Görüş Bildir
Haberler
Zehirlenmelere Tepki Gösteren Askerlere 'Disiplin Soruşturması' İddiasına Manisa Valisi'nden Yalanlama

etiket Zehirlenmelere Tepki Gösteren Askerlere 'Disiplin Soruşturması' İddiasına Manisa Valisi'nden Yalanlama

FreiGeist
19.06.2017 - 12:55

Manisa, son bir ayda yaşanan 4 kışlada zehirlenme vakasıyla Türkiye gündemindeki yerini koruyor, tartışmalar, açıklamalar, tepkiler ve yorumlar sürüyor. Son olarak zehirlenmelere tepki gösteren askerler hakkında disiplin işlemi başlatıldığı öne sürüldü. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, “Kamera kayıtları taranıp askerler hakkında disiplin işlemi başlatılıyor. Askerlere baskı yapılıyor, aileler de çocuklarının askerliğinin yanmaması için susmaya zorlanıyor” dedi. Disiplin soruşturması iddialarına Manisa Valisi'nden yalanlama geldi... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'te yer alan Hakan Dirik imzalı haberde hastanede tedavi gören askerlere ve ailelerine tahlil sonuçlarının verilmediği, tahlilleri isteyenlere “mahkeme kararı getirin” yanıtı verildiği aktarılıyor. 

CHP’li Biçer, bu evrakların edinilmesi durumunda dava açılacağını bildikleri için vermediklerini kaydederek, “Bütün kamuoyunun bu çocuklara destek olması gerekiyor.  Aileler korkutuluyor. 23 Mayıs’taki zehirlenme olayında yaşamını yitiren er Hüsnü Özel’in ailesi bile korku nedeniyle suç duyurusunda bulunamıyor” dedi.

Önceki akşam hastaneye getirilirken tepkilerini gösteren askerler, birliklerine döndüklerinde dayak yemekten korktuklarını dile getirmişti.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu açıklamayı paylaştı 👇

Asker zehirlenmeleriyle ilgili gözaltına alınanların sayısının 24'e yükseldi.

Asker zehirlenmeleriyle ilgili gözaltına alınanların sayısının 24'e yükseldi.

AA

Manisa Valisi Güvençer, asker zehirlenmeleriyle ilgili gözaltına alınanların sayısının 24'e yükseldiğini söyledi. Gözaltına alınanlar arasında sözleşmesi feshedilen yemek şirketinin Manisa'daki yöneticilerinin de olduğunu söyleyen Güvençer, '21 şirket çalışanı gözaltındaydı, Manisa'da çalışan yöneticileri de dahil. Bu sabaha karşı 3 şirket çalışanı daha gözaltına alındı. Bugün savcılık gözaltına alınanların ifadelerini alacak' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Disiplin soruşturması iddialarının asılsız"

"Disiplin soruşturması iddialarının asılsız"

Vali Güvençer, zehirlenme olayının olduğu gece, yaşadıklarına tepki gösteren ve bu görüntüleri sosyal medyada yayınlanan askerler hakkında disiplin soruşturulması başlatıldığı iddialarına da yanıt verdi. 

İddiaların asılsız olduğunu belirten Vali 'Hiçbir asker hakkında disiplin soruşturması açılmamıştır. Bu konuda bir izaha bile gerek yok. Tüm kamuoyu, askerlik yapan insanlar, artık Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde bu tür hadiselerin sonlandığını çok iyi biliyorlar. Hastalanan çocuklarımızın Tugay Komutanlığı bünyesinde böyle bir soruşturmaya, ya da herhangi bir tarize muhatap olmaları söz konusu olamaz' diye konuştu.

Başbakan Yıldırım: "Şu anda bazı şüpheler var"

Başbakan Yıldırım: "Şu anda bazı şüpheler var"

Başbakan Binali Yıldırım, Atina temaslarını tamamlamasının ardından Gümülcine'ye giderken medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Kışlalara gıda alımının kamu ihalelerinin dışına çıkarılacağını belirten Yıldırım, 'Nasıl alım yapılacağı detayını Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek ama pazarlık usulü ile olabilir. Asıl önemlisi şu anda bazı şüpheler var, onların üzerine gitmek. Bu tür olayların yaşanmaması için ilave tedbirler alınacak.' dedi.

Öte yandan sözleşmesi feshedilen firmanın 6 kez isim değiştirdiği ortaya çıktı

Öte yandan sözleşmesi feshedilen firmanın 6 kez isim değiştirdiği ortaya çıktı

DHA

Daha önce 23 Mayıs'ta bir askerin can verdiği zehirlenme vakalarıyla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı. Kışlaya yemek sağlayan firmanın sözleşmesi feshedildi. Kışlaya yemek hizmeti veren Rota isimli firmanın daha önce 6 kez isim değişikliği yaptığı aktarılıyor. 

Sabah gazetesinin haberine göre 4 ortaklı firma son olarak Rota ismiyle 7 Şubat 2015'te Manisa'daki kışlaya yemek ihalesini 3 yıllığına aldı. 

Firmanın 2015 Maliye Bakanlığı personeli yemek ihalesini de aldığı ancak gıda zehirlenmesi yaşandığı ve bakanlığın ihaleyi iptal ettiği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"11 birlik daha var"

"11 birlik daha var"

AA

6. kez isim değiştiren şirketin 11 birliğe daha yemek verdiğini kaydeden CHP'li Biçer Cumhuriyet'e şöyle konuştu:

“Ya diğer 11 birlikteki askerlerimize bir şey olursa? Bu olay, göz göre göre geldi. Bir aydır çırpınıyorum ama sonuç alamadım.'

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'dan bügünkü köşe yazısında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a seslendi: "Hesap sorun"

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'dan bügünkü köşe yazısında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a seslendi: "Hesap sorun"

Ahmet Hakan'ın 'Zehirleme! Dayak Atma!' başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

“Kahraman Mehmetçik” edebiyatının zirve yaptığı bir dönemde... Mehmetçik’e reva görüldüğü iddia edilen iki uygulama:

  • BİR: Kokmuş tavukla zehirlenmelerine yol açmak...

  • İKİ: Zehirli yemekten şikâyet edenlere dayak atmak...

Askeri vesayet tamamen ortadan kalktığına göre... Generallerden falan değil... Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’tan şu iki şeyi talep ediyorum:

  • BİR: Askerin zehirlenmesine yol açanlardan hesap sorun, sonuna kadar üstüne gidin ve asla taviz vermeyin.

  • İKİ: Zehirli yemekten şikâyet eden askerlere el kaldıranların ve buna göz yuman sorumluların yakasına yapışın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
308
80
34
11
10
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erdoğan Kızgın

Valinin tipi beni niye şaşırtmadı.

Eddy Ga

bi takım or... yüzünden gencecik adamların çekmediği çile kalmadı, vebalinde boğulursunuz inşallah.

Utopya

Allah aşkına 15 Temmuz da Masum Askerleri kırbaçlıyan , tekmeleyen O.Ç' larına ne ceza verildi ki bunu yapanlara bir yaptırım uygulansın. Askere verilen de... Devamını Gör