Görüş Bildir
Haberler
Çalışma Bakanı Sözünü Tutmadı: 1 Mayıs'ta Emekliye Açıklanacak Sürpriz Ne Oldu?

Çalışma Bakanı Sözünü Tutmadı: 1 Mayıs'ta Emekliye Açıklanacak Sürpriz Ne Oldu?

Ulaş
02.05.2022 - 11:49

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde 1 Mayıs tarihinde emeklilere yapılacak bir sürprizin açıklanacağını duyurmuştu. Bilgin'den beklenen açıklama dün gelmedi... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 26 Nisan'da yaptığı açıklamada, 'Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım. düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak' dedi.

Bilgin, yapılacak artış için, 'Elbette içinde enflasyon olacak. Ama ağırlıklı olarak sosyal refah düzenlemesi olarak değerlendirmek gerekir. Enflasyonun tahribatını önleyecek düzenleme olacak. Çok ciddi bir rahatlama olacak' bilgisini vermişti.

Bilgin'in belirttiği miktarda maliyet ayrılırsa ücretler nasıl etkilenecek?

Bilgin'in belirttiği miktarda maliyet ayrılırsa ücretler nasıl etkilenecek?

Maaşlar için bir rakam verilmedi ancak bakanın sözünü ettiği yıllık 13 milyar liralık maliyet üzerinden hesap yapıldığında,  800 bin kişi için aylık 1354 TL'lik bir fark ortaya çıkıyor. Bu durumda en düşük emekli maaşının 3 bin 500 lira ile 4 bin lira arasında bir sayıya ulaşması bekleniyor.

Ancak Çalışma Bakanı Bilgin, detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağını paylaşacağını duyurmasına rağmen bu konuda dün herhangi bir açıklama yapmadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dünkü bayram mesajı ve bugünkü bayram namazı sonrası açıklamalarında emeklilerle ilgili bir gelişmeden bahsetmedi. Şimdi 800 bin emekli, Bilgin'in bu konuda ne diyeceğini bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
12
7
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
jdjdj kdjdjf

bu kim ki müjde açıklasın? eğer bir müjde açıklanacaksa reis efendi hazretleri açıklar.

SEMİR DÖNDER

Cidden bekleyen varmış bu açıklamayı 😂😂 Umut tehlikeli bir şey.

Aslı

Aaaaa çok şaşırdık böyle dürüst! sözünün eri ! insanlar nasıl da sözlerini tutmazlar. Ayıp ayıp ifitira atmayın bu şerefli insanlara