Görüş Bildir
Haberler
DC Comics Evreninin En Güçlü 50 Karakteri

etiket DC Comics Evreninin En Güçlü 50 Karakteri

Engin Karakullukçu
21.01.2015 - 03:11 Son Güncelleme: 22.01.2015 - 21:25

Dünyanın En Popüler Çizgi Roman Şirketi; DC Comics!

1934 yılında National Allied Publications adıyla kurulan Dc Comics, adını kendi serilerinden biri olan ''Detective Comics''in baş harflerinden almaktadır. Dünya çapında bu denli popüler olmasını sağlayan şeylerden biri de ''Warner Bros Entertainment''in alt kuruluşlarından biri olmasıdır. Çizgi romanın tanınması, sevilmesi ve popüler olması konusunda Marvel ile başı çeken Dc Comics, yine çizgi romanların altın çağını yaşadığı yıllarda da zirvedeki isimlerden biri olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başlamadan Önce Küçük Bir Açıklama

Başlamadan Önce Küçük Bir Açıklama

Arkadaşlar listeye başlamadan önce şunu belirtmek isterim; gerek Marvel evreni olsun gerekse Dc Comics evreni olsun, binlerce karakteri barındıran, uçsuz bucaksız evrenler.  Ve işin en zor kısmı ne Marvel'ın ne de Dc Comics'in resmi olarak açıklayamadığı (açıklamak istemediği) karakter sıralamasını yapmak. Çünkü tanrısal varlıklar, yarı tanrılar, kozmik, mistik canlılar.. Bir ton farklı karakter profili mevcut. O yüzden bu listeleri hazırlarken listeyi istediğiniz kadar kusursuz hazırladığınızı düşünseniz de içinizde hep bir ''acaba'' kalıyor. Daha önceden Marvel için yaptığım sıralama şeklini Dc Comics için de yapacağım. Yani galerinin başlığı eğer ''Dc Comics'in En Güçlü 50 Karakteri'' ise bunun hakkını vermek ve kozmik olsun mistik olsun bütün o farklı profildeki karakterleri listeye katmak zorundayım.  Şimdiden uyarmamda fayda var; listedeki kimseyi tanımıyor olabilirsiniz..  Şimdiden iyi okumalar. :)   (Not: sıralama Dc Comics database power ranking değerlerine göre belirlenen sıramaya bağlı kalınarak yapılmıştır).

50- ZAMARONS

50- ZAMARONS

Maltusians ırkı Krona tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarında Oans (Maltusians ırkının erkekleri) Guardians of the Universe olarak birleşip evreni korumaya karar verirler. Ancak Maltusians kadınları bu teklifi kabul etmez ve kendi birlikleri olan Zamarons'ı kurarlar.

49- TITANS OF MTYH

49- TITANS OF MTYH

Olimpos'un ilk tanrıları olan Titans of Myth gök tanrısı Ouranos ve tabiat tanrıçası Gaea'nın çocuklarıdır. Ouranos çocuklarına karşı sonradan cephe alacak, onları öldürmeye çalışacak, Titanlardan biri, ve aynı zamanda Zeus'un babası olan Cronus, babası Ouranos'u öldürerek Olimpos'un büyük tanrısı olur.

48- THE WIZARD

48- THE WIZARD

Sonsuzluk Kayası (Rock of Eternity)'nın koruyucusu olan Wizard'ın bilinen bir diğer ismi de Shazam. Wizard (Shazam) Billy Batson'a güçlerini veren yüce büyücüdür. Aslında ''Shazam'' gücünün gerçek sahibi Wizard'dır. Bizim Shazam diye bildiğimiz Billy Batson (bir diğer adıyla Captain Marvel) gücünü Wizard'dan almıştır. Billy Batson dışında Wizard'ın bir diğer varisi de Black Adam'dır. Ancak Black Adam gücünü iyiliğe karşı kullanmaya başlayınca Wizard kendine yeni bir şampiyon seçmiştir, bu kişi de Billy Batson'dır.

47- PHANTOM STRANGER

47- PHANTOM STRANGER

Evrendeki en gizemli varlıklardan biri olan Phantom Stranger, sadece büyük kadim olaylarda ortaya çıkar. Onun geçmişi yada kökeni evrenin en büyük sırlarından biridir. DC Universe'ün yaratıcısı olan Presence, The Voice kimliği ile kendini tanıtmış ve Phantom Stranger'a yardım etmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

46- SWAMP THING

46- SWAMP THING

Doğanın özel güçlerini barındıran bir bataklıkta geçirdiği korkunç kaza sonucunda doğayla bütünleşip mistik bir varlığa dönüşen botanikçi Alec Holland, hem insan dünyasını hem de doğayı korumada görevli müthiş bir gardiyana dönüşür.

45- THE CONTROLLERS

45- THE CONTROLLERS

The Controllers evrenin tümüne barışı ve düzeni getirmek üzere görevli varlıklardır. Sonucu masum hayatları yok etmek olsa bile kötülüğün ortadan kaldırılması adına tüm fedakarlıkları yapabilirler.

44- ZEUS

44- ZEUS

Cronus ve Rhea'nın oğlu olan Zeus, Olimpos tanrılarının en kudretlisidir. Babasını öldürerek onun yerine geçen Zeus sonsuz bilgeliğe sahiptir. (Mitolojik karakterler telif yada benzeri birşey barındırmadığı için bu tarz karakterleri hem Marvel hem de Dc Comics'de görmek mümkün.)

43- GUARDIANS OF THE UNIVERSE

43- GUARDIANS OF THE UNIVERSE

Evrenin merkezinde bulunan Oa gezegeninde yaşayan ve Green Lantern Corps(Yeşil Fener Birliği)'un kurucuları olan Guardians of the Universe ölümsüz bir ırktır.

42- HIGHFATHER

42- HIGHFATHER

New Gods ırkının bulunduğu New Genesis diyarının koruyucusu ve hükümdarı olan Highfather aynı zamanda Darkseid'in de ebedi düşmanıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

41- DARKSEID

41- DARKSEID

''Kötülük Tanrısı'' olarak bilinen Darkseid, Apokalips gezegeninin yüce hükümdarıdır. Amacı evrendeki tüm canlıları hükmü altına almak olan Darkseid, Superman'in en büyük düşmanlarından biridir ve Dc Universe için de büyük bir tehdittir.

40- PARLIAMENT OF LIMBS

40- PARLIAMENT OF LIMBS

Evrendeki tüm hayvanların güçlerinin toplandığı müthiş bir güç olarak bilinen The Red'in beden bulmuş hallerinden oluşan bir nevi konseydir.

39- PARLIAMENT OF TREES

39- PARLIAMENT OF TREES

İnsanlıktan daha yaşlı olan bitkilerin öldükleri zaman ruhları (aynı şekilde ölüp toprağa karışan canlıların ruhları da) saf bir güç şeklinde tekrardan toplanır ve canlanır. İşte bu antik canlılar bir araya gelerek Parliament of Trees'i oluşturur.

38- PARLIAMENT OF FLAMES

38- PARLIAMENT OF FLAMES

Hakkında hiçbir bilgi bilinmeyen bu varlık Güneş üzerinde yaşar.

37- PARLIAMENT OF WORLDS

37- PARLIAMENT OF WORLDS

Dünyanın da dahil olduğu evrende bulunan tüm gezegenlerin yaratılışından sorumlu olan varlıklardan oluşan topluluktur ve ''Parliament''lerin en güçlüleridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36- GAEA

36- GAEA

Gaea tüm Yunan tanrılarının ve titanların bir nevi annesi olan baş tanrıçadır.

35- MOGO

35- MOGO

Yaşayan, duyguları ve hisleri olan Mogo bir Yeşil Fener'dir. Yüzükleri sürekli takip eden, onlardan her zaman haberi olan Mogo aynı zamanda Green Lantern Corps.'un merkez üssüdür.

34- STARBREAKER

34- STARBREAKER

Starbreaker gezegenlerin ve yıldızların enerjileri ile beslenen kozmik bir vampirdir. Evrende bulunan canlıların korku, nefret, çaresizlik gibi hisleri de onun enerji kaynağıdır.

33- SOLARIS

33- SOLARIS

Bir nevi yıldız gibi olan süper bilgisayar Solaris, 853. yüzyılda yaşamaktadır. Gelecekten gelerek bir tekno-virüs tehditi oluşturan Solaris ile Justice League zamanında epey uğraşmıştır.

32- SUN-EATER

32- SUN-EATER

Sun-Eater, Güneş ve benzeri yıldızların enerjilerini tüketerek galaksileri yok edebilen karadelik benzeri üstün zekalı bir varlıktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31- ONIMAR SYNN

31- ONIMAR SYNN

Thanagar gezegenine bir veba gibi musallat olan yedi şeytandan biridir Onimar Synn. Thanagar'a ait olan Nth Metal'e sahip olduğunda aşırı güce kavuşan Onimar o haliyle yerçekimi kontrol edebilir, elektromanyetizma gücüne sahiptir.

30- X'HAL

30- X'HAL

Okaara gezegeninin sıradan bir vatandaşı olan X'Hal, gezegenine gelen Psions halkından Branx ile iki ırkın karması olacak yeni bir ırkın çoğalması için seçilir. Ancak acımasız bir savaşçı olan Branx tarafından işkenceler gören X'Hal, sonunda Branx tarafından öldürülür. Fiziki olarak olmasa bile zihnen kurtarılmaya çalışan X'Hal'ın zihin enerjisi o kadar güçlüdür ki, açığa çıkan enerji onu tekrar hayata döndürür. Ancak işkence gören ve öldürülen X'Hal öfke dolu bir tanrıçaya dönüşmüştür.

29- OVERMASTER

29- OVERMASTER

Kozmik bir varlık olan Overmaster galakside sürekli olarak dolaşır. Medeniyetleri ilahi adalet ışığında yargılayan Overmaster değersiz gördüğü toplumları yok eder. Pek çok kez Justice League ile karşı karşıya gelmiştir.

28- YUGA KHAN

28- YUGA KHAN

Yuga Khan, New God ırkının en güçlüsüdür ve uzun süre Apokolips'in hükümdarı olmuştur. Dc Universe'ün en tehlikeli karakterlerinden biri olan Darkseid'in de babasıdır.

27- IMPERIEX

27- IMPERIEX

Ünvanı ''evrenin fatihi'' olan Imperiex o kadar güçlüdür ki gücü evrenin başlangıcı sayılan big bang patlamasının gücüne neredeyse eştir. Galaksileri yok edebilecek güçtedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26-LARFLEEZE

26-LARFLEEZE

Orange Lantern Corps. (Turuncu Fener Birliği)'un ilk üyesi ve yegane koruyucusudur. Ölümsüzdür.

25- DOMINUS

25- DOMINUS

Kozmik bir varlık olan Kismet'in güçlerini ele geçirmeye çalışan Tuoni başarısız olur. Kismet ise merhamet gösterip öldürmediği Tuoni'yi Phantom Zone denen boyutlararası bir zindana kapatır. Kriptonlu bir bilim adamı olan Kem-L'nin yardımı ile zindandan kaçmaya çalışan Tuoni'nin bedeni uğradığı değişim ile sonsuz bir kozmik güç ile dolar ve Dominus'a dönüşür.

24- DEMONS THREE

24- DEMONS THREE

Abnegazar, Rath ve Ghast adında bu üç iblis Timeless One diye bilinen varlık tarafından sürülmeden önce milyarlarca yıl galaksiye hükmetmişlerdir. Büyücü Felix Faust'un yardımıyla sürgünlerinden kurtulup dünyaya gelmeyi başaran üç kardeş, Justice League'i tamamen yok etmenin eşiğine gelmişlerdir. Güçlerini üç mistik nesne olan Green Bell of Uthool (Uthool'un yeşil çanı), Silver Wheel of Nyorlath (Nyorlath'ın gümüş çarkı) ve Red Jar of Calythos (Calythos'un Kızıl Kavanozu)'dan alırlar.

23- TRIGON

23- TRIGON

Yüzyıllar önce dünya üzerinden sürülen bir kavim, Azarath denen boyutlararası bir diyarı kendine ev edinir. Azarath'da asırlar boyunca barış ve huzuru benimseyen bu kavmin ruhlarındaki bütün kötülük ve nefret evren tarafından emilerek Azarath dışına gönderilir. Evrende başıboş şekilde dolaşan bu kozmik gücü gözüne kestiren bir ırk, bu gücü kendi emri altına almak için uğraşır. Gücü ele geçiren ırk bu güce bir beden bulmaya karar verir. Yeni doğacak bir bebek seçilecek ve güç ona verilecektir. Seçilen bu bebek Trigon'dur.

22- NEKRON

22- NEKRON

Ölüleri diriltme yeteneği olan Nekron, bu yeteneğini süper kahramanların ya da süper kötülerin ruhlarını ele geçirmek için kullanır. Karakterlerin değer verdikleri kişileri tekrar canlandırma karşılığında takas olarak onların ruhlarını isteyen Nekron aynı teklifi zamanında kız arkadaşını geri getirmek vaadiyle Green Lantern (Kyle Rayner)'a da yapar. Öyle güçlüdür ki Wonder Woman'ı öldürmüş, ancak tanrıça Athena tarafından Wonder Woman ölüler diyarından kurtarılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21- S'İVAA

21- S'İVAA

Old Gods (Eski Tanrılar) ırkı yok olduktan sonra yerlerine New Gods (Yeni Tanrılar) ırkı gelmiştir. İşte o aradaki sürede evrende korkunç Antik Gölgeler ırkı dolaşmaktadır. S'ivaa ise bu ırkın son kalanı ve en güçlüsüdür. ''Dancer of Destruction'' olarak da bilinen S'ivaa, galaksileri yok edebilecek güçtedir. New Gods ırkı en yüce kuvvetlerine ulaştıklarında S'ivaa New Genesis diyarında bulunan Sonsuzluk Nehri'nde ebedi uykusuna dalar.

20- THE QUANTUM OF MECHANICS

20- THE QUANTUM OF MECHANICS

Evreni oluşturan Big Bang'den hemen sonra gelişen bir ırk olan Quantum of Mechanics, milyonlarca yıl yaşamışlardır ancak ölümsüz değillerdir. Ölümsüz olmadıklarını anlayan bu ırk, galaksileri dolaşarak kendilerine hizmetkarlar ararlar. Tanrısal güçleri olan bu ırkın amacı, bu hizmetkarları eğiterek, öldüklerinede kendi mükemmelliklerine uygun bir cennet hazırlamalarını sağlamaktır. Quantum of Mechanics ırkının içinde ölümsüz olduklarını düşünen bi grup ise gezegenleri fetheder ve kendi cennetlerini kurmak isterler.

19- NEKRON

19- NEKRON

Nekron ölümün ve karanlığın yegane hükümdarıdır, sahibidir. Gerektiğinde ölüleri diriltip kendi egemenliği altına alabilir. Uzun yıllar Green Lantern Corps. ile uğraşan Nekron, The Blackest Night (En Karanlık Gece)'de Black Lantern Corps'un başındaki kişidir.

18- RAMA KUSHNA

18- RAMA KUSHNA

Himalayaların zirvesinde bulunan Nanda Parbat diyarının tanrıçası olan Rama, evrendeki denge ve karmanın sorumlusudur. Geçmişi hakkında pek fazla bir şey bilinmeyen Rama, Boston Brand'i Deadman'e dönüştüren kişidir.

17- NEH-BUH-LOH

17- NEH-BUH-LOH

Qwewq adında yaşayan bir gezegenin yetişkin halindeki formu olan Neh-Buh-Loh ''The Cold Region of the Vampire Sun (Vampir Güneşinin Soğuk Diyarı)'' nın temsilcisidir. ''Sonsuz sislerin içinde doğan'' diye bilinen Neh-Buh-Loh'ın bir diğer ismi de Nebula Man'dir. Kozmik bir varlık olan Nebula Man'in bir dokunuşu 20 atom bombasına eşdeğerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16- PARALLAX

16- PARALLAX

Şeytani bir parazit olan Parallax evrende 7 duygunun sahibi olan antik canlılardan biridir ve saf kötülük duygusunu barındırandır. Gezegenden gezegene dolaşan Parallax toplumların içine öyle bir korku salar ki, o toplum yok olmaya mahkum olur. Parallax o kadar korkulan bir güçtür ki Green Lantern Coprs. 'un başında olan Guardians of the Universe bile ondan çekinir.

15- LORDS OF CHAOS

15- LORDS OF CHAOS

İsimlerinden de anlaşılacağı gibi Lords of Chaos (Kaosun Efendileri) evrenin tümüne kaos ve kargaşayı yaymaya kararlı tanrısal varlıklardır. Kendilerine seçtikleri temsilcileri, istekdileri gezegenlere, galaksilere yönlendirerek kaos getirirler.

14- LORDS OF ORDER

14- LORDS OF ORDER

Düzenin Efendileri olan bu varlıkların evrendeki en büyük düşmanları Lords of Chaos'dur. Kaosa karşı düzeni sağlamakla sorumlu bu varlıklar evrenin başından beri Lords of Chaos ile bitmez bir savaş içindedir.

13- KİSMET

13- KİSMET

Dc Universe'ün ölümsüz tanrılarından biri olan Kismet evrenin yegane koruyucusudur. Superman'in hayatındaki önemli anlarında ortaya çıkan ve ona yardım eden Kismet o zamanlardan beri evrende pek görülmemiştir. Gücü bilinmez.

12- THE MONITORS

12- THE MONITORS

Multiverse(Çoklu evren) bir ırk olan Monitors'lerin amacı bütün Multiverse'ü korumaktır. İlk başlarda bu ırktan sadece iki kişi vardı. The Monitor ve The Anti-Monitor. Tüm evrenin bilgisini barındıran bu iki tanrısal varlık ''Crisis on Infinite Earths'' zamanında ölür. Yeni Multiverse'ün yaratılışından sonra yeni ırktan 52 tane Monitor bu Multiverse'ü korumak için görevlendirilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- ANTI-MONITOR

11- ANTI-MONITOR

The Monitors ırkı içinde Anti-Madde evrenine karşılık gelen Anti-Monitor ''Crisis on Infinite Earths'' ün sorumlusu ve Sinistro Coprs.'un lideridir. Sector 666'da bulunan Ryut gezegeninde bilinmeyen bir gücü ele geçirmeye çalışan Anti-Monitor zayıflar,güçten düşer ve kendini savunamaz. Sonrasında ise The Black Lantern Corps Central Power Battery (Siyah Fener Birliğinin Güç Kaynağı)'na hapsedilir.

10- KRONA

10- KRONA

Antik Maltusian ırkının bir üyesi olan Krona müthiş bir zekaya sahiptir. Ancak evrenin kökenini ve nasıl yaratıldığını bulmaya olan tutkusu onu tüketmiştir. Zamanla kendi ırkıyla çatışan Krona, Guardians of the Universe'ün belkide en korktuğu düşmanıdır. ''Brightest Day'' zamanında da baş düşmanlardan biri olarak ortaya çıkmıştır.

9- MR. MXYZPTLK

9- MR. MXYZPTLK

Mr. Mxyzptlk beşinci boyuttan gelen küçük bir iblistir. Eğlenmeyi çok seven Mr. Mxyzptlk hemen hemen hayal ettiği herşeyi yapabilir. Superman'i küle dönüştürebilecek yada hiç varolmamasını sağlayabilecek gücü vardır. Hatta bunu yapmayı düşünmüş ama işin içinde eğlenecek bir kısım olmadığı için vazgeçmiştir.

8- THE ENDLESS

8- THE ENDLESS

Endless evrende bilinen herşeyden önce varolan ölümsüz, tanrısal güçlerde yedi kardeşten oluşan bir ailedir. Dream, Destiny, Death, Desire, Destruction, Delirium ve Despair (Hayal, Kader, Ölüm, Arzu, Yıkım, Çılgınlık ve Umutsuzluk).

7- DECREATOR

7- DECREATOR

Kozmik varlık olan Decreator Tanrı'nın gölgesi olarak bilinir. İlk yaratılan varlıklardan biri olan Decreator gerçekliğin kendisini yok etme yada yeniden yaratma gücüne sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- ECLIPSO

6- ECLIPSO

Tanrı öfkesini (Spirit of Wrath) evrenin kötülüğü temizlemek ve yok etmek için fiziksel bir forma dönüştürdü. Bu forma Galid deniyordu.  Sonrasında ise bu ''Öfke'' tanrı tarafından Heart of Darkness denilen kara bir elmasa hapsedildi ve Apokalips gezegenine gönderildi. Elması arzulayan ve ele geçireni acınacak bir hale getiren bu elmas sonrasında Ay'ın karanlık yüzüne gönderildi. Yüzyıllar sonra ise bir şekilde Dünya'ya ulaşan elmas, Afrika'da bir hazine avcısı tarafından bulunup 1000 parçaya ayrıldı. Eclipso ise bu elmasları bir araya toplamayı başararak Spirit of Wrath'in sahibi olmayı başarmıştır.

5- SPECTRE

5- SPECTRE

Spectre Wrath of God (Tanrının Öfkesi)'nin asıl ve yegane sahibidir. Güçleri sınırsıza yakın olan bu tanrıvari varlık kendine ölmüş birini seçerek bedenini kullanır. Modern dönemde Spectre'nin bedenini kullandığı kişi Jim Corrigan'dır.

4- ZAURIEL

4- ZAURIEL

Evrendeki hayatın yaratılışı sırasında Tanrının emrindeki koruyucu meleklerden biri olan Zauriel, cennetin 4 ırkından birinin lideridir.

3- MICHAEL DEMIURGOS

3- MICHAEL DEMIURGOS

Lucifer Tanrı tarafından cennetten kovulduğu sırada, Lucifer'a karşı savaşan ancak yenilen Michael ona bahşedilen kutsal güçler sayesinde yaratılan en güçlü varlıktık.

2- LUCIFER MORNINGSTAR

2- LUCIFER MORNINGSTAR

Tanrının melekleri içinde en güzeli ve gururlusu olan Lucifer isyanından sonra Tanrı tarafından cezalandırılarak yönetmesi için cehenneme gönderilir. 10 milyar yıldan fazla süre boyunca cehennemi yöneten Lucifer, Tanrının büyük planından ve gazabından kurtulmak için bütün evreni dolaşarak bir kaçış yolu arar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- THE PRESENCE

1- THE PRESENCE

DC Universe'ün yaratıcısı, Tanrısıdır. The Voice olarak da bilinir. Hakkında çok az bilgi olan Presence DC Universe karakterleri arasında çok çok azı tarafından görülmüştür. Ancak görüldüğü hiçbir form onun gerçek görünüşü değildir.

BONUS: SUPERMAN

BONUS: SUPERMAN

Biliyorum hepiniz bu listede Superman'i görmek istediniz. Ama unutmayın ki Superman Krypton gezegeninin vatandaşlarından biri. Yani eğer o gezegen yok olmasaydı ortalıkta Superman gibi (belki daha bile güçlü) pek çok Krypton'lu olacaktı. Ancak Joe Shuster ve Jerry Siegel tarafından yaratılan ve ''İlk Süper Kahraman'' olarak görülen, bugünkü bütün kahramanların temelini oluşturan bu muazzam karakteri es geçemezdim herhalde. Saygımız sonsuz :)

SÜPERSONİK BONUS: BATMAN

SÜPERSONİK BONUS: BATMAN

Veee geldik bugüne kadar yaratılmış ve sonuza kadar da yaratılmış en muazzam, en mükemmel, en süpper karakter olarak kalacak olana adama.. NANANANA : BATMAN!  Bob Kane ve Bill Finger tarafından yaratılan karakter bırakın DC Comics'in bence Marvel'ın da, Vertigo'nun da, Dark Horse'un da yada aklınıza hangi çizgi roman şirketi gelirse, hepsinin zirvesinde olmayı hak eden bir karakter. Neden mi? BECAUSE HE'S BATMAN!!!!!

PİSKOPAT BONUSU: THE JOKER

PİSKOPAT BONUSU: THE JOKER

Her başarılı kahramanın arkasında en az onun kadar başarılı bir süper kötü vardır. Joker sıradan bir insan olsada (tıpkı Batman gibi), çizgi roman severlerin gönlünde yeri apayrıdır. Jerry Robinson'ın ''The Man Who Laughs (1928)'' filmindeki Conrad Veidt'in canlandırdığı ''Gwynplaine'' karakterinden esinlenerek yarattığı ve Christopher Nolan'ın ''The Dark Knight'' filminde Heath Ledger tarafından bambaşka bir boyuta taşınan Joker, çizgi roman tarihinin en müthiş kötülerinden biridir (belki de en iyisi). Bu arada Joker'i devleştiren Heath Ledger'ı ölümünün 7. yılında (22 Ocak 2008) saygıyla anıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1593
543
395
383
221
180
163