en azından bir denerdim. Zira sabit kazançlarına dair bir değişim 26 Kasım'dan sonra zaten bir şekilde görünüyor. Neden bu fırsatı değerlendirmeyesin ki?

Sevdanın son vuruşu bu, Yay!

Sevgili Yay,

Ben de bir Yay-yükselen Yay olarak sana bu satırları yazarken şu an inan ki duygulanıyorum :) Üç seneden fazladır yazdığım bu yorumlarda beraberce Satürn transitleri mi atlatmadık, Jüpiter geldiğinde sevinçten havalara mı uçmadık? Yay çocukları olarak her şeye, her zorluğa rağmen inancımıza sarıldık; eşin dostun 'deli heralde bu' bakışlarına aldırmadan aptallık derecesinde iyimserliğimizden asla ödün vermedik. Hani derler ya, 'hepimiz aynı bataklıktayız ama bazılarımız yıldızlara bakıyor' diye. İşte biz o yıldızlara bakanlardandık. Belki de herkesle benzer şeyleri yaptık, aynı şeyleri yaşadık ama herkesten daha çok eğlendik, ve kim ne derse desin çok şey öğrendik. Sezon finali tadında ya da lise yıllığına veda sözleri yazarmış gibi konuşmak istemiyorum ama bu ay çok kıymetli birisiyle vedalaşıyoruz: Jüpiter ile! Bu yüzden içim biraz buruk yazıyorum bunları :)

2015'ten beri neler kaybettiğini, ne sınavlardan geçtiğini bir düşünmeni tavsiye ederim sevgili Yay. Ardından da bu sene içerisinde ne kadar değiştiğini, neler öğrendiğini, neler kazandığını... Bunlar ve bunların temaları önümüzdeki on yıl boyunca en çok güç alacağımız dersler olacak, sevgili Yay. Şu an sana hiçbir şey olmamış gibi gelebilir ama bu ay boyunca etkili olacak olan Merkür retrosu sayesinde bol bol geçmişe bakma ve ölçüp tartma, özeleştiri verme, içlenme vakti bulacaksın. Biraz içe kapanık bir süreç seni bekliyor açıkçası. Yine de 9-10-11 Kasım tarihleri huzur ve tatlı. Özellikle 11 Kasım'da rüyalarına çok dikkat etmeni öneririm: İpuçları barındıran haberci rüyalar olabilirler. Yine aynı tarihte dilek tutmak, meditasyon-dua gibi çalışmalar yapmak sana sandığından da iyi gelebilir. 

Ayın 12'sini ise Boğa burcunda bir dolunay taçlandırıyor. Lütfen lütfen lütfen bu dolunayda yediklerine ve sağlığına çok dikkat et! Ayrıca iş arkadaşlarınla da takışmamaya bak derim. Zira bu tarihlerde çıkacak tartışmalar herhangi bir sonuca bağlanmadan uzun süre tatsızlığa sebebiyet verebilir. Merkür retrosu demişken klasik uyarılarımızı da aradan çıkaralım:

  • Yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Akrep burcunda gerçekleştiği için para konusu iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart. 

  • Trafikte dikkatli olmak önemli. Kısa yolculuklarda hırsızlıklara dikkat. Hele yanında kimlik-pasaport gibi şeyleri taşıdığından iki kere emin olsan fena etmezsin...

  • Sağlığa, özellikle de ilaç kullanımına özen göster lütfen. 'Aman şu kırgınlığım geçsin' diyerek doktora danışmadan yuttuğun ilaçlar sıkıntı yaratmasın.

İşte böyle... Ayın 18'ine kadar bu kısımlara dikkat ettikten sonra zaten retronun bitişi ile beraber ritmimiz de yükselmeye başlıyor. Çünkü sevgili Yay; Venüs bizim burcumuzdayken, Güneş de bize katılıyor ve Jüpiter'e veda etmeden önce son bir kez dönüp kendimize bakıyoruz: 26 Kasım Yay burcunda Yeni ay! 

Özellikle doğum tarihin 26 Kasım'a yakınsa, hayatında bir devri kapatmış bir şekilde, yeni bir maceranın da heyecanıyla doğum gününü kutlayabilirsin. Gerek ilişkilere dair, gerek de kendi iç dünyan ile alakalı sağlam gelişmeler işte bu tarihten itibaren seni bekliyor. Öncelikli olarak enerjinin, çalışma hırsının artacağını düşünüyorum - zira paranın bereketi de Oğlak etkisi ile artıyor. Bir diğer müjdeli haberim ise; bu tarihten itibaren seni son bir senedir sürüm sürüm süründüren maddi sıkıntıların uzun vadede hafifleyecek olması! 

Aşk mı? Aşk konusu ay boyunca kısmetli fakat bence özellikle bekarsan 18'inden önce kimseyle ciddi bir adım atmamalısın. Sevgilin varsa nostaljik zamanlar geçirebilir, manevi anlamda daha da yakınlaşabilirsiniz. Fakat bekarlar için her türlü flörtsel aktivite 26'sından sonra... 

Bitirmeden önce bu ayın en önemli tarihini vermek istiyorum: 24 Kasım. Bu tarihte somut bir gelişme hissetmeyecek olsan da, evren seni dinliyor olacak, sevgili Yay. Jüpiter gitse de inanmaktan, kadere güvenmekten ve cesaretinden asla vazgeçme. Artık yepyeni bir macera bizi bekliyor. Bunu Aralık ayında konuşacağız. Haydi görüşürüz!

Öyle büyük bir değişim geliyor ki, Oğlak...

Sevgili Oğlak,

Geçtiğimiz Temmuz ayında neler olmuştu? Gündeminde hangi konular vardı? Neleri kafaya takmıştın yahut nelere heves etmiştin? Temmuz ayının konsepti, teması neydi? Bir düşün ve hatırla derim; zira bu ayın ilk gününden itibaren etkisini hissettirecek olan Merkür retrosu, Temmuz'daki tutulmanın tetiklediği konuları yeniden gündeme getiriyor ve bir sonuçlanma bekliyor.

Evet, bu ayın ilk göze çarpan pozisyonu, meşhur Merkür retrosu. Meşhur diyorum çünkü Merkür retrosuna zaten şimdiye kadar sağdan soldan duyarak bir miktar aşina olmuşsundur diye düşünüyorum. Merkür gezegeninin hızının düşmesi ve yavaşlaması (dünyadan gözlemlendiğinde de geri gidiyormuş gibi görünmesi) durumuna verdiğimiz isim bu; Merkür retrosu. Popüler yayınlardaki, sosyal medyadaki felaket çığırtkanlarına pek kulak kabartmamanı öneririm çünkü bu Retro durumu fazlasıyla abartılıyor. Boşuna korkudan beslenenlere fırsat vermemek lazım. Evet, Merkür iletişim-ufak seyahatler-evrak ve belgeler tarzı önemli detayları yönetiyor; dolayısıyla da retro pozisyonda olması yani iyi ve hızlı çalışmaması kulağa pek de sevimli gelmiyor. Ama bu başa çıkılamayacak bir şey değil! Dikkat edilmesi gerekenleri kısaca bir hatırlayıp aradan çıkaralım:

  • Yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Akrep burcunda gerçekleştiği için para konusu iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart. 

  • Trafikte dikkatli olmak önemli. Kısa yolculuklarda hırsızlıklara dikkat. Hele yanında kimlik-pasaport gibi şeyleri taşıdığından iki kere emin olsan fena etmezsin...

  • Sağlığa, özellikle de ilaç kullanımına özen göster lütfen. 'Aman şu kırgınlığım geçsin' diyerek doktora danışmadan yuttuğun ilaçlar sıkıntı yaratmasın.

Bu ay işe bu retro sebebiyle yavaş, pek yavaş... Ama Aralık aynın sana öyle bir getirisi var ki, inan beklediğine değecek! Aralık ayını sana buraya havai fişek görselleriyle kutlayacağım, sevgili Oğlak. Bu ay senin için adeta sezon sonu gibi. Adeta bir devri kapatıyorsun; işte bu kapanış sırasında da adeta 'flash back' tadında geçmişe dair konular ve insanlar teker teker gündeme gelebilir. Öncelikli tahminim uzun süredir denk gelmediğin, hatta koptuğun arkadaşların ile görüşeceğin yönünde. 9-10-11 Kasım tarihleri bu açıdan çok iyi. Dostlukların insan ruhunu nasıl beslediğini hatırlamak ve bir taraftan da kendini onların gözlerinden görüp, ne kadar ilerlediğini, ne kadar değiştiğini tarafsız bir şekilde analiz etmek için harika bir fırsat. Yani 'retro'nun anlamını nostalji ve kavuşma şeklinde görüp değerlendirmek inan çok iyi. Zaten bu tarihleri takip eden bir 12 Kasım dolunayı var ki... Boğa burcunda gerçekleşerek sana büyük bir aşk sürprizi getiriyor. İhtimaller açık:

  • Bir sevgilin varsa söz-nişan-çocuk kararları alabilirsiniz. Gelecek planları yapabilir ve belki de yolculuklar planlayabilirsiniz.

  • Eğer bekarsan, damdan düşer gibi aşık olmaya hazırlan derim. AMA bu insan geçmişten gelen bir flört ise iki kere düşün bence... Özellikle arkadaş grubundan -daha önce flört eder gibi olduğunuz, yakınlaştığınız ama bir türlü dahasına fırsat bulamadığınız biri olabilir bu. İşte bu yüzden sevgili Oğlak, bence en azından 18 Kasım'a kadar bekle. Zaten ay sonuna doğru Venüs'ün senin burcuna geçişi kısmetlerini daha da SAĞLAM bir şekilde açacak.

  • Sanatçıysan yahut kişisel üretimlere dayalı bir meslekteysen; büyük ve bereketli para fırsatları gelebilir. İlham konusuna ise değinmiyorum bile. Bu ay eski dostlardan da, iç dünyandan da büyük güç ve ilham bulacaksın, yaşam enerjisi bulacaksın, Oğlak. Aralık'ta sana gelecek olan büyük misafir için hazırlanıyor ruhun ve hayatın... :)

İşte böyle... Güzel bir dolunay var ve bence tadını çıkaracaksın. Ama tekrarlıyorum: Ani ve radikal kararlara yer yok (zaten yapmazsın ya, neyse), büyük adımları retro sonrasına yani 18 Kasım'a saklıyoruz. 

18 Kasım ile beraber retro biterken, bir yandan da maddi konularda rahatlamalar geliyor. Özellikle borçların varsa, ayın son haftasında ailenden ya da bir aile büyüğünden destek görebilirsin. Genel anlamda paranın pek bol olacağını söyleyemem ama bir kayıp da görünmüyor.

Sevgili Oğlak, ayın 24'ü iç dünyan için rahatlatıcı, şifalandırıcı etkide. Bu senenin başından beri yoruldun; gerek maddi, gerek manevi anlamda... Oğlak olduğun için belki de dişini sıktın, şikayet etmedin ama artık yeniden 'insan' olduğunu hissetmenin, kendini şımartmanın, üç beş göz yaşının dökülmesine izin vermenin vakti. Büyük bir dönüşüm geliyor: Jüpiter, senin burcuna giriyor! 

İnan, buna çok hazırsın. Öncelikle ayın son haftası Venüs'ün de sana gelmesiyle istersen -abartmamak şartı ile- üst baş alışverişi yapabilir, saç baş konusunda değişimlere gidebilirsin. Venüs ışıltısı sebebiyle ne yapsan gider! Ayrıca iç dünyana dönük bir rahatlama -özellikle yatak odanı ve gizli çekmecelerin, kutuların, mahrem eşyaların varsa- ayıklayıp temizleme sana çok iyi gelecektir. Aralık ayında seni çok fena gaza getireceğim. Sen büyük bir başlangıç için bu ay hazırlığını yap bakalım...

Zincirlerden haz etmiyorsun, Kova!

Sevgili Kova,

Bu ay sana problemler var. Yok, diyemem. Var. Ama zaten çocuklar dahi matematikte ilerlemek için uydurma 'problemler' çözmezler mi? Bebekler daha anne karnındayken dahi kaslarını geliştirmek için sağa sola hareketler edip kendilerini yormazlar mı? Problemler, zorluklar ve engeller olmasa nasıl güçleniriz? Nasıl akıllanırız ve nasıl bilgeleşiriz? Nasıl hayatta ustalaşır, başkalarının dahi problemlerini çözüp onlara yol gösterebilecek, kurtarabilecek hale geliriz? Dolayısıyla öncelikle yolumuza çıkan aksilik ve engellerin aslında birer lütuf olduğu kabul ederek başlayalım. Kültürümüzde bunu destekleyecek atasözleri dahi var; 'Allah dağına göre kar verir' vs. vs... Zaten problemleri görebildiğine göre; algıların, vizyonun, zihnin apaçık demektir. Gözlerin keskin olmasa bu hayattaki problemleri görmez, ot gibi yaşar gider, kendini gerçekleştiremeden de bu ömrü ziyan ederdin. Öyle değilsin. Görüyorsun. Ben de gördüklerimi anlatayım sana şimdi...

Sevgili Kova, bu ayın başından itibaren ilk göze çarpan gökyüzü olayımız, meşhur Merkür retrosu. Meşhur diyorum çünkü Merkür retrosuna zaten şimdiye kadar sağdan soldan duyarak bir miktar aşina olmuşsundur diye düşünüyorum. Merkür gezegeninin hızının düşmesi ve yavaşlaması (dünyadan gözlemlendiğinde de geri gidiyormuş gibi görünmesi) durumuna verdiğimiz isim bu; Merkür retrosu. Popüler yayınlardaki, sosyal medyadaki felaket çığırtkanlarına pek kulak kabartmamanı öneririm çünkü bu Retro durumu fazlasıyla abartılıyor. Boşuna korkudan beslenenlere fırsat vermemek lazım. Evet, Merkür iletişim-ufak seyahatler-evrak ve belgeler tarzı önemli detayları yönetiyor; dolayısıyla da retro pozisyonda olması yani iyi ve hızlı çalışmaması kulağa pek de sevimli gelmiyor. Ama bu başa çıkılamayacak bir şey değil! Dikkat edilmesi gerekenleri kısaca bir hatırlayıp aradan çıkaralım:

  • Yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Akrep burcunda gerçekleştiği için para konusu iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart. 

  • Trafikte dikkatli olmak önemli. Kısa yolculuklarda hırsızlıklara dikkat. Hele yanında kimlik-pasaport gibi şeyleri taşıdığından iki kere emin olsan fena etmezsin...

  • Sağlığa, özellikle de ilaç kullanımına özen göster lütfen. 'Aman şu kırgınlığım geçsin' diyerek doktora danışmadan yuttuğun ilaçlar sıkıntı yaratmasın.

Bu klişelerden sonra retronun diğer detaylarına gelelim: Seni en çok kariyer - meslek anlamında sınayacak gibi duruyor bu durum, sevgili Kova. İş yerinde geçmişte kaldığını sandığın konular yeniden hortlayabilir. Belki sinir bozucu bir patron, belki seni tatmin etmeyen projeler sabrını fazlasıyla sınayabilir. İşte bu noktada, konuları konuşman ve diplomatik bir şekilde çözmen için tavsiye edebileceğim tarihler 9-10-11 Kasım tarihleri. Bu tarihlerde gökyüzünde retroya rağmen yumuşak bir hava var. Bu tarz problemleri hissetmek için illa bir ofiste çalışan beyaz yakalı olman gerekmiyor. Akrep'teki retronun sana olan etkisini daha geniş kapsamlı tarif edecek olursam şöyle diyebilirim: Emir almak, sahip olduğun ünvan ya da pozisyondan rahatsızlık duymak, özgürlük ihtiyacı, gurur ve adaletsizliğe uğradığını hissetmek... Bunlar vuku bulabilir. Düşününce aslında her genç ve her çalışan sınıf maalesef toplumdaki sert hiyerarşi sebebiyle bu duyguları sık sık tadıyor. Fakat bu ay, özellikle de ayın 12'sine doğru; o zincirkıran Kova ruhunla bunları fazlasıyla çekilmez bulabilir ve adeta saatli bomba gibi tehlikeli olabilirsin. Bence patlama; zira sakin bir çözüm seni uzun vadede rahat ettirecektir. Yani ne kadar sinirlenirsen sinirlen; karşında 5 kişi varken ilk yumruğu atan olmak asla mantıklı değildir! O yüzden lütfen, özellikle ayın 12'sinde yani Boğa dolunayında sakin kal. 

Bu posta koyma ihtiyacı duygusal ilişkilerde de kendini gösterebilir. Sürekli yoran bir sevgili mi var örneğin? Yine bomba gibi patlamaktansa; ne yapacaksan sakince ve net bir şekilde yapmanı öneririm. Zira haklıyken haksız duruma düşmek söz konusu olabilir. İlişkide kimin üste çıktığını, kimin kimi yönettiğini sorguluyorsan; ilişkiyi başından beri yanlış görmüşsünüz demektir. Sonuçta ilişki dediğimiz şey Terazi sembolikleri ile yaşanmalı: Yani alt-üst şeklinde bir üstünlük yarışı ile değil; yan yana ve el ele... Eşit bir şekilde! Bunun için de tıpkı bir Terazi gibi tatlı tatlı konuşmak, gerekirse saatlerce konuşmak şart! 

Ayın 18'inden sonra retro bitiyor. Ama hiç sevinme, çünkü retroların bitişi, retro süreçlerinden bile daha gürültülü olabiliyor :) İşte bu tarihte bir otorite figürü ile çatışabilirsin. Kendini iyi ifade edebildiğin sürece sal gitsin derim. Zira giderek artan Yay enerjisi seni de yükseltiyor ve daha da önemlisi çevrenden, dostlarından bolca destek almanı sağlıyor.

24 Kasım tarihini özellikle senin için de uzun uzun övmek istiyorum çünkü muhteşem bir tarih. Bu tarihte sevgiliyi koluna takıp gezmekten tut, patron-iş arkadaşları ile güzelce sohbete, uzun süredir görmediğin arkadaşlarla buluşup yolculuklara çıkmaya kadar pek çok güzel gelişme yaşayabilirsin. Bir plan yap mutlaka derim!

Zaten ayın 26'sı bir yeni ay ile; kafaya taktığın ego savaşlarını, aşk meşk meselelerini silip atacak ve muhteşem bir haber ile beraber geleceğe dönük planlarında güzel bir gelişme yaşatacak. Yaz bir kenara, Gökçe söylediydi dersin. Özellikle Kova'nın ilk günlerinde doğduysan, bavulun bir kenarda hazır dursun. Yollar seni çağırıyor :)

Ektiğin tohumlar köklenecek, Balık!

Sevgili Balık,

Arzularımız, hayallerimiz, hedeflerimiz öyle değerli ki... Onlardan utanmak, onları gizlemek ya da küçümsemek onları ancak gücendirir. Bu ay senden isteğim; ne kadar imkansız, saçma, aptalca (!) olduğuna bakmadan hayallerine gerçekçi bir gözle ve sımsıkı sarılman! Çünkü gerçek anlamda çok kıymetli fırsatlar, kendilerini pek belli etmeden geliyorlar. Bu yüzden hayallerimize sahip çıkmak lazım. O, küçükken duyduğumuz ve hala aklımızda yer eden kibirli akrabanın hiçbir şeyi beğenmeyen huysuz sesine, gözünü hırs bürümüş ve çok bilmiş dostların (!) burun kıvırmalarına kulak tıkayıp; kalbimizi dinleme ve bildiğimiz yoldan, hayallerimizin peşinden koşma vakti. Evren, cesurlara ayrıcalık tanır!

Evet, yine 'ne diyor bu kadın?!' dedirttiğime göre asıl meseleye gelebilirim: Bu ay ilk günden itibaren (son haftaya kadar) gökyüzünde Merkür retrosu var. Merkür retrosu pek çok burcu açıkçası gerek duygusal anlamda, gerekse de maddi açıdan helak edecek. Ama sen şanslı ve farklısın bu ay, Balık. Merkür retrosu Akrep burcunda süzülürken; sana özellikle gelecek/eğitim planların açısından daha önceden kaçırdığını sandığın fırsatları getirecek - seni kadersel yollara sokacak. Yaz kızım: 9-10-11 Kasım tarihlerine özellikle dikkat et. Uzak akrabalardan, üniversite hocalarından, değer verdiğin bilge otorite figürlerinden gelecek haberlere ve tavsiyelere kulak kabart; sana örneğin basit bir dil kursu, mesleki eğitim programı öneriyor olabilirler ama inan açılacak yollar görünenden çok daha büyük! Zaten bir mesleğin var ve bu mesleğinde ilerlemek, büyümek mi istiyorsun? Aynı tarihler bu açıdan da ideal. Patronlardan ve iş arkadaşlarından destek istemekten kesinlikle çekinme derim. Bu süreci hazırlık olarak gör. Zaten ayın 12'sindeki büyük Boğa dolunayı, sana uzun süredir beklediğin - geçmişten - haberler getiriyor. Bir aracı ile alacağın bu haberlerin biraz para içerikli olabileceğini de düşünüyorum. Örneğin insan kaynakları ile maaşına zam konusuna dair haberler alabilirsin ya da kuzenin sana ekstra gelir getirecek bir free lance iş önerebilir... gibi gibi... Kendi hayatına uyarla bakalım bunu, neler çıkacak!

Aşk da var... Yok değil! Ama ben senin yerinde olsam 18'inden önce hemen heyecanlanmazdım. Zira yarım kalmış flörtler kapını yeniden aşındırabileceği gibi, retro bitiminde de aynı hızla toz olacakları ihtimali baya yüksek! Bana sorarsan ayın 22'si ve sonrası -özellikle 24'ünde- arkadaş grubundan / sosyal medyadan haberleşerek birileri ile flört etmen daha yüksek bir olasılık olarak görünüyor. Elbette eğer zaten bir sevgilin varsa; sevgilini arkadaş grubun ile tanıştırabilir ve büyük bir organizasyonda beraberce çok güzel eğlenebilirsiniz. 

Para konusunda ay içerisinde büyük gelişmeler olmasa da; kariyer konusunda en geç 26 Kasım yeni ayında radikal bir karar alacağını düşünüyorum. Bence bu kararı çok emin bir şekilde alsan bile hayata geçirmen Aralık ayını bulacak. Bu ay hayallerini yaz, çiz, hesapla... Tohumu ek ve Aralık'ta köklenmesini bekle, Balık!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
862
394
96
77
45
44
42
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melike Demiral

Ayın 1 i olunca hemen onedioya damlıyorum acaba burcumun başına gelecekleri yazdılar mı diye :D

zge66266747

üşenmeyip okuyan var mı yav