Görüş Bildir
Haberler
Çıkışıyla Oyun Dünyasının Gündemine Bomba Gibi Düşen ve Birçok Kez Sansürlenen En Tartışmalı 13 Oyun

Çıkışıyla Oyun Dünyasının Gündemine Bomba Gibi Düşen ve Birçok Kez Sansürlenen En Tartışmalı 13 Oyun

Kimi anlamsız şiddeti son düzeye taşıyor, kimi yarım kalan içerikleriyle tartışma konusu oluyor. Oyun dünyasının en tartışmalı yapımlarını listelediğimiz bu yazıda Manhunt'tan Animal Crossing'e kadar birçok popüler yapım bulunuyor. Sansüre ya da yasaklamaya maruz kalarak tartışma kaynağı olan oyunları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Carmageddon

1. Carmageddon

Oyuncuları araçları kullanarak yayaları vahşet dolu bir şekilde ezmesine olanak tanıyan oyun Brezilya'da tamamen yasaklanmıştı. Yayaların zombilere dönüştürülmesinden sonra bazı ülkeler oyunun ancak sansürlenmiş halinin satılmasına izin verdi.

2. Bully

2. Bully

Rockstar Games tarafından geliştirilen Bully ülkemizde çok sevilse de oynanıştaki şiddet ve cinsellik unsurları oyunun bazı ülkelerde yasaklanmasına sebep olmuştu.

3. Postal

3. Postal

Kan, vahşet ve ölüm temalı Postal ise oyun dünyasının en tartışmalı oyunları arasına girmiş ve kimi ülkelerin sansürüne maruz kalmıştı.

4. Cyberpunk 2077

4. Cyberpunk 2077

Oyun dünyasında son 10 yılın en büyük hayal kırıklığı olarak nitelendirilen Cyberpunk 2077'de tartışmalı yapımlar arasında yerini almış ve hatalarla dolu bir oyun olarak çıkış yapmıştı.

5. Assassin's Creed Odyssey

5. Assassin's Creed Odyssey

Assassin's Creed Odyssey'de oyuncular dilediği cinsiyetle romantik ilişkiler yaşayabiliyor ve karakterlerinin yönelimlerini kendileri belirleyebiliyordu. Fakat daha sonra yayımlanan bir ek pakette karakterler hikaye doğrultusunda karşı cinsle evleniyor ve çocuk sahibi oluyordu.

Bunun üzerine oyunun rol yapma yönünün zarar gördüğünü belirten oyuncular geliştirici firmaya eleştirilerde bulundu. Tartışmalara sebep olan karardan sonra Ubisoft oyunculardan özür dileyerek yeni bir güncelleme yayımladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Night Trap

6. Night Trap

Oyun dünyasının en ilginç örneklerinden biri olan Night Trap ise insanların sakat ve gizemli yaratıklar tarafından zorla alıkonulduğu bir oynanışa sahipti. Oyun birçok kez sansürlendi ve tartışmaların kaynağı oldu.

7. Star Wars: Battlefront 2

7. Star Wars: Battlefront 2

Star Wars: Battlefront 2 başarılı bir oyun olmasına rağmen yayıncı Electronic Arts'ın açgözlü politikalarından kurtulamadı. Oyun içi satın alımların oldukça abartılı bir şekilde yerleştirilmiş olması oyuncuların agresif şikayetlerine neden oldu. Tartışmalar o kadar büyüdü ki EA geri adım attı ve oyun içi alışverişleri mantık düzleminde karşılığı olabilecek şekilde düzenledi.

8. Call of Duty: Modern Warfare 2

8. Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2, No Russian adındaki görevde sivilleri katledildiği bir sahneyle oyun dünyasının en tartışmalı anlarından birine imza atmıştı. Bu görev oyunun Rusya'da satılan sürümünde tamamen elden geçirildi.

9. JFK: Reloaded

9. JFK: Reloaded

Amerika Birleşik Devletleri'nin suikast kurbanı başkanı John F. Kennedy'i konu alan yapım, oyuncuların başkanı tekrar suikast etmesine fırsat tanıyordu. Yapım ABD'de büyük eleştiriler aldı.

10. Manhunt

10. Manhunt

Şüphesiz oyun dünyasının en tartışmalı yapımlarından biri de Manhunt olmuştu. Vahşetin sınır tanımadığı oyunda şiddetin boyutu akıl almaz bir düzeydeydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Animal Crossing: New Horizons

11. Animal Crossing: New Horizons

Listemizdeki en sevimli oyunlardan biri olan Animal Crossing: New Horizons, Hong Kong'daki protestocular tarafından kullanılmıştı. Bunun üzerine yapım Çin'de satıştan kaldırıldı.

12. Super Seducer

12. Super Seducer

Super Seducer ise kadınları objeleştiriyor ve gerçek hayattaki flörtleşmeye dair hiçbir gerçekçiliği bulunmayan tavsiyeler sunuyordu. Oyun birçok kişi tarafından ciddiye dahi alınmazken bazı çevrelerde de tartışma konusu oldu.

13. Hatred

13. Hatred

Geçtiğimiz yılların en tartışmalı oyunlarından biri de Hatred oldu. Oyuncuların sivilleri hayasızca katletmesine şans veren yapım oyun çevrelerinde eleştiri yağmuruna tutuldu. Bir antagoniste hayat verdiğimiz yapımda masum insanlar tek hedefimizdi.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın