Görüş Bildir
Haberler
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

Batuhan
08.06.2016 - 17:27

1. Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne İntihar Saldırısı

1. Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne İntihar Saldırısı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Aracın uzaktan kumanda ile patlatılmadığı, saldırının bir intihar saldırısı olduğu belirtiliyor. Bomba yüklü aracın Batman istikametinden kente giriş yaptığı güvenlik güçlerinden edinilen bilgiler arasında. Saldırganın Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araç ile girmeye çalıştığı, güvenlik güçleri tarafından fark edilmesi üzerine aracın bina önündeki bariyerlerde infilak ettirildiği bilgisi var. Saldırıya ilişkin ilk resmi açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Saldırının failinin PKK olduğunu söyleyen Yıldırım 'Saldırıda 1 polisimiz şehit oldu. 2 vatandaşımız da hayatını kaybetti' açıklamasında bulundu. Mardin Valiliği'nden yapılan son açıklamaya göre saldırıda 2'si polis, 3'ü sivil 5 kişi yaşamını yitirdi, 51 kişi de yaralandı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/midyat-ilce-e...

2. Şehit Polislerin Cenaze Töreninde Kılıçdaroğlu’na 'Kurşunlu' Tehdit

2. Şehit Polislerin Cenaze Töreninde Kılıçdaroğlu’na 'Kurşunlu' Tehdit

Vezneciler’de dün gerçekleşen bombalı saldırıda şehit olan polisler için düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu protesto edildi. Cenazeye katılan bazı kişiler Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelengin üzerindeki ismi sökmeye çalıştı.Kılıçdaroğlu, cenaze namazı için alana geldiğinde de bir grup tarafından protesto edildi.  İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan  protesto eden grubu 'Bizim töremizde cenazede kavga olmaz, çelenk parçalama olmaz' diyerek uyardı. 

Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında, cenaze töreninden önce kendisine 'katılmayın' denildiğini ve namaz sonrası sürekli bağıran bir kişi tarafından ayağının dibine 'bir kurşun' bırakıldığını açıkladı. Kurşunu bırakan şahısla birlikte 4 kişinin gözaltına alınarak karakola götürüldüğü öğrenildi...

Kaynak: http://onedio.com/haber/sehit-polisle...

3. Erdoğan Dokunulmazlık Yasasını Onayladı

3. Erdoğan Dokunulmazlık Yasasını Onayladı

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylelikle haklarında 'dokunulmazlıklarının kaldırılması' istemiyle fezleke hazırlanan 152 milletvekilinin yargılanmasının yolu açılmış olacak.

Ayrıca bakınız: Muhalefet İfadeye Gidecek mi?

Kaynak: http://onedio.com/haber/erdogan-dokun...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Bilirkişi Cerattepe'de Madene 'Evet' Dedi

4. Bilirkişi Cerattepe'de Madene 'Evet' Dedi

Artvin Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii'ndeki madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında, geçen Mart ayında yapılan bilirkişi incelemesi sonrası hazırlanan rapor, Rize İdare Mahkemesi’ne ulaştı. 

Raporda, yıllık 500 bin ton çıkartılacağı öngörülen cevherin kapalı kabinli teleferikle taşınması halinde çevreye zararlarının azalacağı ve ara katlı üretim yöntemi ile heyelan riski oluşmayacağı belirtildi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/bilirkisi-cer...

5. Çilem Doğan'a 15 Yıl Hapis Cezası

5. Çilem Doğan'a 15 Yıl Hapis Cezası

Adana’da kendisine şiddet uygulayan kocasını öldüren ve 'Kadınlar ölmesin. Biraz da erkekler ölsün' sözleriyle gündeme gelen Çilem Doğan’ın  'meşru müdafaa talebi' kabul edilmedi. Çilem Doğan'a ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 15 yıl ceza verildi...

Kaynak: http://onedio.com/haber/cilem-dogan-a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın