Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Yargılanan Metin Akpınar Yaşanılanları Anlattı! Metin Akpınar Kimdir?

Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Yargılanan Metin Akpınar Yaşanılanları Anlattı! Metin Akpınar Kimdir?

Müge Kakşi
22.11.2021 - 22:35

Usta oyuncu Metin Akpınar geçtiğimiz yıllarda kendisi gibi oyuncu olan arkadaşı Müjdat Gezen'le birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle yargılanmıştı. Götürüldükleri adliyede fotoğraflanan oyuncuların o kareleri sosyal medyada oldukça gündem olmuştu. Haber Global'de yayınlanan Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum programına konuk olan Akpınar o güne dair yaşadıklarını ilk kez anlattı. Peki Metin Akpınar kimdir, kaç yaşındadır? İşte Metin Akpınar'ın açıklamaları ve hayatına dair detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adliyede Tost Yerken Paylaşılan Fotoğrafı Hakkında Konuştu

Adliyede Tost Yerken Paylaşılan Fotoğrafı Hakkında Konuştu

Barış Yarkadaş çekti o fotoğrafı. Şak döndüm. Ben 10 tane ilaç alan adamım. Oraya paldır küldür geldim. Evden ekipler geldi aldı. Bir de bir şeyler yiyip aldığım ilaçlar vardı. Avukatım söyledi. Orada meğerse tost böyleymiş. Orada yalnız bu dramı yaşayan ben değilim. Çok üzücü bir fotoğraf. Beni çağırsalar gitmez miydim.. Sabah 9'da geldi ekip. Eşim daha uyuyordu, polis geldi götürecekler dedim. Avukatımı aradım, avukatımın söylediklerini söyledim. Giyindim gittim, zarif davrandılar bana. Ama şurada bir sıkıntı çektim. Basın suçları soruşturmasına gidiyorduk, yolda değişti bu. Ekibe telefon geldi. Oraya gitmeyin teröre gidin diye. Hatta Müjdat'a dedim ki galiba 15 sene yiyeceğiz. Onun dışında başka bir sıkıntı olmadı.

Ne yazık siyasi otorite de hukuk da düşünce özgürlüğüne sıcak bakmıyor. Bakamıyor, barışamadılar yıllardır. 36'da Nazım Hikmet'i bir şiirinden 4 mısradan içeri aldılar.

"Hukuk Düzeni Düşüncelerinin İfadesine Karşıysa Sanata da Karşıdır"

"Hukuk Düzeni Düşüncelerinin İfadesine Karşıysa Sanata da Karşıdır"

'HUKUK DÜZENİ DÜŞÜNCENİN İFADESİNE KARŞIYSA SANATA DA KARŞIDIR'

İnsan her şeyi düşünebilir. Kötü şeyler de. Ama söylemeli mi den itibaren denge başlıyor. Düşünce özgürlüğü çok önemli değil. İfade özgürlüğünün olmaması kötü. Düşüncenin en soylu biçimi sanat. Bir hukuk düzeni düşüncenin ifadesine karşıysa sanata da karşıdır. Biz de sadece düşünme özgürlüğü vardır. Ötekiler maalesef özgür değildir.

Metin Akpınar Kimdir? Metin Akpınar Kaç Yaşında ve Nereli?

Metin Akpınar Kimdir? Metin Akpınar Kaç Yaşında ve Nereli?

Metin Akpınar 2 Kasım 1941 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.

Aksaray 45. İlkokul (sonradan 1. İlkokul), Gedikpaşa Ortaokulu, Pertevniyal Lisesi’nde eğitim gördü. İki sene Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde Felsefe, iki sene İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okumuş ancak mezun olmamıştır.

1957'de Yeşil Sahne'de amatör olarak, Ferdi Merter ve Erdinç Üstün'le birlikte tiyatro çalıştı, ancak oyun sahnelenmediği için sahneye çıkmadı. Milli Türk Talebe Birliği'nde tiyatro bölümü yöneticisi oldu, çeşitli oyunlarda oynadı.

İlk olarak 1964 yılında Ulvi Uraz tiyatrosunda 'Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım' profesyonel olarak oyunculuğa başlayan Akpınar, 1967 yılında Türkiye'nin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Kurulduğu andan itibaren kapanana kadar tiyatronun idari müdürlüğünü yaptı. 1998 yılında Devlet Sanatçısı seçilmiştir.

Birçok filme de imza atan sanatçı, Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal içerikli komedi filmleriyle tanındı. İzmir'de KİPA ve sonra da Kent Hastanesi'ne ortak oldu.

2020 yılında Metin Akpınar'ın hayatını konu alan 'İyi ki Yapmışım' belgeseli 39. İstanbul Film Festivalinin kapanışında gösterildi.

METİN AKPINAR'IN ÇOCUĞU VAR MI?

Göksel Özdoğdu ile evli olan Metin Akpınar'ın çocuğu yoktur. Dört kızkardeşi vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın