Görüş Bildir
Haberler
Çocuklar Evde Sıkılıyor mu? İşte Size Çocuklarla Beraber Yapabileceğiniz Birbirinden Eğlenceli 14 Tarif

Çocuklar Evde Sıkılıyor mu? İşte Size Çocuklarla Beraber Yapabileceğiniz Birbirinden Eğlenceli 14 Tarif

Selen Simsek
27.03.2020 - 07:00

Bu eğlenceli tarifleri yaparken de yerken de çok eğleneceksiniz. Görünen o ki en azından 30 Nisan'a kadar evdeyiz. Bu ara ebeveynlerin aklında hep aynı soru. Hafta içi evden okul var ama hafta sonu ne yapacağız? Bu çocukları nasıl meşgul edip, nasıl eğlendireceğiz? İşte size çocuklarla beraber yapabileceğiniz birbirinden eğlenceli 14 tarif.

1. Tüm çocuklar buna bayılıyor: Lolipop kekler

1. Tüm çocuklar buna bayılıyor: Lolipop kekler

Yapacağınız lolipop kekleri, marketlerde satılan ve kakao oranı yüksek çikolataları eriterek süsleyebilirsiniz.

Lolipop kek yapmak için gerekli malzemeler;

  • 2 tane ev yapımı çikolatalı baton kek

  • 100 ml krema

  • 100 gr sütlü  çikolata

  • 100 gr beyaz  çikolata

  • Lolipop kekleri takmak için çubuklar

  • İstediğiniz süsleme malzemeleri

Malzemeler hazırsa yapılışına geçebiliriz.

Pişirdiğiniz çikolatalı kekleri elinizle ufalayın. Bu aşamada çocukların minik ellerinden faydalanabilirsiniz :)  Üzerine yavaş yavaş kremayı ekleyip yoğurun. Hamur kıvamına gelen karışımdan küçük toplar yaparak tepsiye dizin.  Yaklaşık 15 dakika buzlukta beklettikten sonra;  benmari usulü erittiğiniz çikolataya çubukları batırıp keklere takın. 5 dakika daha buzlukta bekletin. Ardından benmari usulü erittiğiniz çikolatalara minik top şeklinde yuvarladığınız kekleri batırın. Çikolatası donmadan hızlıca süslemesini yapın. Buzdolabında beklettikten sonra artık afiyetle yiyebilirsiniz.

2. Zencefilli tarçınlı kurabiyeler

2. Zencefilli tarçınlı kurabiyeler

Yaptığınız zencefilli kurabiyeleri, istediğiniz şekildeki kalıplarla kesin ve dilediğinizce süsleyin. Eğer süsleme için şeker içeren malzeme kullanmak istemiyorsanız pişirmeden önce kurabiyelerin üzerini çizerek süslemelerini yapabilirsiniz.

Zencefilli kurabiye yapmak için gerekli malzemeler;

  • 100 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı

  • Yarım su bardağı esmer toz şeker

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 2,5 su bardağı un

  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

  • Yarım su bardağı koyu kıvamlı pekmez

  • Yarım yemek kaşığı toz tarçın

  • Yarım tatlı kaşığı toz zencefil

  • Kurabiyeyi kesmek istediğiniz şekilde kalıplar

  • Süsleme malzemeleri

Oda sıcaklığında tereyağı ile şekeri mikserle çırpın. Ardından içine yumurtayı ve pekmezi koyarak tekrar mikserle çırpın. İçine tarçın, zencefil ve kabartma tozunu kattıktan sonra unu da yavaş yavaş ilave etmeye başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Burada püf nokta bu hamurun açılırken soğuk olması lazım. O yüzden hamuru streçleyip buzluğa atın. 15 dakika buzlukta bekledikten sonra, merdane ile hamuru açın ve istediğiniz kalıplarla kesin. 180 derece fırında 9 dakika pişirin. Fırından fırına değişiklik olabilir ve bu çok hızlı pişen bir kurabiye olduğu için kontrollü olmanızda fayda var. 

Püf noktası: Bu kurabiyeyi fırından ilk çıkardığınızda hafif yumuşak olmalı çünkü dışarıda da pişmeye devam edecek. İlk çıkardığınızda yumuşak olan kurabiyeler ideal sertliğe 15 dakika içinde ulaşıyor. Çoğu kişi pişmediğini düşünüp tekrar fırına atıp hata yapıyor ve kurabiyeleri olması gerekenden çok daha sert oluyor.

3. Ev yapımı pizzanın tadı her daim güzeldir. Hele ki çocuklarla yapılınca...

3. Ev yapımı pizzanın tadı her daim güzeldir. Hele ki çocuklarla yapılınca...

Hangi çocuk pizza sevmez ki? Üstelik bu pizzada sadece kendi sevdiği malzemeler olacak. Çocuğunuzun yaşı küçükse; malzemelerle süsleme kısmını ona yaptırabilirsiniz. Eğer yaşı büyükse; hamuru da beraber yoğurun. Unutmayın, yaşı kaç olursa olsun, eğer daha önce görmediyse; hamurun maya ile nasıl kabardığını görmesi onun için değişik bir deneyim olacaktır. 

Pizza hamuru tarifi ;

Derin bir kaba yaklaşık 5 su bardağı kadar un koyun. Unun ortasını açarak, bir yemek kaşığı şeker, yarım yemek kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı instant kuru maya, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 su bardağı su ilave ederek yoğurun. Suyun ılık olmasına dikkat edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yaklaşık 2.5 su bardağı da un koyun. Pizza hamurunun kıvamını ayarlamak için unu yavaş yavaş ilave edin. Hamurunuzun kıvamı tuttuğunda unu ilave etmeyi bırakın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin.Tepsiye ince bir şekilde yaydığınız hamurun üzerine sosunu ve malzemeleri koymadan önce hamura çatal yardımıyla delikler açın. 180 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra sosunu ve malzemelerini ekleyip 20 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

4. Hindistan cevizli havuç topları

4. Hindistan cevizli havuç topları

Çocuğunuz yeterince büyükse, havuçları rendeleme işini yaptıktan sonra, kendi elleriyle yuvarladığı bu lezzet toplarına bayılacak. Çocuğunuz küçükse sadece yuvarlama işlemini yaparak size yardımcı olabilir.

Havuç topları yapmak için gerekli malzemeler;

  • 9-10 adet orta boy havuç

  • 1.5 çay bardağı şeker

  • Kıvama göre 1 veya 1.5 paket petibör bisküvi

  • Tercihen yarım su bardağı dövülmüş veya toz ceviz

  • 1 paket hindistan cevizi

Havuçları rendeleyip yağı ilave ederek tavada yumuşayana kadar çevirin. Şekeri de ilave edin. Havuçları biraz soğumaya bırakırken, bisküvileri kırın ve içine dilerseniz cevizi ilave edin. Ilık havuçları da ocaktan alıp bisküviyle yoğurun. Kuçük toplar yaptıktan sonra hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.

5. Mozaik pasta

5. Mozaik pasta

Mozaik pastayı yapmaktan daha güzel bir şey varsa o da yemektir herhalde. Evet ortalık biraz batacak ama buna değecek. Çocuklar gönüllerince bisküvileri parçalasın. En zevkli kısmı bu zaten. Kırarken arada çaktırmadan birkaç bisküvi de mideye inecek, hak vermek lazım dayanmak zor. Kırma işlemi bittiyse, kakaosunu ve sütünü de koyabilirsiniz. Şeker koymak istemeyenler keçiboynuzu özü ile deneyebilir.

Mozaik pasta yapmak için gerekli olan malzemeler;

  • 3 paket petibör bisküvi

  • 1.5 su bardağı süt

  • 6 yemek kaşığı kakao

  • 10 yemek kaşığı şeker ( şeker yerine keçiboynuzu özü kullanacaksınız tadını kontrol ederek ilave edin. Keçiboynuzu özü fazla olursa mozaik pastanın tadını bozabilir)

  • 1 su bardağı ceviz veya fındık ( çocuklar sevmiyorsa bunları koymayın)

Derin bir kabın içine bisküvileri parçalayın. Daha doğrusu bırakın çocuklar ufalasın bisküvileri. Üstüne kakaoyu ve şekeri ilave edin. Şeker koymak istemeyenler dikkatli bir şekilde keçiboynuzu özü ilave etsin. En son da sütü ilave edip kaşıkla güzelce karıştırın. Eğer kıvamı çok sert olduysa azar azar süt ilave edebilirsiniz. Sütü fazla gelirse de aynı şekilde bisküvi ilave edebilirsiniz. Karışımı streç filme sarın ve buzluğa atın. Bir diğer seçenek de; küçük toplar halinde yuvarlayıp, hindistan cevizi veya fıstığa bulamak. Yine aynı şekilde buzlukta 2 saat beklettikten sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

6. Cupcake

Kek kısmını çırpıp pişirdikten sonra, sıra süslemede. Her yaştan çocuğun bayılarak yapacağına eminiz.

Kolay krema tarifi;

1 kutu labne peynirini mikserle çırptıktan sonra 1 paket pudra şekeri ve tercihen 1 paket vanilya ilave edin. İstediğiniz bir aroma varsa (çilek aroması/ fındık aroması) ilave edin. Kremanız renkli olsun istiyorsanız gıda boyası kullanabilirsinz.

7. Soslu makarna

7. Soslu makarna

Makarnanın sosuna minik şefiniz karar versin ve keyifle pişirsin. Ama dikkat ! Çocuğunuz ocaktan yanabileceğini bilecek kadar büyük değilse, lütfen sosu siz yapın. Elbette sosun neli olacağına karar vermek minik şefin görevi.

8. Çilekli pasta

8. Çilekli pasta

Çilekli pastaya kim hayır diyebilir ki? Pastanın kekini pişirmeye üşeniyorsanız hazır satılan pasta tabanlarından alabilirsiniz. Kremasını güzelce yapın. Tencerenin dibinde kalan kremayı yemeyi unutmayın :) Çilekleri güzelce yıkayıp kesin ve dilediğiniz gibi süsleyin. İsterseniz muz ve kivi de kullanıp karışık meyveli bir pasta yapabilirsiniz.

9. Waffle

9. Waffle

İster meyveli, ister çikolata soslu veya şuruplu. Hatta waffle sade bile yenebilir. Waffle yapmak için uygun tavanız veya makinanız yoksa hemen alttaki pancake önerimize göz atabilirsiniz.

Waffle yapmak için gerekli malzemeler;

  • 2 adet yumurta

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1.5 su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

Önce yumurta ve şekeri çırpın. Ardından diğer malzemeleri de ilave ederek, waffle makinasını yağlayıp karışımı dökün. Üzerine tercihen çikolatalı fındık ezmesi sürün veya akçaağaç şurubu dökün. İkisini de tercih etmiyorsanız pudra şekeri deneyin. Çilek, muz, kivi, yaban mersini gibi meyvelerle süsleyin. Dondurma da çok yakışıyor. Afiyet olsun.

10. Pancake

10. Pancake

Kaseye malzemeleri koyun ve çocuğunuz çırpsın. Elektrikli mikser yerine çırpıcı kullanın ki karıştırırken motor gelişimine de faydası olsun. Karışım hazırsa, sıra tavaya döküp çevirmeye geldi. Bunu yapabilmek için çocuğunuzun yaşının uygun olması lazım. Çünkü tavada pancakeleri çevirmek için biraz güç lazım. Ama üzülmeyin, çocuğunuz küçükse de sizin tava ile yapacağınız gösteriyi izlemeye bayılacaktır.

Pancake için gerekli malzemeler;

  • 1,5 su bardağı süt

  • 3 yemek kaşığı şeker 

  • 2 yumurta

  • 2 su bardağı un

  • Tavaya sürmek için çok az sıvı yağ

  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu

  • 1 yemek kaşığı toz vanilya

Bütün malzemeleri güzelce çırpın ve tavada pişirin. Dilerseniz pancake karışımına ezilmiş muz da ilave edebilirsiniz. Çok güzel bir aroma veriyor. Afiyet olsun.

11. Tuzlu veya karamelli popcorn

11. Tuzlu veya karamelli popcorn

Çocuğunuz daha önce mısırı patlarken hiç görmediyse kapağı cam bir tencerede klasik mısır patlatmanız çok eğlenceli olacaktır. Daha değişik tatlar yapalım diyen çocuklarınız varsa; biraz esmer şeker ve şurupla karamelli popcorn yapabilirsiniz. Bu popcorn bir sinema partisini de hak eder gibi :)

12. Sigara böreği

12. Sigara böreği

Sigara böreğini genelde tüm çocuklar sever ama kaçı sarmıştır ki? İnanın çok eğlenecekler. Malzemesini beraber hazırlayın. Nasıl sarılacağını gösterin. Beraber bolca yapın. Gün içinde atıştırmalık olarak yedikten sonra artanı da buzluğa atabilirsiniz. İçine beyaz peynir, kaşar peyniri, patates veya kıyma koyabilirsiniz. Elbette minik şefiniz en çok sevdiklerini seçebilir.

13. Çikolatalı çilek

13. Çikolatalı çilek

Yapması çok basit ama çok eğlenceli. Genelde çilekle tercih edilir. Ama ananas, muz ve kiviyle de deneyebilirsiniz. Marketten alacağınız çikolataları benmari usulü eritip yıkadığınız çileklere batırın. Dilerseniz bitter, dilerseniz sütlü çikolata veya beyaz çikolata ile deneyin. Bence en güzeli hepsinden denemek ve en güzelinin hangisi olduğuna karar vermek.

14. Tuzlu pasta

14. Tuzlu pasta

Mini mini simitler, çörek otlu çubuklar... Yapması çok eğlenceli. İstediğiniz şekilde ve boyutta yapabilirsiniz. Mesela rakamlar veya harfler güzel bir fikir olabilir.

Tuzlu kurabiye tarifi;

  • 125 gr tereyağ

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 yumurta sarısı (akını dışına sürmek için ayırın)

  • 1 yemek kaşığı şeker

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Yarım paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar un

Yoğurduğunuz hamura, istediğiniz şekli verdikten sonra tuzlu pastalarınızın üzerine yumurta akinı sürün. Tercihen susam veya çörek otuna bulayın. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
31
17
7
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın