Görüş Bildir
Haberler
Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazan Ayında Okunması Faziletli Lev Enzelna (Haşr Suresi)

Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazan Ayında Okunması Faziletli Lev Enzelna (Haşr Suresi)

Tüm İslam aleminin hasretle beklediği Ramazan ayının son üç gününe girdik! Ramazan ayını ibadetlerle tamamlamanın mutluluğunu yaşayan Müslümanlar, özellikle Ramazan ayının son on gününü dua ederek, tespih çekerek ve zikir ederek geçirmeye özen gösteriyorlar. Kadir gecesinin içinde saklandığı bu mübarek günlerde Allah'a sığınmak ve dualarının kabulü için Lev Enzelna okumayı da ihmal etmiyorlar. Zira, Haşr suresi (Lev Enzelna) okuyan kimseye o gün boyunca '70 bin melek vekil kılınır'. Oruç ibadetinin faziletlerinin en fazla olduğu bugünlerde meleklerin vekilliği ile ibadetlerinin hayırlara vesile olması için Lev Enzelna okuyabilirsiniz. Peki, Ramazanda Lev Enzelna (haşr suresi) okumanın önemi nedir? Lev Enzelna faziletleri nelerdir? Lev Enzelna duasının okunuşu ve Türkçe meali nedir? 

İşte, Ramazanda okunacak dualardan: Lev Enzelna

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Ramazan ayına sonuna kavuşmanın hayrıyla bu mübarek günleri dualar ve ibadetlerle tamamlamak çok önemlidir. Bu yıl 23 Mart Perşembe günü başlayan mübarek Ramazan'ın son üç gününe girmiş bulunmaktayız. Bugün, yani 18 Nisan Salı günü Ramazanın yirmi yedinci günü. 

Bugünden sonra yalnızca iki gün oruç tutulacak olan Ramazan ayının son günlerinde, sabah saatlerinde Haşr suresi okuyarak gün boyu binlerce meleğin vekilliğinde, dua ve istiğfarıyla hayırlı bir gün geçirmek mümkündür. Peki, Lev Enzelna'nın (Haşr Suresi) okunuşu ve anlamı nedir? 

İşte, Lev Enzelna ile ilgili detaylar

Lev Enzelna Okumanın Önemi ve Faziletleri Nelerdir?

Lev Enzelna Okumanın Önemi ve Faziletleri Nelerdir?

24 ayetten oluşan Haşr Suresi'nin son dört ayetine halk arasında 'Lev Enzelna' denir. Medine döneminde inan bir sure olan Haşr suresi, Kur'an-ı Kerim'deki yerine göre 59. sure, iniş sırasına göre ise 10. sure olarak kabul edilir. Haşr suresi, adını ikinci ayette yer alan 'elHaşr' kelimesinden almıştır. 

Haşr Suresi'nde Mekkeli müşrikler (Yahudiler) ile ittifak içerisinde olan Nadiroğulları'nın Medine'den sürülmesi olayı anlatılmaktadır. 

Lev Enzelna, yani Haşr suresinin son ayetlerinin akşam namazından sonra okunması tavsiye edilir. Ayrıca rivayetlere göre Hz. Muhammed (S.A.V.) şöyle buyurmuştur: 

'Kim sabahleyin üç defa 'euzubillahis-Semi`il-Alimi mines-şeytanirracım' der, sonra Haşr suresinin sonundaki üç ayeti okursa Allah kendisine yetmiş bin melek vekil kılar, bunlar akşama kadar o kişiye dua ve istiğfar ederler. Eğer o gün vefat ederse şehid olarak ölür. Bunu akşamleyin okuyan da aynı derecededir.' (Tirmizî, Müsned, Beyhakî)

Lev Enzelna (Haşr Suresi) Okunuşu ve Anlamı

Lev Enzelna (Haşr Suresi) Okunuşu ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Lev enzelna haza-lkur-ane 'ala cebelin leraeytehu haşi'an mutesaddi'an min haşyeti(A)llah(i) ve tilke-l-emsalu nadribuha linnasi le'allehum yetefekkerûn(e).

Huvallahullezi la ilahe illa hu(ve) 'alimu-lgaybi ve-şşehade(ti)(s) huve-rrahmanu-rrahim.

Huvallahullezi la ilahe illa huve-lmeliku-lkuddûsu-sselamu-lmu/minu-lmuheyminu-l'azizu-lcebbaru-lmutekebbir(u) subhan(A)llahi 'amma yuşrikûn.

Huvallahul halikul bariul musavviru lehul esmaul husna, yusebbihu lehu ma fi-ssemavati vel-ard(i) vehuve-l'azizu-lhakim. (Haşr 21-22-23-24)

Lev Enzelna (Haşr Suresi) Türkçe Anlamı

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Şayet, biz Kur'an'ı bir dağın üzerine indirmiş olsaydık, onu Allah korkusundan titremiş ve paramparça olmuş görürdün. İşte bu misalleri insanlar düşünsünler diye veriyoruz.

O, kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Allah'tır. Gaybı da, görünen alemi de bilendir. O, rahmandır, rahimdir.

O, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan Allah'tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah'tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.

O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah'tır. Güzel isimler onundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey onu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. ' (Haşr Suresi, 21-22-23-24)

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın