Görüş Bildir
Haberler
Denize, Güneşe ve Kumsala Doyacağınız Kuşadası’nda Bulunan Halk Plajları

Denize, Güneşe ve Kumsala Doyacağınız Kuşadası’nda Bulunan Halk Plajları

Yeter Şirin
16.07.2023 - 10:17

Yaz gelince bazı yerler vardır ki ilk 3 sırada yer alır. Bu yazımızda ilk üç arasındaki Kuşadası’nda bulunan halk plajlarından bahsedeceğim sevgili okur. Bazı plajları hem halk plajı hem özel plajı bulunuyor haberiniz olsun. Şıpıdık terlikler hazırsa gelin birlikte plajları inceleyelim. ⛱️ (Not: plajların temiz tutulması gerektiğini her yazıda kamu spotu gibi yazacağım umarım bir katkısı olur.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kadınlar Denizi Plajı

1. Kadınlar Denizi Plajı

Osmanlı Devleti zamanında sadece kadınlar bu plajı kullandığı için bu ismi alan Kadınlar Plajı Kuşadası’nın en beğenilen plajlarından. Plaj boyu cafeler, restoranlar, tuvalet, soyunma ve duş kabinleri mevcut.

Adres: Kadınlar Denizi, 09400 Kuşadası/Aydın

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Ülkemizin en güzel plajlarından(bence ilk 10 a girer) kumsalı ve denizi harika gidip görmeye değer nitelikte.”

2. Davutlar Plajı

2. Davutlar Plajı

Kuşadası’da bulunan Davutlar Plajı güzel bir halk plajı ama bazı eksikleri maalesef bulunmakta. Eksiklerin giderilmesi ve çöp bırakanlar için caydırıcı cezalar getirilmesi çok önemli.

Adres: Güzelçamlı, 09430 Kuşadası/Aydın

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Deniz temiz ve hafif dalgalı hafif taş ve kum karışık plajı var şezlong ve şemsiye ücretli ailecek gidilebilecek bir yer.”

3. Pygela Plajı

3. Pygela Plajı

Pygela Plajı halk plajı ve ücretli plaj olarak kullanılan bir yer. Harika gün batımı manzarasıyla plaja gelenleri mest ediyor.  Denizi ve derinliği çocuklar için oldukça uygun. 

Adres: Bayraklıdede, Kuştur Önü Yolu Cd., 09400 Kuşadası/Aydın

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “En iyi gün batımı noktası🌅”

4. Güzelçamlı Venüs Plajı

4. Güzelçamlı Venüs Plajı

Denizi ve kumsalıyla oldukça beğenilen Güzelçam Venüs Plajı tatil günlerinde bile diğer plajlara göre kalabalık olmuyor. Elbette eksikleri var ama zamanla iyileştirilebilir umarım.

Adres: Davutlar, Sevgi Yolu, 09430 Kuşadası/Aydın

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Sahili büyük geniş ve kumsalı taşsız ve güzel. Yakınında migros a 101 tarzı marketler mevcut. Sahilin başında Venüs büfe de var ancak fiyatları biraz fazla. Duşu giyinme kabini idare eder. Belediyenin diktiği halk için ücretsiz şemsiyeler de var ancak çoğunlukla dolmuş oluyor. Eğer varsa şemsiyeniz yanınızda getirebilirsiniz. Denizi güzel ayağa kestane vb batmıyor. Ayrıca mavi ve temiz bir denizi var. Gidilmeye değer.”

5. Sevgi Plajı

5. Sevgi Plajı

Bırakılan çöpler olmasa Kuşadasının en güzel plajı olmaya aday Sevgi Plajı yine de dolukça güzel. Güneşin batışı sonrası yapacağınız yürüyüş size çok iyi gelecek.

Adres: Davutlar, Cengiz Topel Cd., 09430 Kuşadası/Aydın

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Mavi bayraklı plaj. Son derece nezih, sığ ve kalabalık olmadığı için çocuklar ve çocuklu aileler için uygun. Piknik yapacaksanız bu plaja gelmeyin. Milli parka gidin. Maalesef insanlar temizliğe önem vermiyorlar. Sigara izmariti atan çok. Akşamları sahile paralel yürümek harika bir şey.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kuşadası Sahil Evleri Plajı

6. Kuşadası Sahil Evleri Plajı

Uzun sahiliyle rahatlıkla yer bulacağınız Kuşadası Sahil Evleri plajında araç park sorunu bulunmamakta. Etrafındaki işletmeler sayesinde yemek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Adres: Sahilevleri, Karaova Mahallesi, 09400 Kuşadası/Aydın

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Yıllardır gidip geldiğimiz upuzun bir halk plajı. Son yıllarda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı düzenlemelerle daha intizamlı bir görünüm kazandı.”

7. Kalamak Plajı

7. Kalamak Plajı

Kuşadası Dilek Yarımadasında bulunan Kalamak Plajı milli parkın içinde bulunuyor. Gerek manzarası gerek denizi ile buraya aşık olacaksınız. Hafta sonları ve tatil günlerinde kalabalık oluyor.

Adres: Güzelçamlı, Milli Park Cd., 09430 Kuşadası/Aydın

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “İçmeler yerine kesinlikle burayı tavsiye ederim. Orman yolundan yürüyerek de diğer koya geçebilirsiniz. Bence Aydın'da ki en iyi plaj.”

8. Güzelçam Plajı

8. Güzelçam Plajı

Marketlere ve toplu taşıma duraklarına yakın olan Güzelçam Plajı gerçekten güzel. Kumsalı biraz taşlı, Dilek Yarımadasına ve Zeus Mağarasına çok yakın bir yerde.

Adres: Davutlar, Cengiz Topel Cd., 09430 Kuşadası/Aydın

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: ”Güzel bir sahili var ücretsiz diye biliyorum.  Tavsiye ederim . Şu an sezon sonlarına doğru yaklaşıldığından sakın ailecek gelinebilecek bir yer ziyaret etmelisiniz. Manzarası ile insanları bu plaj büyülüyor.  Halkı da yardım sever olduğu için dolu dolu güzel zamanlar geçirebilirsiniz.  Harika 👍🤙 …”

9. Kuşadası Sahili

9. Kuşadası Sahili

Gündüzü ayrı kalabalık ama gecesi ayrı güzel olan Kuşadası Sahilinde yer bulmak hem zor ama bir kadar temizliğe dikkat ediliyor. 

Adres: Türkmen, 09400 Kuşadası/Aydın

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Neşeli bir yer, bir tarafta sahil deniz kıyısı, diğer tarafta kafe ve restoranlar, işlek bir cadde, plaj hepsi buada. Limanda koca koca gemiler, bol miktarda sahil kafeleri. Yürüyüş ve akşamları serinlemek için ideali parklar ve banklar da var.”

10. Aydınlık Koyu

10. Aydınlık Koyu

Halk plajı kısmında çardaklarda denizin keyfini çıkaracağınız Aydınlık Koyu’na yakın işletmeler bulunuyor. Bu koy Dilek Yarımadasında bulunuyor.

Adres: Güzelçamlı, 09430 Kuşadası/Aydın

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Tabiat parkı içerisinde bulunan güzel bir koy Sahil küçük taşlardan oluşuyor  deniz çabuk derinleşiyor ama çok berrak. Sahil şeridinde bir adet yeme içme ve şezlong hizmeti sağlayan özel işletme var. Halk plajı kısmında çardaklar mevcut görülmesi gereken bir sahil.”

Kuşadası ile ilgili şu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın