Görüş Bildir
Haberler
CHP Anıtkabir'e Yürüdü: Güzergâhta Uzlaşıldı, Yoğun Katılım Yaşandı

etiket CHP Anıtkabir'e Yürüdü: Güzergâhta Uzlaşıldı, Yoğun Katılım Yaşandı

Ulaş
18.05.2016 - 18:20 Son Güncelleme: 19.05.2016 - 13:27

Ankara Valiliği'nin Güven Park'tan Anıtkabir'e yapılacak yürüyüşe güvenlik gerekçesiyle izin vermemesi üzerine CHP yürüyüşü gerçekleştirmeye kararlı olduğunu açıklamıştı. Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı yürüyüş için yeni güzergâh belirlendi ve uzlaşma sağlandı. Yürüyüşe yoğun katılım yaşandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Gonca Şenay - @goncasenayy / Twitter

Valiliğin güvenlik gerekçesiyle izin vermemesi ve bunun üzerine CHP yönetiminin harekete geçmesinin ardından, grubun Gazi Mustafa Kemal Bulvarı yerine Kumrular'dan yürünmesi istendi. 

CHP'li yöneticilerin amacın Anıtkabir'e yürümek olduğunu ve sorun olmadığını belirtmesi üzerine yeni güzergâhta uzlaşıldı.

Kalabalık yeni noktaya yönlendirilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle yürüyüş başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, 'Son derece mutluyum, bugün 19 Mayıs Gençlik Bayramı. Gençlerle beraberiz, yasaklamak istediler. Tüm yasaklara direneceğiz bu ülkeye özgürlükçü demokrasiyi getirinceye kadar' şeklinde konuştu.

Yürüyüşün ardından Anıtkabir'e gelerek halka seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 'Yasak getiriyorlar efendim yürüyemezsiniz. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti'nin ayağa kalktığı bir tarihtir. Hiçbir yasak bize sökmez, onların yasakları onlar içindir. 19 Mayıs'ta hep beraber Türkiye'den selam gönderelim Ankara'dan Hakkâri'ye, Trabzon'a, Tekirdağ'a, Edirne'ye. Bütün Türkiye'ye, dünyaya selam olsun. Kimse unutmasın biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Selahattin Dönmez

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu ve partili gençler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu alana geldi. 

Kalabalık nedeniyle mozoleye ulaşmakta zorlanan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Ankara Valiliği, yürüyüşe güvenlik açısından uygun olmadığı gerekçesiyle izin vermemiş, açıklamada şöyle demişti: 

“Valilik Hukuk İşleri Müdürlüğünün 12.05.2016 tarih ve 19403 sayılı yazısı ile ‘2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve ilgili Yönetmelik gereği İlimizdeki Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri alan ve güzergâhlarının 29.01.2016 tarihinde Valiliğimizce onaylanıp duyurulduğu, bu Kanuna uygun olarak daha önce ilan edilen alanlardan birisi için bildirimde bulunulduğu takdirde, bildirimin değerlendirmeye alınacağı’ Berk Kılıç’ın adına yazı ile bildirilmiştir.

Yapılan bu bildirime rağmen, bugüne kadar CHP İl Gençlik Kolları tarafından belirtildiği şekilde bir talepte bulunulmamıştır.

Gerek 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve ilgili Yönetmeliği gereği mevzuat bakımından gerekse güncel hassasiyetlerden dolayı bu yürüyüşün güvenlik açısından uygun olmadığını, Bilgilerinize arz ve rica ederim.”

CHP geri adım atmadı: 'Atamıza yürüyoruz'

CHP'nin Twitter hesabından, 'Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde yarın (perşembe) saat 10:30'da Güven Park'ta buluşup, Atamıza yürüyoruz' denilmişti. CHP Gençlik Kolları ise 'Diktaya karşı geri adım atmıyoruz' mesajıyla yürüyüşün düzenleneceğini duyurmuştu.

Saldırı ihtimaline karşı kapatılacağı öne sürülmüştü

Saldırı ihtimaline karşı kapatılacağı öne sürülmüştü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, Genelkurmay'ın 19 Mayıs'ta saldırı olabilme ihtimaline karşı Anıtkabir'i kapatacağı iddiaları yer almıştı. Bu iddia Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bir açıklamayla yalanlanmıştı.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü de, IŞİD tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel saldırılara ilişkin 81 ilin emniyet müdürlüklerini 'gizli' ibareli bir yazıyla uyarmıştı.

Sosyal medyadan 'güvenlik tedbiri almak yerine yürüyüşü yasaklandığı' gerekçesiyle valiliğe tepkiler gelmişti

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
458
234
150
43
27
20
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seytantuylu

Insan ayirmayi hic sevmem ama ne kadar Akpli varsa hepsi orspu cocugu olmak zorunda mi onu anlamiyorum. Bu kadar mi Ataturk dusmanisiniz it oglu itler?

Heisenberg

Eeee AKP'li olmanın fıtratında var.

Sek...

Dölün düğününde yollar kapatılır güvenlik sağlanır ama Milli bayramda yasak konur, sırf inat için yarın bomba patlatmazlarsa iyidir şerefsiz köpekler...

kartacali

tayyibinin kızının düğünü için 10,000 polis görevlendirilip güvenlik sağlanır ama 19 mayıs yürüyüşü için güvenlik sağlanamaz öyle mi!!!