Görüş Bildir
Haberler
Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'e Tahliye Kararı

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'e Tahliye Kararı

Batuhan
14.10.2015 - 16:46

Attığı tweetler nedeniyle tutuklanan Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında tahliye kararı çıktı. Tahliye gerekçesinde delillerin karartılması ve kaçma şüphesinin bulunmadığı, tutuklama yerine adli kontrol tedbirinin yeterli olacağı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, tweetlerinde Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle Cumartesi günü tutuklanmıştı. Tutuklamaya yapılan itirazı değerlendiren İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tahliye kararı verdi.

Hakim Atila Öztürk, tahliye gerekçesinde delillerin toplanmış olduğunu, delil karartma ve kaçma şüphesinin bulunmadığı kaydetti. Keneş’i yüklenen suçun delil karartma ve kaçma şüphesi var sayılan CMK 100. maddesindeki katalog suçlardan olmadığını ifade eden hakim, adli kontrol tedbiri ile tutuklamadan beklenen amacın sağlanabileceğini kaydetti. Hakim, dava açılıncaya kadar Keneş için adli kontrol hükümlerinden yurt dışına çıkış yasağı ve her Pazar günü karakolda imza atması tedbirine hükmetti.

Keneş,Cumartesi günü 7. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı. Avukatları, Keneş'in tutuklanmasına itiraz etti. Avukat Hasan Günaydın, tutuklama kararını veren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe verdi. Dilekçe 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. Avukatların itirazını değerlendiren 8. Sulh Ceza Hakimi Atilla Öztürk, Bülent Keneş'in tahliyesine karar verdi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın avukatları Bülent Keneş’in attığı ve paylaştığı bazı tweetleri nedeniyle şikayette bulundu. Şikayet üzerine basın savcısı Umut Tepe, Keneş’i ifadeye çağırdı. Savcılık ifadesinin ardından Keneş, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanık tutuklamanın ağır olacağını belirterek Keneş’i adli kontrol ile serbest bıraktı.

Ancak savcı Umut Tepe, Keneş’in tweet atmaya devam ettiğini ve basın açıklamasında da ‘yaptıklarına pişman edeceğim, serbest bıraktıklarına pişman olacaklar’ ifadelerini kullandığını belirterek bu karar itiraz etti.

Savcının itirazı üzerine aynı hakim, bu kez tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkardı. Nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimi İsmail Yavuz, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin yakalama emrine istinaden Keneş’in üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi ve tutuklama nedeninin bulunduğunu belirtti. Cezanın üst sınırını dikkate alan hakim, Keneş’in tutuklanmasına karar verdi.

Bu karara Keneş’in avukatları itirazda bulundu ve İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tahliye kararı verdi. Keneş, Cumartesi günü tutuklanarak önce Metris Cezaevi’ne gönderilmişti. Keneş’in dün de Silivri cezaevine nakledildiği belirtilmişti.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0