Görüş Bildir
Haberler
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

Batuhan
13.06.2016 - 17:13 Son Güncelleme: 13.06.2016 - 22:18

1. Ovacık'ta Bombalı Araçla Saldırı: 3'ü Ağır 9 Yaralı

1. Ovacık'ta Bombalı Araçla Saldırı: 3'ü Ağır 9 Yaralı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde adliye lojmanları yakınlarında bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3'ü ağır 9 kişi yaralandı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/ovacik-ta-bom...

2. ABD Tarihinin En Kanlı Saldırısı: 50 Kişi Hayatını Kaybetti, IŞİD Üstlendi

2. ABD Tarihinin En Kanlı Saldırısı: 50 Kişi Hayatını Kaybetti, IŞİD Üstlendi

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği bir kulübe silahlı saldırı düzenlendi. Orlando Valiliği, saldırıda 50 kişinin öldüğünü, 53 kişinin de yaralandığını açıkladı. Kentte olağanüstü hal ilan edildi. Saldırı, ABD tarihinin en çok can kaybına yol açan silahlı saldırısı. ABD Başkanı Barack Obama, düzenlediği basın toplantısında saldırıyı 'terör eylemi' olarak niteledi. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Ayrıca bakınız:

Kaynak: http://onedio.com/haber/amerika-da-ge...

3. Ve Cinayetleri İtiraf Etti: Atalay Filiz ile İlgili Bugün Basına Yansıyan 5 Bilgi

3. Ve Cinayetleri İtiraf Etti: Atalay Filiz ile İlgili Bugün Basına Yansıyan 5 Bilgi

Ankara'da 2, İstanbul'da ise 1 cinayetin zanlısı olarak aranan ve İzmir'de yakalanan Atalay Filiz, 5 saat süren savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Atalay Filiz'in emniyetteki ilk ifadesinde cinayetleri itiraf ettiği öğrenildi. Fatma Kayıkçı'yı 'kimliğini tespit ettiğini düşündüğü' için öldürdüğünü söyleyen Filiz, Paris'te kaybolan kız arkadaşı ile bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/ve-cinayetler...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. 6 Madde ile Yargı Sisteminde Kapsamlı Değişim

4. 6 Madde ile Yargı Sisteminde Kapsamlı Değişim

Yüksek yargıda düzenlemeler içeren Danıştay Kanunu Meclis'e sunuldu. Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yasa taslağı, yüksek yargıda çok önemli değişiklikler içeriyor. İstinaf mahkemeleri 20 Temmuz’da 7 ilde faaliyete geçiyor. Sayıları önümüzdeki yıllarda 15’e çıkacak istinafların devreye girmesiyle Yargıtayve Danıştay’ın rolü içtihat kararları vermekle sınırlı olacak. Davaların önemli bir bölümü hakkındaki karar Yargıtay ve Danıştay’a gitmeden kesinleşecek. Değişim, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türkiye Başsavcılığı’na dönüştürülmesiyle sürecek. Yasa taslağında Yargıtay ve Danıştay’ın daire ve üye sayılarının da azaltılması öngörülüyor...

Kaynak: http://onedio.com/haber/6-madde-ile-y...

5. TRT'nin İftar Programından: 'Namaz Kılmayan Hayvandır'

TRT1'de yayınlanan 'Ramazan Sevinci' programına konuşmacı olarak katılan Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar, 'Namaz kılmayan hayvandır' dedi. Aşkar dün akşam saatlerinden itibaren sosyal medyanın gündeminde ve tepkilerin odağındaydı. Diyanet'ten yapılan açıklamada 'Böyle bir çıkarımda bulunmak İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz' denildi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/trt-nin-iftar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ergin Komutan

namaz kılmayan hayvandır işte buna güldüm

Emilio

Çok lazımmış gibi sıradan bir katili seri katil yapma çabasını anlamıyorum. Gündemi bu kadar meşgul etmesi çok anlamsız.

Pasif Kullanıcı

https://twitter.com/06melihgokcek/status/742158541604151297 Birde bu var. Ulan bu piçler gitse de kurtulsak amk sinir küpüne döndük Ankarada kadınlara özel m... Devamını Gör