Görüş Bildir
Haberler
'Çocuk İstismarını Engelleme Komisyonu' Önergesi AKP'nin Oylarıyla Reddedildi

'Çocuk İstismarını Engelleme Komisyonu' Önergesi AKP'nin Oylarıyla Reddedildi

Batuhan
23.03.2016 - 16:34 Son Güncelleme: 23.03.2016 - 19:38

MHP'nin çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması önerisi AKP oylarıyla reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Genel Kurulu’nda, MHP’nin “çocukların her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapmak” amacıyla verdiği grup önerisi AKP’nin “hayır” oylarıyla reddedildi. Ancak CHP, MHP ve HDP önerinin kabul edildiğini belirterek itiraz etti.

Reddedilen öneriye ilişkin haberi CHP İstanbul milletvekili Eren Erdem Twitter hesabından duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis'te tansiyonun yükseldiği anlar

Meclis Başkanvekili AKP'li Ahmet AydınMHP’nin grup önerisini oylamaya sunmasının ardından önerinin kabul edilmediğini söyledi. Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri kabul edenlerin daha fazla olduğunu söyleyerek Aydın'a tepki gösterdi. 

Tansiyonun yükselmesi üzerine birleşime ara verildi. Muhalefet kamera görüntülerinin izlenmesini talep etti.

Aydın da, “hesap ettim” dedi ve HDP’nin grup önerisini okutacağını ve işleme alacağını ifade etti.

CHP'li vekiller sıralara vurdu

Bunun üzerine CHP’li vekiller sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

CHP, HDP ve MHP’li vekiller de ayağa kalktı ve itiraz etti.

Aydın da, ' HDP’nin grubunun önerisini okutup işleme alacağım. İki tarafa da baktım problem yok. Ben baktım, iki tarafa da sağa sola da ve burada da çoğunluğu gördüm, ona göre karar verdim. Bir sıkıntı yok” dedi.

Tansiyon yükseldi, birleşime ara verildi

Tansiyonun yükselmesi üzerine Meclis Başkanvekili Aydın birleşime 5 dakika ara verdi.

Aradan sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Biz de saydık. Şu tablo şunu ortaya koyuyor, Adalet ve Kalkınma Partisine mensup milletvekilleri dahi böyle bir öneriye hayır demek istemiyorlar. Şu tablo bile bunu ortaya koyuyor” dedi.

Vural, araştırma önergesinin kabul edilmesini istedi.

Milletvekillerinin iradesinin belli olduğunu ifade eden Vural, “Bunu siz zatıaliniz değiştiremezsiniz” derken Aydın da, “Ben değiştirmiyorum. Gördüğümü söyledim” dedi.

Vural,  “Kaç kişi vardı. 32 kişi vardı” dedi.

Aydın da, “Kabul etmeyenler dediğimiz de oradaki çoğunluk çok daha fazlaydı” dedi.

İşte oylama anı

'Kameralar var'

Vural, “32 kişi vardı saydım. Madem öyle kaç kişi vardı. Meclis’in iradesi olarak çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili bir araştırma komisyonu kuralım.  Ben böyle gördüm demekle olmaz. Kameralar var. Yanınızdaki katip üye ne dedi, sordunuz mu?” diye sordu.

'Kabul edenler daha kalabalıktı, yemin ederim'

Katip Üye Özcan Purçu da, “Biz burada yemin ettik. Ben her şeyin üstüne yemin ederim muhalefet tarafı daha kalabalıktı. Yemin ettim. Kabul edenler tarafı daha kalabalıktı” diye konuştu.

Mücahit Durmuşoğlu da, “Bu grup önerisi benim gördüğüm kadarıyla reddedildi” dedi.

Kamera görüntülerinin incelenmesi istendi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de kamera görüntülerinin incelenmesini isteyerek,“Bizler de iktidar partisi sıralarında oturan milletvekillerini saydık, 40’ın altında milletvekili vardı. Muhalefet sıralarında da 50’nin üzerinde milletvekili oturuyordu” diye konuştu.

'Bu kameralar boşuna çalışmıyor'

Açılan usul tartışmasında konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, “Bu kameralar boşuna çalışmıyor. Durum tespiti yapabilirsiniz” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da, “4 parti bir araya gelsin, ortak makul sağduyulu bir önergeyle yarın getirelim” diye konuştu.

Usul tartışmasının ardından Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın da, “Oylamada yanlışlık olmadığını, tutumumun doğru olduğunu ifade etmekle beraber ben yine de MHP Grup önerisini tekrardan oyunuza sunuyorum” derken, “Öneri kabul edilmemiştir” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Genel Kurul Twitter hesabından da konuyla ilgili bu tweet atıldı

#ÇocukİstismarcısıAKP TT oldu

#ÇocukİstismarcısıAKP TT oldu

Meclis'te yaşanan bu gelişmenin ardından Twitter'da #ÇocukİstismarcısıAKP hashtagi TT listesine girdi. Bu etiketle 50 binden fazla tweet atıldı.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne ait yurtlarda kalan 9-10 yaşlarındaki çok sayıda çocuğa yönelik cinsel istismar iddiaları gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun, 'Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle öne çıkmış olan bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz' şeklindeki sözleri de eleştirilere neden olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1304
639
404
21
11
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?