Görüş Bildir
Haberler
Cenap Aşçı Neden Gündemde? THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı Kimdir?

Cenap Aşçı Neden Gündemde? THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı Kimdir?

Temmuz ayında Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde gerçekleşen yangınlar sırasında yaptığı açıklama ile büyük tepki çeken Türk Hava Kurumu'nu yöneten Kayyum Heyeti Başkanı AKP'li eski bakan Cenap Aşçı’nın istifa ettiği ortaya çıktı. Cenap Aşçı, yangınların olduğu sırada katıldığı bir televizyon programında, “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” ifadelerini kullanmıştı. THK kayyum heyeti başkanı Cenap Aşçı’nın istifa haberi sonrası ‘Cenap Aşçı kimdir?’ sorusu internetin gündemine oturdu. İşte Cenap Aşçı’nın hayatı ve kariyeri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, görevinden alınması için Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Yangınlar sırasında yaptığı açıklamalarla büyük tepki çeken Cenap Aşçı’nın bu kararı sonrası sosyal medyada en çok konuşulan konularından başında gelmeye başladı. Peki, Cenap Aşçı kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir ve hangi görevlerde bulunmuştur?

CENAP AŞÇI KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR, NERELİDİR?

Cenap Aşçı, 1 Mart 1967 tarihinde Aksaray’da dünyaya gelmiştir.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri Boston Üniversitesi Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

1989 yılında Gümrük Müfettiş Yardımcılığı, 1993 yılında Gümrük Müfettişliği, 2000 yılında da Gümrük Başmüfettişliği, Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gümrükler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdür Yardımcılığı, Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Gümrük Rapor Okuma Komisyonu üyeliği, Gümrükler Genel Müdür Yardımcılığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri öncesi kurulan seçim hükûmetine Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak bağımsız olarak atandı.

31 Mart 2016 tarihinden itibaren tarihinden itibaren Türkiye Halk Bankası A.Ş'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

16 Ekim 2019'da Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı olarak atanmıştır.

Cenap Aşcı, 2021 Türkiye orman yangınları sırasında THK uçaklarını etkin kullanmadığı ve düğüne gittiği için sosyal medyada eleştirilere hedef oldu.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın