Görüş Bildir
Haberler
Değişmeyen Tek Şey Değişim! 10 Büyük Futbol Takımının Seneler İçinde Değişen Logoları

Değişmeyen Tek Şey Değişim! 10 Büyük Futbol Takımının Seneler İçinde Değişen Logoları

Didem
07.08.2021 - 07:00

Değişmeyen tek şey değişimdir. Yıllar içerisinde çevremizde her şey değişir, gelişir ve yeni haline kavuşur. Futbol takımları da öyle. Takımlar seneler içerisinde gerek daha sade bir logoya geçme isteği gerekse kazandıkları başarıları da logolarına katma amacı güderek değişime gittiler. Büyük futbol takımlarının logolarının anlamları ne? Büyük futbol takımlarının logolarının seneler içindeki değişimleri nasıl? Futbol takımlarının eski ve yeni logoları nasıl? İşte sizler için 10 büyük yerli ve yabancı futbol takımının logo değişimleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Galatasaray

1. Galatasaray

Ayetullah Emin'in çizdiği içi içe geçen Gayın-Sin harfleri Galatasaray'ın logosunu oluşturdu. 1928'deki harf devriminden sonra birçok kez değişim geçirdi ve bugünkü halini aldı.

2. Fenerbahçe

2. Fenerbahçe

Beş renkten oluşan logoda, beyaz renk çerçeve temizlik ve açık yürekliliği, kırmızı renk sevgi ve bağlılığın ifadesi olarak bayrağımızı sembolize eder. Logonun arasından yükselen palamut dalı ise, Fenerbahçeli olmanın kudretini ve kuvvetini ifade eder.

3. Beşiktaş

3. Beşiktaş

Logodaki ilk beyaz çubuk 1 rakamını, üç siyah çubuk 3 rakamını, ikinci beyaz çubuk da yine 1 rakamını temsil eder. Bu rakamlar yan yana dizildiğinde 1319 sayısını oluşturur, bu sayı hicri bir takvimde 1903 yılını, yani kulübün kuruluş tarihini ifade eder. Ayrıca Beşiktaş amblemi üzerindeki Türk Bayrağı Yunan milli takımıyla gerçekleştirilen bir müsabakada Türk Milli Takımını temsil ettiği için TFF tarafından hediye edilmiştir.

4. Trabzonspor

TS ibaresi, bordo renkli bir zemin üzerine mavi renklerle yazılmıştır. T ile S harflerinin kesiştiği noktada ise takımın kuruluş tarihi ''1967'' yer alır. Bununla birlikte TS ibaresinin üst kısmında kulübün temsil ettiği spor dallarını simgeleyen bir top figürüne de yer verilmiştir. Oval bir dikdörtgen şekline sahip olan ana gövdenin en üst bölgesinde ise şampiyonluklarını ifade eden sarı renkli bir yıldız yer alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Real Madrid

5. Real Madrid

Logoda bulunan ''Real” yazısı Royal yani krallıktan gelir. Franco'nun ülkenin başına geçmesiyle “Real” yazısı kulübün adına ikinci kez eklenmiştir. Logoda bulunan taç şekli yine kraliyet ailesini temsil eder.

6. Barcelona

6. Barcelona

Barcelona da yıllar içerinde birçok kez logo değişikliğine giden takımlardan. Kulübün logosunun alt kısmındaki dik bordo ve mavi çizgiler, kulübün renklerini ifade eder. Üstündeki haç ve sarı kırmızı çizgiler ise Katalonya Özerk Bölgesi'nin bayrağıdır.

7. Liverpool

7. Liverpool

Takım logosunun ana temasını 13. yüzyıldan beri Liverpool kentinin  simgesi olan “Liver Bird” kuşundan alır. “Liver Bird” yarı karabatak, yarı kartal olan mitolojik bir kuş olarak bilinir.

8. Chelsea

8. Chelsea

Chelsea de yönetim değişiklikleri nedeniyle birçok kez logo değişimine gitmiştir. 1986 yılında, kulübün yeni sahiplerinin isteğiyle logo değiştirildi. Bu logoda kullanılan aslan, daha doğal görünümlü ve sarı renkteydi. Amblemde, kulübün baş harfleri olan C.FC bulunuyordu. Üçüncü logo on dokuz yıl boyunca, küçük renk değişiklikleri haricinde, değiştirilmeden kullanıldı. 2005 yılında kulübün 100. yılını kutlaması, yönetim değişikliği ve taraftarların istekleri nedeniyle değiştirildi. Bu amblem ikinci amblemde bulunan arkasına bakan ve elinde bir değnek tutan mavi aslan biraz değiştirilip, altın rengi ve beyaz tonları eklenerek elde edildi.

9. Atletico Madrid

9. Atletico Madrid

Logoda bulunan kırmızı ve beyaz çizgiler kulübün renklerini simgeler, mavi üçgen çerçevedeki ağaca tırmanan ayı figürü ise Madrid kentinin bayrağının simgesidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bayern Münih

10. Bayern Münih

Bayern Münih takımının logosunda, Bavyera bölgesi bayrağını kullanılıyor.

İlgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
5
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın