Görüş Bildir
Haberler
Hala İnşaatı Devam Eden, Dünyanın En Acayip 10 Yapısı

Hala İnşaatı Devam Eden, Dünyanın En Acayip 10 Yapısı

Mertcan Kaygısız
13.10.2014 - 18:25 Son Güncelleme: 14.10.2014 - 16:53

Eğer bu vahşi ve yapım aşamasında olan binalar bir göstergeyse, gelecek yakın aynı zamanda bir o kadar 'uzun' ve cam temalı olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kral Kulesi

1. Kral Kulesi

Gelin listeye planlanan ve yapım aşamasında olan en uzun binayla, yani Suudi Arabistan'daki Kral Kulesi ile başlayalım. 828 metre yüksekliğiyle kategorisinde birinci sırada olan bu kule için 1.2 milyar dolar harcanmıştır. Cidde'de inşa edilen bu muhteşem yapı, lüks konutları, ofis alanları, gözlem evi, Four Seasons Oteli ve 157. katta bulunan dünyanın en yüksek terası olma özelliğiyle göz kamaştırıyor. Geçen sene başlayan projenin, 2019'da tamamlanması planlanıyor.

2. Şangay Kulesi

2. Şangay Kulesi

1993'den beri inşaatına devam edilen, 4.2 milyar dolar harcanan 121 katlı devasa yapı büyük ölçüde tamamlandı. Resmi olarak 2015 yılında açılacak olan gökdelen, dünyanın en uzun ikinci gökdeleni olma özelliği taşıyor. Henüz açılamamasına rağmen, birçok insan başları döne döne kulenin tepesindeki anılarını ölümsüzleştirmiş durumdalar. Ek olarak iki Rus babayiğit de izinsiz olarak kulenin tepesine şimdiden çıktılar. Birçok amaçla kullanılacak olan bina, 9 farklı dikey bölgeden oluşuyor ve dışı doğal havalandırmayı sağlayan camla kaplanmıştır.

3. Dubai İncisi

3. Dubai İncisi

Dünya şeklinde yapılan adalarıyla, bilinen en büyük alışveriş merkezleriyle, tabii ki yeryüzünün en yüksek binalarıyla Dubai, dünyanın lüks ve ihtişam merkezi haline getirildi. Dubai İncisi de 2009 yılında yapımına başlanan ve 2016'da tamamlanması planlanan 73 katlı yapısıyla Dubai'nin şanını yürütmeye devam edecek. 'Entegre Edilmiş Şehir' temasıyla tasarlanan bu 4 bacaklı muhteşem yapı, gökyüzü köprüsüyle ve 1800 koltuklu sinema salonuyla Dubai Uluslararası Film Festivali'ne de ev sahipliği yapma amacıyla inşa ediliyor.

4. Agora Bahçe Kulesi

4. Agora Bahçe Kulesi

2016 yılında tamamlanacak olan Taipei'deki bu muhteşem gökdelen doğa ana ile insan yapımını birbiriyle buluşturacak. Sarmal biçimdeki 20 katlı lüks rezidanslar yeşille ev hayatını bir arada sunuyor. Balkonları bahçe şeklinde tasarlanan evlerde, yağmur suları ve güneş enerjisi de değerlendirilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. World One

5. World One

Gelecek yıl tamamlandığında dünyanın en uzun oturulabilir binası olacak olan World One, 117 katlık yapısıyla, Mumbai'nin şu an en uzun binası olan, 61 katlı Imperial Tower'ın elinden ünvanı neredeyse ikiye katlayarak alacak. Armani tarafından dizayn edilen, 300 dairelik binalar 1.5 milyon dolardan satılacak. Bunun yanı sıra bu gökdelen, kendi kategorisinde birinciliği yine Hindistan'da yapılacak olan 126 katlı başka bir gökdelen yüzünden çok fazla elinde tutamayacak.

6. KAPSARC (Kral Abdullah Petrol Çalışmaları ve Araştırma Merkezi)

7. Suzhou Zhongnan Center

7. Suzhou Zhongnan Center

Yapımına geçen sene başlanan bu gökdelen bittiği zaman yaklaşık 730 metre uzunluğunda olacak. 2020 yılında bitirilmesi planlanan, 4.5 milyar dolarlık bu devasa yapı bittiğinde Çin'in en uzun, dünyanın da en uzun üçüncü gökdeleni olacak. İçerisinde otel, ofis ve apartman dairelerinin de bulunacağı gökdelen, 69 katlı Gate the Orient gökdeleniyle yakınına yapılacaktır. Uzaktan bakanlar için dev bir pantolonu anımsatacak gibi...

8. Lotte World Tower

8. Lotte World Tower

2016 yılında tamamlandığında, 555 metre uzunluğuyla ve 123 katlı yapısıyla Güney Kore silüetinde yerini alacak olan gökdelen. İçerisinde dükkan, ofis, otel, apartman ve gözlem evinin bulunacağı bu devasa yapı ihtişamı ve büyüklüğüyle, Kore Yarımadası'nda bulunan en yüksek yapı olan Ryugyong Oteli'nin yerini alacak.

9. Dawang Dağ Tatil Köyü

9. Dawang Dağ Tatil Köyü

Tek tipleşen otel yapılarından sıkılan insanlar için, iki uçurum arasına konuşlanmış, terk edilmiş bir taş ocağına  kurulan ve altından göl geçen bir otel cazibe uyandırabilir. 2016 yılında açılacak olan, bir uçtan diğer uca 170 metrelik bir alanı kapsayan otel müşterilerine 'kayak, su parkı ve asma bahçeleriyle' eğlenceli bir tatil vaadediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Songjiang Otel

10. Songjiang Otel

Görünüşe göre, büyük taş yapılar arasına ve göl üzerine lüks oteller inşa etme fikri, zengin Çinliler için yeni bir tatil alternatifi olacak. 19 katlı bu tatil köyü, Dawang Tatil Köyü'ne benzer ancak yukarıdakinden farklı olarak dağların uç taraflarına yapışık ve ön tarafından şelale akan şekilde tasarlanmıştır. Şayet gökdelen tepelerinden yeteri kadar keyif almıyorsanız, bu otelde suyun altında da keyifli görüntüler yakalayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
30
23
10
8
7
5