Görüş Bildir
Haberler
Can Dündar'a Ateş Açan Saldırgan Tutuklandı

Can Dündar'a Ateş Açan Saldırgan Tutuklandı

ATKN
09.05.2016 - 13:40 Son Güncelleme: 11.05.2016 - 00:21

Gazeteci Can Dündar'a yönelik silahlı saldırı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen saldırgan Murat Şahin tutuklandı. Gözaltına alınan diğer 4 kişi ise serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Adliyesi önünde gazeteci Can Dündar'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü bugün serbest kalırken saldırıyı gerçekleştiren Murat Şahin tutuklama istemiyle adliyeye sevk edilmişti.

'Adam öldürmeye teşebbüs', 'olası kasıtla adam yaralamak' ve'6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından tutuklanması talep edilen Murat Şahin'in çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen beşinci şüpheli ise adli kontrolle serbest kaldı. Serbest bırakılan şüphelinin yurt dışına çıkışı yasaklandı ve adresine en yakın karakolda imza atmasına karar verildi.

İfadesinde 'İngiliz ajanı olduğunu düşünüyordum' demişti

İfadesinde 'İngiliz ajanı olduğunu düşünüyordum' demişti

Cinayet Büro Amirliği'nde 4 gün sorgulandıktan sonra işlemleri tamamlanan Murat Şahin, verdiği resmi ifadesinde uzun süredir Dündar’ı medya aracılığı ile takip ettiğini belirterek;  “Onun yaptığı haberlere uyuz oluyordum. Bir ara İngiltere’ye gittiğini biliyordum. Onun İngiliz ajanı olduğunu düşünüyordum. Ona bir ders vermek için böyle bir eylem planladım. Amacım kesinlikle öldürmek değildi. Onu korkutup ayağını denk almasını sağlamaktı” demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Dündar 6 Mayıs günü MİT TIR'ları davasının karar duruşması için gittiği İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğramıştı.

Dündar olaydan yara almadan kurtulurken o sırada Dündar'ın yanında bulunan NTV muhabiri Yavuz Şenkal hafif şekilde yaralanmıştı.

Saldırının ardından hakim karşısına çıkan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül 'devletin gizli kalması gereken bilgileri ifşa' suçundan hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
64
28
19
10
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berke Biber

Ama o adamın iyi bir oyunculuk kariyeri olabilirdi yargı yerine ajansa gitmesi lazımdı aq

Mehmet Cepik

Aaaa, hayret bisey... Hem tayyip in hedef gösterdigi bir gazeteciye ates ediyor, hem de tutuklaniyor ha??? Eeeeyyyy hakim, ben seni meslekten attirmazmiyim, ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Üzgünüm geçler ama oyun falan değil,gerçek hiç kıvırmayın yok neden vurulmadı vs vs diye bal gibi gerçek Turgut Özal'a yapılan suikast gerçekse bu %100 gerçe... Devamını Gör