Görüş Bildir
Haberler
'Benden Çok iyi Dedektif Olurdu' Diyenlere: Akıllara Durgunluk Veren 6 Dava

'Benden Çok iyi Dedektif Olurdu' Diyenlere: Akıllara Durgunluk Veren 6 Dava

cakyz
30.09.2014 - 17:44 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 19:17

İnternetin, toplumsal getirileri düşünüldüğünde, iyi mi yoksa kötü mü olduğu hala cevaplanamamış bir soru. İnternet üzerinde her türlü bilgi bulunabildiği için, herkes istediği herhangi bir konuda araştırma yapabilir. Örneğin internet yardımıyla ödevlerinizi yapabilir, bilgisayar oyunları hakkında hileler öğrenebilir, ve hatta bir cinayet soruşturması yürütebilirsiniz. Zaman zaman her birimiz bir 'dedektif' kadar gözü açık, ayrıntılara dikkat eden ve zeki bir kişi olduğumuzu söylüyoruz. Hatta Sherlock Holmes olduğunu iddia edenler de yok değil. Peki o halde, elimizin altında internetin nimetlerinden faydalanmak gibi bir şans da varken, bu altı gizemli davayı çözebilecek miyiz?

Kaynak: http://www.viralnova.com/be-sherlock-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ted Loseff Cinayetinin Perde Arkası

1. Ted Loseff Cinayetinin Perde Arkası

Los Angeles'da yaşayan Ted Loseff, bir gece arabasının içinde ölü bulundu. Araba hala çalışmaktaydı ve bir ucu egzoz borusuna takılmış, diğer ucu ise arabanın penceresinden içeri sokulmuş bir hortum ortalığı dumana boğuyordu. Bu sahneyi gören polisler Ted'in intihar ettiği kanısına vardı. Fakat bu sıra dışı ölüm hikayesinde bazı karanlık noktalar var ve Ted'in ailesi bu noktaların aydınlatılmasını istiyor. İlk olarak, Ted'in hiçbir zaman garaja park etmediği, arabasını her zaman evinin önünde bıraktığı biliniyor. Fakat o gece, araba garajın içerisine kadar sokulmuştu. İkinci olarak, evde çalışan hizmetçi Ted'in kirli kıyafetlerini her zaman askıya astığı söylüyor. Fakat polisler tarafından bulunan 'intihar mektubu' kirli sepetinin içerisindeydi. İlginç bir nokta olarak, evde çalışan hizmetçinin söylediğine göre, Ted bir süre önce satın aldığı kıyafeti hiçbir zaman giymemiş. Tüm bunlara ilaveten, arabanın hemen yanında, yerde bulunan kusmuk izleri vardı. Polis bu işin Ted'in köpeklerine ait olduğunu söyleyip konuyu kapattı, fakat hizmetçinin söylediğine göre köpekler bir haftadır kulübelerinde kilitli durmaktaydı. Aydınlatılamayan bu noktalar yüzünden polis davayı yeniden açtı ve bu sefer durumu 'bir cinayet davası' olarak değerlendirdi. Fakat o tarihten bugüne, Ted'in katili hala bulunabilmiş değil. Peki siz bu davayı çözebilecek, en azından aydınlatılamayan noktalara ışık tutabilecek misiniz?

2. Lenny Dirickson'un Esrarengiz Gidişi

2. Lenny Dirickson'un Esrarengiz Gidişi

14 Mart 1998 tarihinde, Lenny, ayrıldığı eşinden olan oğlu Jared ile kahvaltı yapıyordu ve kahvaltının ardından Dirickson mandıra çiftliğine gitmeyi planlıyordu. Fakat oldukça ilginç görünen bir yabancı beyaz kamyonunu ev ile cadde arasındaki küçük yola parkediyordu. Lenny masadan kalktı ve evinin önüne kamyonunu park etmekte olan yabancıyı selamlamaya gitti. Oldukça sakin ve kendinden emindi. Oğlu Jared'e dönerek kapının önündeki adamla gitmesi gerektiğini ve akşamüzeri döneceğini söyledi. Fakat hiçbir zaman geri dönmedi.

3. Altın Buda Heykeli

3. Altın Buda Heykeli

1970 yılında kafa kafaya veren iki Filipinli arkadaş, Roger Roxas ve Albert Fuchigami, hazine avına çıkmaya karar verdi. İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon ordusunda görev alan Albert'in babası geride 'gerçek' bir hazine haritası bırakmıştı. Roger ve Albert bu haritayı takip etti ve yaptıkları kazı çalışmaları sonunda saf altın olan bir Buda heykeli buldular. Heykel 900 kg ağırlığındaydı. Daha da heyecan verici bir şey olmuştu; heykelin boynunda bulunan bir yarık sayesinde heykelin tamamen elmas ile dolu olduğunu keşfettiler. Aradan bir gün geçmemişti ki, Roger'ın evine baskın yapıldı ve Buda heykeli çalındı. Bazı kişilerin söylediğine göre bu heykel, 1965-1986 yılları arasında iktidarda kalan Filipinli diktatör Ferdinand Marcos'un sarayında tutuldu. Fakat gerçek hiçbir zaman ortaya çıkarılamadı.

4. D. B. Cooper: Gökyüzünün Korsanı

4. D. B. Cooper: Gökyüzünün Korsanı

21 Kasın 1971 tarihinde, Dan Cooper ismini kullanan bir kişi, Northwest Havayolları'na 305 sefer sayılı uçak için bir bilet satın aldı. Bu yolcu yalnızca bir çanta (sonradan anlaşıldığına göre bu çantada bomba vardı) taşıyordu. Cooper, elindeki bomba ile tehditler savurarak uçağı ele geçirdi ve uçağı patlatmamasına karşılık  200.000 dolar para istedi. İstediği para Cooper'a verildi ve uçaktan atlaması için bir de paraşüt gönderildi. Uçak Seattle - Meksika arasındaki uçuşunu tamamlamadan önce, Cooper uçaktan atladı ve asla bulunamadı. Bu dava, Amerika tarihinde çözülememiş tek hava korsanlığı davasıdır.

5. Somerton Sahilinde Gizemli Bir Adam

5. Somerton Sahilinde Gizemli Bir Adam

Avusturalya'nın Somerton sahilinde dolaşmakta olan bir çift, kumsalda çok şık giyinmiş halde ölü yatan bir adam buldu. Ölü vaziyette yatan adam incelendiğinde, elbiselerindeki tüm etiketlerin çıkarılmış ve Ömer Hayyam'ın Rubaiyat kitabından bir sayfanın adamın ceketine iliştirilmiş olduğu görüldü. Kağıdın üzerine 'tamam shud' yazılmıştı. Bu olayı takip eden bir kaç ay içerisinde, ölü adamın ceketine iliştirilmiş sayfası yırtık olan bir Rubaiyat kitabı bulundu. Kitabın içerisine oldukça karmaşık bir kod yazılmıştı ve bu kod, bugüne kadar hiç kimse tarafından çözülemedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tylenol Cinayetleri

6. Tylenol Cinayetleri

1982 yılında, Chicago'da yaşan bir genç kız, sabah uyandığında soğuk algınlığı olduğundan şikayet ederek ailesinden yardım istedi. Endişeli aile genç kıza bir kaç kapsül 'Tylenol' verdi. Genç kız o gün sıra dışı bir şekilde hayatını kaybetti. Aynı gün içerisinde dizleri ağrıdığı için Tylenol alan bir postacı da nedensiz bir şekilde öldü. Postacının arkasından yas tutan kardeşi ve baldızı da, aynı Tylenol şişesinden çıkma haplar yüzünden hayatlarını kaybetti. Bugüne kadar Tylenol Cineyeti olarak bilinen 7 olay raporlara geçti, fakat hiçbir şüpheli veya kanıt bulunamadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
7
7
2
2
1