Görüş Bildir
Haberler
Dalış Severler Buraya: Türkiye'de Mutlaka Gitmeniz Gereken En Güzel Dalış Merkezleri

Dalış Severler Buraya: Türkiye'de Mutlaka Gitmeniz Gereken En Güzel Dalış Merkezleri

19.03.2022 - 07:00

Yer çekimine âdeta meydan okuyacağınız, su altı dünyasını canlı canlı görme keyfi yaşayacağınız aktivitelerden biri elbette dalış yapmak! Ne şanslıyız ki ülkemizde kendine has habitata sahip ve su altı dünyasına yakından şahitlik edebileceğiniz dalış merkezlerinden oldukça fazla bulunuyor. Bu yaz tatilinde bol bol dalış yapmak ve yer küreyi keşfetmek isterseniz Akdeniz, Ege ve Karadeniz kıyılarında ünüyle nam salmış dalış merkezlerine uğramadan geçmeyin. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Türkiye'nin dört bir yanından görülmeye değer dalış merkezleri listemizle sizleri baş başa bırakıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akvaryum Koyu-Fethiye/Muğla

Akvaryum Koyu-Fethiye/Muğla

Güzel bir yaz tatili denildiği anda akla ilk gelen uğrak noktalardan biri kesinlikle Fethiye! Çeşit çeşit koyları ve eşsiz güzelliğiyle her yıl binlerce turisti cezbeden Fethiye'de görülmeye değer en iyi alanlardan birisi de Akvaryum Koyu. Son yıllarda koruma altına alınan Akvaryum Koyu'nda dalış turlarıyla birlikte hareket ederek dalış yapmanız ve eşsiz deniz canlılarına göz kırpmanız mümkün desek yanlış olmaz. Tüplü ve şnorkelli dalış yapmak isteyenlere müthiş bir deneyim yaşatan Akvaryum Koyu'nda birçok ahtapot ve deniz atı görmeniz mümkün.

Fener Adası-Çeşme/İzmir

Fener Adası-Çeşme/İzmir

İzmir Körfezi açıklarında yer alan Fener Adası dalış tutkunlarının yıllardan beri tercih ettiği en güzel dalış merkezlerinden biri. Siz de dalışın keyfini çıkarırken yüzlerce balık sürüsünün ve fok balığının size eşlik etmesini istiyorsanız Fener Adası'nı mutlaka tercih edin! Tam 18 metrelik bir dalış imkânı sunan bu doğa harikası, herkesin gitmesi gereken en güzide dalış alanları arasında yer alıyor. Turlar eşliğinde yılın her mevsiminde bu aktiviteyi gerçekleştirebileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim.

Saros Körfezi/Çanakkale

Saros Körfezi/Çanakkale

Dalış sporuna yeni başladıysanız ya da ilk kez deneyimleme fırsatı yakaladıysanız tercih edebileceğiniz en iyi dalış merkezleri arasında Çanakkale'de yer alan Saros Körfezi yer alıyor. 3 metre ile 50 metre arasında değişen derinliğiyle kolay bir dalış macerasına başlayabileceğiniz bu merkezde bol bol ıstakoz ve deniz böceğini görmeniz de mümkün.

Delikli Mağara-Bodrum/Muğla

Delikli Mağara-Bodrum/Muğla

Yaz tatilinin odak noktalarından biri olan Bodrum'da güzel ve sıra dışı bir dalış deneyimi yaşamak için önerilen en güzel dalış merkezleri arasında Delikli Mağara yer alıyor. Orta seviyede bir dalış tecrübesini yaşamak isteyenler için yılın tüm mevsimlerinde dalış yapılan bu merkezde 15 metre ila 45 metre arasında bir derinlikten söz etmek mümkün. Burada yakından görme fırsatı yakalayabileceğiniz canlılar arasında ise genelde ıstakoz ve karavida yer alıyor. 1 metrelik delikten tek tek giriş yaparak adrenalin artıracağınız bir macera sizi bekliyor.

Uçan Balık-Kaş/Antalya

Uçan Balık-Kaş/Antalya

Akdeniz'in en gözde tatil şehirlerinden biri olan Kaş'ta dalış yapmayı kim istemez ki? Profesyonel manada dalışla ilgilenenleri bile bir hayli zorlayabilen Uçan Balık, farklı maceralara kulaç atmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer almalı. Dalış esnasında palamut, kırmızı mermer balığı, orfoz ve sinarite bol bol rastlarken tarihe ışık tutan bir uçak enkazıyla karşılaşmanız da olasılıklar arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnce Burun/Sinop

İnce Burun/Sinop

Ege ve Akdeniz'in yanı sıra Karadeniz'de yer alan su altı dünyasını da keşfe çıkmak, yeni bir dalış macerası yaşamak isterseniz sizi bekleyen en güzide yerler arasında Sinop'ta bulunan İnce Burun dalış merkezi yer alıyor. Henüz yeni keşfedilmiş bir bölge olması dolayısıyla kendinizi çok özel hissedeceğiniz İnce Burun'a mutlaka bir şans vermelisiniz.

Deli Mehmet-Ayvalık/Balıkesir

Deli Mehmet-Ayvalık/Balıkesir

Huzurun ve mavinin diyarı Ayvalık'ta yapılabilecek en iyi şeylerden biri Deli Mehmet'te dalış! Özellikle dalış için orta seviyede bir zorluk arayanların tercih ettiği Deli Mehmet, tüm güzelliğini ilkbahar mevsiminde sergiliyor. Yılın tüm zamanlarında dalış yapma imkânı tanıyan eşsiz güzellikteki bu merkezde bol bol gelincik balığı, ahtapot ve kırmızı mercan görmeniz mümkün.

Dimitri Batığı-Kaş/Antalya

Dimitri Batığı-Kaş/Antalya

En güzel dalış tecrübesini nisan ayı ile ekim ayı arasında yaşayabileceğiniz, tüm güzellikleriyle sizleri karşılamaya hazır en nadide dalış merkezleri arasında Dimitri Batığı yer alıyor. Bol bol kırmızı karides, düğme mercan ve yengeci canlı canlı görme olanağı yakalayacağınız bu dalış merkezi 5 metre ila 50 metre arasında derinliğe sahip. Dalışa yeni başlayanlar için güzel ve eğlenceli bir yolculuk vadeden Dimitri Batığı ülkemizin güzide merkezlerinden desek yeri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın