Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'nun İlk Mitingi Samsun'da

Davutoğlu'nun İlk Mitingi Samsun'da

Onedio Medya
05.10.2015 - 22:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, partisinin ilk seçim mitinginde Samsun'da konuştu. Seçim beyannamesindeki vaatleri halka anlatan Davutoğlu, Bafra ilçesine de medikal sanayi bölgesi sözü verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım Genel Seçimi öncesi partisinin ilk mitingini Samsun’da düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Başbakan, partisinin seçim beyannamesinde açıklanan vaatlerini halka anlattı.

'7 Haziran'da dört farklı siyaset gördünüz” diyen Davutoğlu, “Biri AK Parti'nin takip ettiği birlik ve uzlaşma siyaseti, biri CHP'nin ilan ettiği blok siyaseti, diğeri MHP'nin daha doğrusu Sayın Bahçeli'nin takip ettiği ‘hayır’ siyaseti, biri de HDP'nin takip ettiği terör siyaseti” diye konuştu.

Partilere eleştiriler

7 Haziran seçimi sonrası partilerin aldığı tavırları hatırlatan Başbakan, 'Cumhuriyet Halk Partisi daha 9 Haziran günü 'AK Parti ile asla olmaz' dedi. Sonra yüzde 60'lık bloktan bahsettiler” dedi.

MHP lideri Bahçeli’nin her şeye hayır dediğini belirten Davutoğlu, “Ne dediysek hayır dedi. Bir tek ofisinde içtiğimiz çaya hayır demedi. Başka her şeye hayır dedi. Bereket ona hayır demedi de çay içebildik' dedi.

HDP'yi de eleştiren Davutoğlu, 'Sırtımızı dağa verdik' dediler. Milleti ayaklanmaya teşvik etmeye kalkıştılar. Halkımızın arasına fitne sokmaya çalıştılar. Çünkü bunların hedefi kriz içinde, kaos içinde bir Türkiye ortaya çıkartıp kendi siyasi projelerini yönetmektir” diye konuştu.

‘Operasyonlar sürecek’

Güvenlik güçlerinin operasyonlarına da değinen Başbakan, 'Silahlar tamamen terk edilmedikçe, şehirlerimiz bütün illegal çetelerden temizlenmedikçe, ülkenin dört bir yanından vatandaşlarımız huzur ve emniyet içinde hissetmeye başlamadıkça bu operasyonlar durmayacak, kararlılıkla, neticeye ulaşana, bütün silahlar gömülene kadar sürdürülecektir' dedi.

‘Kaynak millette’

Beyannamedeki vaatlerin kaynakları konusundaki tartışmaya da değinen Davutoğlu, 'Şimdi, dün açıkladığımız beyanname dolayısıyla bize soruyorlar, 'kaynak nerede?' diye. Kaynak millette” diye konuştu.

“Bütçesi açık bir hazine aldık, bütçenin açığını en minimum düzeye düşürdük” diyen Başbakan, “İnşallah 2017'de de bütçe fazlası vereceğiz. Azimle çalışanların kaynak derdi olmaz' diye konuştu.

‘Bafra’ya Medikal OSB

Samsun’un Bafra ilçesinde medikal organize sanayi bölgesi kuracaklarını açıklayan Davutoğlu, artık İhtisas Organize Sanayi Bölgelerine girildiğini belirtti.

'Net asgari ücret biz geldiğimizde 184 liraydı. Şimdi 1000 lira” diyen Başbakan, “İnşallah önümüzdeki 1 Kasım seçiminden sonra asgari ücret 1300 lira olacak” diye devam etti. Yem ve gübrede KDV’nin kaldırılacağı vaadini de anımsatan Başbakan, genç girişimcilere 50 bin lira hibe ve 100 bin liraya kadar kredi imkanı tanıyacaklarını söyledi.

Başbakan, mitingin ardından güvenlik toplantısına katılmak üzere Ankara’ya döndü.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0