Görüş Bildir
Haberler
Çapa'da Sağlık Çalışanına Şiddet: Maskesini Doğru Takması İçin Uyardığı Kişinin Saldırısına Uğradı

etiket Çapa'da Sağlık Çalışanına Şiddet: Maskesini Doğru Takması İçin Uyardığı Kişinin Saldırısına Uğradı

İstanbul Fatih'te bulunan Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir kişi, maskesini doğru şekilde takması gerektiğini söyleyen sağlık çalışanını darp etti. Gözünden yaralanan sağlıkçı ameliyata alındı. Ameliyata giren doktor, sağlıkçının gözünün delindiğini ve gözde kalıcı bir hasar oluşabileceğini söyledi. Gözaltına alınan saldırganın emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığına göre Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli bir sağlık çalışanı, maskesini doğru şekilde takmayan bir hasta yakınına uyarıda bulundu. Uyarıya sinirlenen kişi sağlık çalışanını darp etti. İhbar üzerine olay yerine polis sevk edildi.

O anlar kameralara böyle yansıdı 🎥

Ameliyata giren doktor: Kalıcı hasar kalabilir

Ameliyata giren doktor: Kalıcı hasar kalabilir

Sağlık çalışanının ameliyatına giren İstanbul Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Operatör Doktor Emre Altınkurt yaşanan olayı anlatarak, personelin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. 

Altınkurt, 'Personelimiz dahiliye bölümünde oradaki düzeni sağlamak ile görevli, hasta yakınını maske konusunda uyarmış maskesini doğru bir biçimde takmadığı için. Daha sonra hasta yakını hastası muayene olduktan sonra personelimize bir yumruk atmış. Gözü delinmiş. Zaten daha önce de ameliyatlıymış o göz, kornea nakli olmuş. Hassas bir göz, korunması gereken bir göz.  Baya güçlü bir şekilde vurmuş anladığım kadarıyla, yarı yarıya açılmış. Tekrar ameliyata aldık. Onardık kapattık. Kalıcı bir hasar kalabilir gözünde. Tekrar ameliyat olması gerekebilir. Çok üzücü bir durum sağlık çalışanlarına böyle zor bir dönemde, pandemi olan bir dönemde bu şekilde davranılması gerçekten çok düşündürücü. Bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz' diye konuştu.

Son günlerde sağlıkçılara yönelik artan şiddet haberlerinden bazıları 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
57
38
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ckkenon

Doktor dövmenin gayet normal, twit atmanınsa ters kelepçe ile mükafatlandırıldığı bir toplum.

Burak B.

Sağlık hizmetlerinden süreli veya süresiz men edeceksin böylesini.

Tolga Karakuşlu

Yıllardır sağlık çalışanlarına şiddet uygulanıyor , haftada en az 1 defa haberlere konu oluyo ama bu devlet yine yıllardır ısrarla bu konuya kayıtsız kalıyor... Devamını Gör