Görüş Bildir
Haberler
Büyük Reklam Bütçelerine Sahip Olmadığı İçin Gölgede Kalan Ama Kesinlikle İzlenmesi Gereken 15 Film

Büyük Reklam Bütçelerine Sahip Olmadığı İçin Gölgede Kalan Ama Kesinlikle İzlenmesi Gereken 15 Film

Sheida
04.03.2020 - 10:09 Son Güncelleme: 04.03.2020 - 11:41

Artık izlenecek bir film kalmadığını düşünüyorsanız ve daha sıra dışı bir şey arayan bir sinema müdavimiyseniz bu içerik tam sizlik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anna (2019)

1. Anna (2019)

IMDb: 6,6

Anna, işinde oldukça başarılı olan suikastçı bir kadının hikayesini konu ediyor. Anna Poliatova, temelde bir suikastçıdır ama asla normal bir suikastçı değil. Onun çarpıcı güzelliğinin altında altında dünyanın en korkulan hükûmet suikastçılarından biri yatar. 24 yaşında olan Anna’nın kim olduğunu ve içinde kaç kadın saklandığını kimse bilmemektedir. Genç kadın, Moskova'da pazardaki sıradan bir satıcı mı, Paris’te yaşayan bir model mi, yozlaşmış bir polis mi, yoksa sadece zorlu bir satranç oyuncusu mu? Onun gerçekte kim olduğunu bilmek için oyunun sonuna kadar beklemek gerekecektir.

2. Togo (2019)

2. Togo (2019)

IMDb: 8,1

Togo, kasabayı etkisi altına alan salgının tedavi edilmesi için zorlu bir yolculuğa çıkan bir adam ve köpeğin hikayesini konu ediyor. Ölümcül bir salgın Alaska’nın Nome kasabasını etkisi altına almıştır. Tek tedavi imkanı 600 mil ötedeki kasabadadır. Kasabada bulunan antitoksin serumun getirilmesi gerekir ancak bu pek de kolay bir iş değildir. Kasaba halkı, serumun getirilebilmesi için köpek eğitmeni olan Leonhard Seppala’dan yardım ister. Yardım etmeyi kabul eden Leonhard Seppala, cılız görünümlü, yaşlı bir Sibirya kurdu olan Togo ile birlikte yola koyulur. Togo'yu yavru olduğu dönemden beri tanıyan Seppala'nın eşi Constance, Togo’nun her koşulda cesaret ve sadakat göstereceğinden emindir. Serumun bulunduğu kasabaya adım adım yaklaşan Seppala ve Togo, yolculuk sırasına korkunç bir fırtınayla karşı karşıya kalır. -70 dereceye varan soğukta Togo ve Seppala büyük bir yaşam mücadelesi verecektir.

3. Luce (2019)

3. Luce (2019)

IMDb: 6,8

Amy ve Peter Edgar, savaşta büyük bir yıkıma uğrayan Eritrea’dan bir çocuk evlat edinir. Çift, evlat edindikleri Luce ile kendilerini yeni bir dünya kurar. Evlat edinmelerinin üzerinden geçen on yılın ardından Luce, Virginia’da sevilen biri haline gelir. Okulun en gözde isimlerinden biri olan Luce, spordaki başarısıyla adından söz ettirmektedir. Luce’un Afrika kökenli Amerikalı öğretmeni Harriet Wilson, genç adamın yaşıtları için önemli bir örnek teşkil ettiğini düşünmektedir. Ancak Harriet’in bir gün yirminci yüzyıl figürleri ile ilgili bir makale yazılmasını istemesi işlerin karışmasına neden olur. Luce’un siyasi şiddet hakkında yazdığı endişe verici makale öğretmeninin tedirgin olmasına neden olur. Yazılanlardan sonra öğrencisini daha iyi anlamak için dolabını karıştıran Harriet, Luce ile ilgili kötü düşüncelerini doğrulayan şeyler bulur.

4. Spread Your Wings (2019)

4. Spread Your Wings (2019)

IMDb: 7,1

Vahşi kaz göçleri uzmanı Christian'ın gerçek hikayesine dayanan filmde oğluyla birlikte başlattığı macera anlatılmaktadır.

5. The Farewell / Elveda (2019)

5. The Farewell / Elveda (2019)

IMDb: 7,7

Elveda, büyükannelerinin hastalandığını öğrenen Çinli bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Bili, Amerika’da büyüyen bir genç kızdır. Bir gün babasından aldığı haber, genç kız için büyük bir yıkım olur. Bili’nin Çin’de yaşayan büyükannesi Nai Nai’ye dördüncü evre kanser teşhisi konmuştur. Aile, kendilerine büyük bir üzüntü veren bu gerçeği, ninelerinden saklamaya karar. Son günlerini huzur ve mutluluk içinde geçirmesini isteyen aile üyeleri, bunun için Nai Nai'nin yanında toplanmaya karar verir. Bili, bu haberi ninesinin bilmesini gerektiğini düşünse de ailesinin isteğine karşı çıkmaz ve ninesi ile vedalaşmak için Çin’e doğru yola koyulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Boy Who Harnessed the Wind / Rüzgârı Dizginleyen Çocuk (2019)

6. The Boy Who Harnessed the Wind / Rüzgârı Dizginleyen Çocuk (2019)

IMDb: 7,6

The Boy Who Harnessed the Wind, maddi imkansızlıklar sonucu okuldan atılan 13 yaşındaki bir çocuğun hikayesini konu ediyor. William Kamkwamba, Malavili’de yaşayan 13 yaşındaki bir çocuktur. Zeki bir çocuk olan William, ailesinin yaşadığı maddi zorluklar yüzünden çok sevdiği okulundan atılır. Fakat bu William’ın çalışma isteğine engel olmaz. William, kimsenin haberi olmadan geceleri okulun kütüphanesine gitmeye başlar. Kütüphanede saatlerce çalışan William, bir süre sonra büyük bir başarı elde eder. William, yaptığı çalışmaların sonunda babasına ait olan eski bir bisikletini parçalarını kullanarak bir rüzgâr jeneratörü yapar. Bu başarı sadece onun ve ailesinin hayatını değiştirmekle kalmayacak, köyün de sefaletten kurtulmasını sağlayacaktır.

7. Motherless Brooklyn / Öksüz Brooklyn (2019)

7. Motherless Brooklyn / Öksüz Brooklyn (2019)

IMDb: 6,8

1950'li yılların New York'una gittiğimiz Motherless Brooklyn, Lionel Essrog isimli bir dedektifi hikayesinin odağına alıyor. Essrog, Tourette Sendromu denilen bir rahatsızlıktan muzdariptir. Bir yandan sendromun yarattığı ani tiklerle mücadele ederken diğer yandan arkadaşı Frank Minna'nın ölümünü araştırması gerekmektedir. Elinde yalnızca birkaç ipucu ve bir saat gibi çalışan zihni vardır. Lionel'in tüm şehri dengede tutan sırları çözmek için uğraş verecektir...

8. Under the Silver Lake (2018)

8. Under the Silver Lake (2018)

IMDb: 6,5

Los Angeles'ta yaşayan 33 yaşındaki Sam, dikkatli bir adamdır. Günün birinde yaşadığı apartmanın havuzunu kullanmakta olan bir kadınla tanışır. Bu kadın şen şakran Sarah'dır. Sarah'ın ani ortadan kayboluşu büyük bir gizem yaratır. Sam, genç kadını bulmak ve sırrı çözmek için Los Angeles'ta sürreal bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk onu Melekler Şehri'ndeki en korkunç gizemlerin, skandalların ve komploların derinliğine sürükleyecektir...

9. Waves (2019)

9. Waves (2019)

IMDb: 7,7

Waves, banliyöde yaşayan Afrikalı-Amerikalı bir ailenin kayıp, affetmek ve sevgi dolu duygusal yolculuğunu konu ediyor.

10. Exit / Çıkış (2019)

10. Exit / Çıkış (2019)

IMDb: 7,0

Bir grup insan yaşadıkları şehrin bir labirent olduğunu inanıyor ve takıntılı bir şekilde kayıp olan çıkışı arıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fahim (2019)

11. Fahim (2019)

IMDb: 6,7

Bangladeş'ten kaçmak zorunda kalan sekiz yaşındaki satranç dahisi Fahim, babasıyla birlikte Paris'e gelir. Sığınmayı reddeder ve yasa dışı göçmenler olarak evsizliğe ve çaresizliğe doğru sürüklenirler. Fahim, Fransa'nın en iyi satranç koçları Sylvain'e (gerçek adı: Xavier Parmentier) tanıtılır ve ona öğretmenlik yapar. Satranç tahtasındaki mücadeleleri hem zaferlerini hem de ezici yenilgilerini yansıtır. Fahim daha sonra, 2012 yılında sadece Fransa'nın 12 Yaş Altı Satranç Şampiyonu olarak taçlandırılmak üzere yerel ve ulusal turnuvalarda boy gösterir. Film, annesi ve babası olmadan, evinden, köklerinden uzakta ve bunlarla yaşamayı öğrenen bir çocuğun hikayesini anlatıyor.

12. Life Itself (2018)

12. Life Itself (2018)

IMDb: 6,7

Romantik komedi filmi Life Itself, Altın Küre ödüllü Oscar Isaac ve fenomen medikal dizi House'un asi 13'ü Olivia Wilde'ın canlandırdığı bir çift etrafında örülüyor. Çift, New York'un sokaklarından, İspanyol kırsalına kadar hem yıllarca hem de kıtalarca süren çok nesilli bir aşk hikayesine öncülük ederken, tek bir olay ile hikayenin bütün karakterlerini de birbirine bağlıyor.

13. Dreamland (2019)

13. Dreamland (2019)

IMDb: 6,5

Dreamland, ödül avcısı olan bir gencin hayatına odaklanıyor. 17 yaşındaki bir gencin ailesi ile birlikte yaşadığı çiftliğe haciz gelir. Genç, hacizi durdurmanın yolunu ararken önüne beklenmedik bir fırsat geçer. Banka soygunu yapan bir kaçak aranmaktadır ve bulan kişiye yüklü bir miktar para ödülü verilecektir. Çiftliği kurtarmak için soyguncunun peşine düşmeye karar veren genç, bir süre sonra dahil olduğu olayın beklediğinden çok daha tehlikeli olduğunu keşfeder.

14. Honey Boy / Şeker Çocuk (2019)

14. Honey Boy / Şeker Çocuk (2019)

IMDb: 7,4

Alkol bağımlısı babasıyla ilişkisini düzeltmeye çalışan bir çocuk yıldızın hikayesini anlatan film, genel hatlarıyla Shia LaBeouf’ın hayatından uyarlanıyor. Çocuk oyuncu olan Otis, akli dengesi yerinde olmayan babası ile mücadele etmek zorunda kalır. Otis'in eski bir palyaço olan babası James, alkol bağımlılığı nedeniyle rehabilitasyon merkezine yatıp, tedavi görür. Tedavisinin bitmesinin ardından temiz kalıp, sorumluluk almaya çalışan James, setlerde oğlunu tehdit ederek onun motive olmasını sağlar. Otis, sancılı geçen çocukluk döneminin ardından artık bir yetişkin olduğundaysa sadece babası ile ilgili sorunlarla değil, kendi mental sorunlarıyla da başa çıkmak zorunda kalır.

15. Galveston (2018)

15. Galveston (2018)

IMDb: 6,2

New Orleans’lı tetikçi Roy Cady’e (Ben Foster) 40 yaşında akciğer kanseri teşhisi konur. Ancak kansere sıra gelmeden, mafya babası patronu onu ortadan kaldırmaya karar verir. Patronunun planını sekteye uğratan Roy’un yolu Raquel “Rocky” Arceneaux (Elle Fanning) isimli bir fahişe ile kesişir. Birlikte kaçmayı başaran ikili yolda bir de Raquel’in küçük kız kardeşi Tiffany’i yanlarına alır. Roy, Galveston’a doğru yola çıkarak intikamını planlamaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin değerinin bilinmediğini düşündüğünüz filmler var mı? Yorumlarda bizimle paylaşın. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
11
7
7
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın