Görüş Bildir
Haberler
ByLock Üzerinden 'Silivri Hatıraları'

ByLock Üzerinden 'Silivri Hatıraları'

ATKN
08.10.2016 - 18:16 Son Güncelleme: 08.10.2016 - 18:17

İzmir'de polis ekipleri tarafından FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda bir süre önce Silivri Cezaevi'nden tahliye edildiği anlaşılan bir örgüt üyesinin, ByLock programını kullanarak cezaevinde bulunanların durumları ve yaptıklarıyla ilgili yazışmalarına ulaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen hafta düzenlenen ve 31 kişinin gözaltına alındığı, örgütün sözde 'Karşıyaka eyaleti'ne yönelik 3. dalga operasyonda ele geçirilen belgelerde, 'imam' olarak anılan kişinin 'ByLock' üzerinden yaptığı yazışmalar ele geçirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre yazışmalarda, Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen bir kişinin gözlemlerinin örgüt üyelerine 'moral vermek' amacıyla paylaşıldığı belirlendi.

Örgüt mensuplarının şifreli yazışma programı olarak kullandığı "ByLock"un isminin "Whatsaby" olarak ifade edildiği yazışmalarda, örgüt üyelerine Silivri Cezaevi'nden tahliye olan bir FETÖ mensubunun paylaşımları aktarılıyor.

Örgüt mensuplarının şifreli yazışma programı olarak kullandığı "ByLock"un isminin "Whatsaby" olarak ifade edildiği yazışmalarda, örgüt üyelerine Silivri Cezaevi'nden tahliye olan bir FETÖ mensubunun paylaşımları aktarılıyor.

'Silivri hatıraları' başlığıyla paylaşılan mesajlarda, örgüt üyelerinin cezaevinde morallerinin yerinde olduğu havası verilirken yeni operasyonlara karşı örgütten kopmaların önüne geçmek adına telkinlerde bulunuluyor.

'Çok önemli tahliller çıkıyor mazgaldan'

'Çok önemli tahliller çıkıyor mazgaldan'
İçeriğin Devamı Aşağıda

'ByLock' aracılığıyla yapılan bir aktarımda, 'Mehmet Akif Üner'i tek hücreye koymaya korkmuşlar. İsyan çıkarırım burda demiş. Pazartesi 21'de radyo Cihan'da bamteli dinleyip ertesi gün üzerine kritikler yapılıyor. Çok önemli tahliller çıkıyor mazgaldan. Herkesin morali çok yüksek. Bunda en önemli faktör geride kalanlara sahip çıkılıyor olması. Yakup Saygılı paralel cezaevi müdürü gibi. İçeride büyük mücadele veriyor yönetime karşı. Savunma için bilgisayar hakkı gibi şeyleri söke söke aldılar.' gibi ifadeler yer alıyor.

'Baransu hücrede durmuyor sürekli mobil'

'Baransu hücrede durmuyor sürekli mobil'

Paylaşımlarda, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltında bulunanlara ilişkin de bilgiler verilerek 'Baransu imamı vs kafalamış. Pek hücrede durmuyor sürekli mobil. Hidayet Karaca'nın yanında melek gibi bir polis var Arif' denilmesi dikkati çekiyor.

Örgütün sözde 'imamı', örgüt hiyerarşisi içinde kendisine ulaşan 'Bir kez daha ByLock' kullanımı' başlıklı mesajı da kendi sorumluluğu altındakilere ulaştırdığı, mesajda örgütün kullandığı şifreli yazışma programı 'ByLock'tan bir kaç yerde 'Whatsaby' olarak bahsedildiği görülüyor.

Kripto yazışma programının nasıl yüklenmesi ve kullanılmasına ilişkin mesajların yer aldığı paylaşımda şu ifadeler yer alıyor:

'Başka bir program veya normal hat üzerinden mesajlaştığı tespit edilen arkadaşlar çok ağır bir itham olan tedbirsizlikle itham edilir. Whatsaby, cc, vpn, kakao benzeri programların apkları bluetooth ile transfer edilmemeli, sd card veya Whatsaby kullanılabilir transfer için. Whatsaby kullandığımız cihaza asla Google Play hesabı, Yandex benzeri harita programı kurulmamalı.'

34 kişi gözaltına alınmış, 15'i tutuklanmıştı

34 kişi gözaltına alınmış, 15'i tutuklanmıştı

İzmir'de 17 Mayıs'ta 73 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, örgütün 'okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu' olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen, teğmen M.A.T, örgütün 'Bergama emniyet imamı' Sinan Özmen, 'Bergama Işık evleri imamı' Mehmet Öksüz, 'Bergama diyanet imamı' Celal Döner, 'Kınık ilçe imamı' Harun Yeşil, Ovacık Altın Madeni İşletme Müdürü Cemalettin Çetin'in de aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 15'i tutuklanmıştı. 

Operasyon kapsamında, 'Karşıyaka yapılanmasının muhasebecisi ve kasası' olduğu iddiasıyla Selami Başaran hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı. 

Operasyonda ele geçirilen kayıtlar ve muhasebe takip programlarındaki incelemede, örgütün sözde eyalet yapılanmasındaki Karşıyaka bölgesinden sağladığı gelir ve bunların dağıtımına ilişkin bilgilerin ayrıntılı şekilde yer aldığı saptanmıştı. 

Buna göre, İzmir'in kuzeydeki ilçelerinin yer aldığı bölgeden 'kurban, burs ve himmet' adı altında bir yıl içerisinde yaklaşık 330 milyon lira gelir sağlandığına ilişkin bilgilere rastlanmış, bu gelirden yüzde 15'lik payın örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e aktarıldığı ve 'Pensilvanya' diye kayda geçirildiği iddia edilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
13
5
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın