Görüş Bildir
Haberler
Burçak Yüce Yazio: Yüz Yüze Eğitime Günler Kala Bilinmesi Gerekenler

etiket Burçak Yüce Yazio: Yüz Yüze Eğitime Günler Kala Bilinmesi Gerekenler

Burçak Yüce
31.08.2021 - 12:21 Son Güncelleme: 31.08.2021 - 12:47

Uzun süredir beklediğimiz günler nihayet geldi. Malum okullar 6 Eylül’den itibaren tüm kademelerde açılıyor. Hatta yapılan açıklamaya göre okul öncesi ve birinci sınıflara 1- 3 Eylül arasında uyum eğitimleri yapılacak. Hem bir öğretmen hem bir anne hem de bir veli olarak bayram sevinci yaşadığımı söyleyebilirim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğretmen rolümle başlarsak, öğrencilerimle sınıfta aynı havayı solumayı, göz göze, yüz yüze ders anlatmayı çok özlemiştim.

Öğretmen rolümle başlarsak, öğrencilerimle sınıfta aynı havayı solumayı, göz göze, yüz yüze ders anlatmayı çok özlemiştim.

Kısa bir süreliğine yasakların kalktığı dönem öğrencilerimden de aynı karşılığı görmüş, özlendiğimi hissetmiştim. Yani onlar da çoğu zaman şikâyet ederek, yakınarak geldikleri okullarının, öğretmenlerinin değerini anlamış, “bir daha mızmızlık etmeyeceğiz yeter ki okula gelelim” cümleleriyle bizleri duygulandırmışlardı. Çünkü üç aylık tatil onlara yetmiyor, yaz tatili bitiminin ilk günü dahi okula gelirken yüzleri düşüyordu.  

Sanıyorum hayatta hiçbir şey topyekûn iyi ya da kötü olmuyor, her zararın pandemi gibi az da olsa bir faydası oluyor.

İster öğretmen, ister anne ister veli olalım öyle veya böyle bundan sonraki süreç hepimizi yakından ilgilendiriyor. 

Kafamızda sorular:

Tedbirler sıkı tutulacak mı?

Tam zamanlı eğitime geçilecek mi?

Bir daha kapanma yaşanacak mı?

Kılık kıyafet yönetmeliği nasıl olacak?

Gibi gibi…

Gelin yürütülen çalışmalara ve alınan kararlara bir bakalım.

Öncelikle yeni eğitim bakanımızın açıklamalarından anlıyoruz ki gerek devlet gerekse özel okullarda önlemlere üst düzeyde dikkat edilecek. 

Tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyacı olması halinde kullanabilmeleri için yeterli sayıda maske Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilecek. 

Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutularının bulundurulması ve günlük olarak boşaltılmaları sağlanacak.

Okullarda yüz yüze eğitim sürecinde başta sınıflar olmak üzere tüm kapalı alanlar her gün dezenfekte edilecek. 

Okullardaki sınıf ve tüm kapalı alanlarda bulunan kapı ve pencereler açılarak sık sık havalandırma sağlanacak. Hatta gerekli görüldüğünde teneffüslere aynı anda çıkılmayacak.

Öğrenci ve personelin hasta, temaslı veya risklilik durumları Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki veri akışı ile sağlanacak ve okullara gerekli bildirim yapılacak.

Öğrencilerden okula maskeyle gelmesi istenecek.

Alınan önlemler noktasında Milli Eğitim Bakanlığı “Çocuğunda ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikâyeti olması durumu, aile içerisinde solunum yolu şikayetleri gelişen veya solunum yolu enfeksiyonu hikayesi ile hastane yatışı yapılan kişi varlığı, aile içerisinde Covıd-19 tanısı alan kişi bulunması durumu' halinde velinin çocuğu okula gönderilmemesini isteniyor.

Gelelim diğer sorularımızın cevabına…

Gelelim diğer sorularımızın cevabına…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında '6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlanacağını bildirdi.  Ayrıca süreklilik konusunda da kararlılıklarını şu cümleyle belirtti: 

“Sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece amacımız salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi sürdürmektir.”

Bu süreçte mazereti sebebiyle yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.

Tüm personel ve öğretmenden aşı konusunda duyarlı olmaları istenirken aşı olmayan tüm öğretmen ve personele haftada 2 kez ücretsiz PCR testinin zorunlu tutulması dikkat çekici diğer önlemler arasında.

Okullarda kıyafet serbest mi? Sorusuna ise şu şekilde açıklama geldi:

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık kıyafet serbesttir. Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanmayacaktır. 

Birçok açıdan zor bir yılı geride bıraktık. Ebeveyn olarak evlatlarımızla hiç olmadığı kadar çok vakit geçirmek elbette güzeldi lakin kentsel dönüşümle her yıl metrekaresi iyice küçülen daracık evlere hapsolmak çoğumuzu dönem dönem fazlaca zorladı. En zoru da süreci kestiremiyor oluşumuzdu. Belirsizlik bizi yıprattı.

Diyorum ya hiçbir şey topyekûn iyi ya da kötü olmuyor.

Şimdi kara bulutlar dağılıyor ve sanki önümüzü biraz daha net görüyoruz.

En azından okullar açılıyor ve normalleşme sürecine geçiyoruz.

Umuyorum en kısa sürede tam manasıyla eski normal günlerimize geri döneriz ve pandemiyi tarihin tozlu sayfalarına gömeriz.

Herkese hayırlı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.

Facebook

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
8
4
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mky

Sonunda yüzyüze eğitim başlıyor. 😊