Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Başkanlar İçin Yargıtay ve Danıştay'a Başvuru

CHP'den Başkanlar İçin Yargıtay ve Danıştay'a Başvuru

FreiGeist
01.06.2016 - 15:41

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt gezilerine katılmaları nedeniyle yargı bağımsızlığına gölge düşürdüklerini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, iki isim hakkında işlem yapılması için Yargıtay ve Danıştaya başvurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tanrıkulu, başvuru dilekçesini Yargıtay ve Danıştay başkanlıklarının ilgili birimlerine teslim etmesinin ardından, Yargıtay binası önünde basın açıklaması yaptı. Tanrıkulu, 'Yargıtay Başkanı'nın Rize gezintisi, anayasada tanımlanmış bir görev değildir. Tamamen siyasi bir gezidir. Orada verilen siyasi mesajları yargı mensuplarının tasvip ediyor görüntüsü vermeleri doğru değildir' diye konuştu.

Yargı kurumlarının kendi içlerinde bir denetim mekanizması kurulması gerektiğini vurgulayan Sezgin Tanrıkulu, böylece yargı bağımsızlığını ihlâl edebilecek girişimlerin önüne geçileceğini belirtti.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile katıldığı gezi programlarının ardından, yapılan eleştirilerle ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Tanrıkulu, 'Yargıtay Başkanı anayasa kavramlarına uygun davranmalı. Ayrıca Yargıtay Başkanı siyasilere cevap verme pozisyonunda da değildir' dedi.

CHP'li Tanrıkulu dün sosyal medya hesabından duyurmuştu

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile 21 Mayıs’ta Rize'deki Ziraat Çay Bahçesi'ni ziyaret ederek çay hasadı yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Rize Valisi Ersin Yazıcı ile ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu da eşlik etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yargıtay Başkanı protokol gereği katıldığını söylemişti

Yargıtay Başkanı protokol gereği katıldığını söylemişti

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit 'Bahse konu edilen gezilere ve toplantılara katılmam, resmi kurum ve kişiler tarafından, temsil ettiğim makam nedeniyle devlet protokolünün gereği olarak şahsıma yapılan davetlere icabet etmekten ibaret' dedi ve doğal karşılanması gerektiğini söylemişti.

Erdoğan ise dün yaptığı açıklamada 'alışacaklar' demişti

Erdoğan ise dün yaptığı açıklamada 'alışacaklar' demişti

Muhalefet liderlerinin grup toplantılarında dile getirdiği eleştirilere yanıt veren Erdoğan; 'Yargının da, yürütmenin de yasamanın da cumhurbaşkanıyım. Bu tür ziyaretlere alışacaklar' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
6
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

adalet ve kalkınma partisi.adaleti mahvettiler kalkınmada temmuzda bitecek.ama bu millet buna layik yazıkki