Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eski Doktoru Akşener'in Başdanışmanı Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eski Doktoru Akşener'in Başdanışmanı Oldu

Ergenekon davasından beraat eden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve 22. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Meral Akşener’in kendisini başdanışman olarak atadığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Benim için büyük onur'

'Benim için büyük onur'

2019 yılında Ergenekon davasında beraat eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru olarak kamuoyunda bilinen eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez, İYİ Parti’ye katılmış, Çömez’in rozetini de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin geçen haftaki grup toplantısında takmıştı. 

Turhan Çömez, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, Meral Akşener’in kendisini başdanışman olarak atadığını duyurdu. Çömez'in paylaşımı ise şöyle: “Bugün, Genel Başkan Sayın Meral Akşener tarafından başdanışmanlık görevine atandım. Benim için büyük onur. Güveni için kendilerine, İYİ Parti yönetimine ve tüm İYİ Parti ailesine şükranlarımı sunuyorum.”

Turhan Çömez kimdir?

Turhan Çömez kimdir?

14 Kasım 2002 - 3 Haziran 2007 tarihleri arasında milletvekili olarak görev yapan Turhan Çömez, AK Parti içerisinde zaman zaman yaptığı çıkışlarla biliniyordu.

Turhan Çömez, AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde seçim bölgesine kaynak aktarımında ve Gemlik Gübre A.Ş.'nin özelleştirilmesindeki uygulamalar konusunda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yönelttiği eleştiriler ve değerli taş ithalatında verginin sıfırlanmasına ilişkin soruları nedeniyle, 28 Şubat 2008'de AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

Kurul, 'partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle' Çömez'i 8 Nisan 2008'de AK Parti'den ihraç etmişti.

Düşünce kuruluşu Ankara Enstitüsü'nü kuran Çömez hakkında, 1 Temmuz 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında yakalama emri çıkarılmıştı.

Bu sırada İngiltere'de olan ve dil eğitimi gören Çömez'in siyasi sığınma başvurusu kabul edilmişti.

İngiltere'de doktorluk yapan Çömez, 2019'da Ergenekon davasında beraat etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
4
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Partiler arası ajan ataması mı yapılıyor anlamdım amk

Ece anay

Turhan çömez yıllardır yurt dışında sadece ilk dönem vekillik yaptı akp de

Çerkes Inside

haber değeri 0. hayatımdan 15 saniye gitti boşa.