Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu, Saati Bomba Sanıldığı İçin Gözaltına Alınan Ahmed'le Görüştü

Davutoğlu, Saati Bomba Sanıldığı İçin Gözaltına Alınan Ahmed'le Görüştü

ATKN
25.09.2015 - 15:59 Son Güncelleme: 26.09.2015 - 19:03

Başbakan Davutoğlu, TÜRKEN Vakfı'nın New York'taki toplantısında elindeki saatin bomba sanılması üzerine kelepçelenerek gözaltına alınan Ahmed Muhammed ile buluştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD'nin Teksas eyaletinde öğretmenine göstermek için okula götürdüğü elektronik saatin bomba sanılması üzerine kelepçelenerek gözaltına alınan Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed ile görüşerek birlikte 'selfie' yaptı.

New York ziyaretinin ilk gününde TÜRKEN Vakfı'nın düzenlediği programa katılan Başbakan Davutoğlu, burada 14 yaşındaki Ahmed ve ailesiyle görüştü.

Türkiye'ye teşekkür

Türkiye'ye teşekkür

Görüşme öncesi Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Ahmed, Başbakan Davutoğlu ile görüşecek olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

New York'ta bulunduğu süre içerisinde Birleşmiş Milletler'in (BM) bazı üst düzey isimleriyle de bir araya gelebileceğini aktaran Ahmed, bir gün Türkiye'yi de ziyaret etmek istediğini söyledi.

Kendi tasarladığı ev yapımı saat öğretmeni tarafından bomba sanıldığı için gözaltına alınan Ahmed, elektronik aletlerle ilgilenmeye devam edeceğini ve bir sonraki tasarımının bir jeneratör olacağını ifade etti.

Ahmed'in babası Muhammed El-Hasan Muhammed ise, oğlunun yaşadıkları karşısında Türkiye'nin verdiği destekten ötürü minnettar olduklarını söyledi.

El-Hasan Muhammed, 'Türkiye'nin desteği yeni değil, dün de vardı. Osmanlı döneminde de bu böyleydi' ifadelerini kullandı.

Ahmed'in icat ettiği saat yüzünden gözaltına alınmasını 'gülünç' olarak niteleyen El-Hasan Muhammed, 'Bir Müslümanı, Müslüman olduğu için suçladılar. İslamofobi artık sona ermeli' diye konuştu.

Öte yandan, TÜRKEN Vakfı'nın düzenlediği program boyunca Ahmed katılımcılardan büyük ilgi gördü. Birçok kişi Ahmed ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Obama, Beyaz Saray'a davet etmişti

Obama, Beyaz Saray'a davet etmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gözaltı olayının duyulmasından hemen sonra Başkan Obama tarafından Beyaz Saray'a davet edilen Muhammed, Demokrat Parti başkan aday adaylarından Hillary Clinton, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, NASA, Google ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) gibi kişi ve kuruluşlardan da davet ve destek mesajları almıştı.

Twitter'da açılan  #IStandWithAhmed (Ahmedin yanındayım) etiketiyle kendisine destek mesajları yağan Muhammed, Kanada'nın Toronto kentinde 28 Ekim'de Bilim Fuarı düzenleyecek olan Chris Hadfield tarafından da etkinliğe özel davet edilmişti.

AA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0