Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Vekilin Çekiçli Protestosuna 10 Bin TL Ceza

CHP'li Vekilin Çekiçli Protestosuna 10 Bin TL Ceza

Emre Ordu
09.11.2022 - 16:45 Son Güncelleme: 09.11.2022 - 16:51

'Sansür yasası' görüşmeleri sırasında Meclis kürsüsünde cep telefonunu çekiçle kıran CHP Milletvekili Burak Erbay'a kürsüye zarar verdiği iddiasıyla 10 bin liralık fatura kesildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, muhalefetin 'sansür yasası' olarak adlandırdığı Dezenformasyon ile Mücadele Yasası Meclis Genel Kurulunda görüşülürken kürsüye çıktı. 

Özellikle hapis cezasını düzenleyen 29'ncu maddeyi protesto etmek için yanında getirdiği çekiçle cep telefonu kırdı. Erbay'ın protestosuna AK Parti ve MHP'den tepki geldi, ceza alması gerektiği ifade edildi.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre, CHP'li Burak Erbay, Meclis Başkanlığı'na bağlı bir avukat tarafından kendisine yazı yollandığını ve kürsüye zarar verdiği gerekçesiyle 10 bin lira talep edildiğini söyledi.

Bilirkişi olarak marangoza başvuruldu

Bilirkişi olarak marangoza başvuruldu

Tutanak tutulduğunu belirten Erbay, bilirkişi olarak da bir marangozdan imza alındığını kaydetti.

Telefonu çekiçle kırarken, altına mermer ve sünger koyduğunu belirten CHP'li vekil, kürsüye herhangi bir zarar vermediğini ifade etti. 10 bin liralık talebin dayanıksız olduğunu kaydeden Burak Erbay, itiraz etmeye hazırlanıyor.

Erdoğan ve Bahçeli'den tepki gelmişti

Erdoğan ve Bahçeli'den tepki gelmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erbay'ın çekiçle telefonunu kırmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bay Kemal, önce adamlarına sahip çık. Meclis’in kürsüsüne kalkıp da çekiçlerle gelip orada telefon kırmaya yönelmesinler. Bu ahlaki değildir. Bu edebe, ahlaka terstir. Parlamento, Meclis iç tüzüğünü süratle değiştirmelidir. Bu iç tüzükle bu işler yürümez. Daha çok kişiler silahla gelir adam öldürürler, çekiçle gelir telefon kırar, başkalarının da kafasını kırar. Bunlara eyvallah mı diyeceğiz. Bu milletin parlamentosu bunlara da haddini bildirmelidir' demişti. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 'Sen o çekici telefona değil, kafana vurursan belki ayılabilir, kendine gelebilirsin. Bu çekiç Genel Kurul’a nasıl getirilmiş, kürsüye nasıl çıkarılmıştır? Çekiç de aynen bir silah gibi suç unsuru değil midir? Bu haliyle çekicin mesela kalaşnikoftan ne farkı vardır?' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
5
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ahlak ve edep düşündüğünüz şeyler değil

uzaklardan

Aklı olan memleketi terk eder. Ülkeyi yönetenlerin uğraştığı işlere bak. Dizi, tv programı gibi karekterler ülkeyi yönetiyor. Ne saçma bir durumun içerisinde... Devamını Gör

Sananekiadımdan

Gerçekten kürsüye zarar verdiyse karar doğru. O kürsü milletin ortak malıdır. Ama şahsen 10 bin lirayı aşırı buldum. Altın mı ayol bu kürsü?!?