Görüş Bildir
Haberler
Delta Plus Varyantı Türkiye'de! Delta Plus Varyantı Nedir? Delta Plus Hangi Ülkelerde Görüldü?

Delta Plus Varyantı Türkiye'de! Delta Plus Varyantı Nedir? Delta Plus Hangi Ülkelerde Görüldü?

Sunay Korkmaz
06.07.2021 - 12:44

Türkiye'de delta varyantının ardından 'Delta plus varyantı' da tespit edildi. Delta plus varyantı vakalarından birinin İstanbul'da olduğunu söyleyen Koca, 'Bunlardan biri İstanbul. Ankara'da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim' dedi. Peki Delta Plus Varyantı nedir, hangi ülkelerde görüldü? İşte Delta Plus Varyantı ile ilgili bilinmesi gerekenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, delta plus varyantının Türkiye'de görüldüğünü duyurdu. Koca, Delta plus varyantı 3 kişide, 3 farklı ilde görüldüğünü ve bunlardan birisinin İstanbul'da olduğunu söyledi. Koca; 'Bu kişiler aşılı değil birbiriyle temaslı kişiler değil.' dedi. 

Vakaların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden Koca, 'Ayakta takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil' diye konuştu.Öte yandan Delta varyantı vakaları da artmaya devam ediyor. Bakan Koca son rakamları da basın mensuplarıyla paylaştı. Varyantın görüldüğü il sayısı 30'a yükseldi. Vaka sayısı ise 284 oldu.

Delta Plus Varyantı Nedir?

Delta Plus Varyantı Nedir?

Delta varyantı dünyada yeni bir tedirliğine yol açtı. Delta Plus, Delta varyantının bir türü ve K417N adı verilen bir ‘spike’ protein mutasyonuna sahip. Delta Plus, Delta’nın mevcut özellikleriyle bir araya geldiğinde; daha kolay yayıldığı/bulaşabildiği, akciğer hücrelerine daha kolay tutunduğu ve virüsü etkisiz hale getiren monoklonal antikor tedavisine karşı daha dirençli olduğu için ‘endişe’ yaratıyor. Bu nedenle de DSÖ, Delta ve Delta Plus varyantlarını ‘endişe verici’ kategoriye aldı. Delta ve Delta Plus varyantları aşılardan ve hastalığa karşı önceden var olan bağışıklıktan kaçabiliyor.

Plus ön adlı varyant, ilk olarak geçen yıl Hindistan'da tespit edilen ve ikinci dalgada çok sayıda yeni vaka ve can kaybına yol açan Delta varyantı ile bağlantılı.

Delta Plus Varyantı Hangi Ülkelerde Görüldü?

Delta Plus Varyantı Hangi Ülkelerde Görüldü?

Türkiye, ABD, İngiltere, Portekiz, İsviçre, Japonya, Polonya, Nepal, Rusya ve Çin’in de olduğu 85 ülkede görüldü. Bulaşıcılığı ise yüzde 60 oranında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın