Görüş Bildir
Haberler
Can Dündar ve Erdem Gül, AYM'ye Başvurdu

Can Dündar ve Erdem Gül, AYM'ye Başvurdu

ATKN
06.12.2015 - 17:33

Adana ve Hatay’da durdurulan MİT TIR’larına ait görüntüleri yayınladıkları için ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için avukatları Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HaberTürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre tutuklama aşamasına kadar geçen sürecin anlatıldığı başvuru dilekçesinde, 'tutuklama kararıyla; kişi güvenliği ve özgürlüğü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü haklarının ihlal edildiği' belirtildi.

'Kamunun haber alma hakkını ortadan kaldıran ve adalet duygusunu inciten karar sona erdirilmeli'

'Kamunun haber alma hakkını ortadan kaldıran ve adalet duygusunu inciten karar sona erdirilmeli'

Tutuklanma kararına itiraz bile edilmeden İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın basın açıklaması yaptığı belirtilen başvuruda, Dündar ve Gül’ün peşinen suçlu ilan edildiği, masumiyet karinesinin çiğnendiği savunuldu. 

Başvuruda, “kamunun haber alma hakkını ortadan kaldıran ve adalet duygusunu inciten kararın” en yüksek mahkeme eliyle sona erdirilmesi istendi.

Can Dündar ve Erdem Gül, 27 Kasım Cuma akşamı ifade verdikten sonra tutuklanmış ve Silivri Cezaevi'ne sevk edilmişlerdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
15
6
4
2
2
0