Görüş Bildir
Haberler
Öğretmenler Greve Çıktı, İşte Talepler

Öğretmenler Greve Çıktı, İşte Talepler

FreiGeist
24.09.2014 - 11:09 Son Güncelleme: 24.09.2014 - 11:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş tarafından Türkiye'deki eğitim sistemindeki sorunları dile getirmek amacıyla bir günlük 'uyarı' grevi gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin eğitim emekçisinin iş bıraktığı grevde, eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim talebi dile getirildi. Eylemlerde, IŞİD'in Kobenê'ye yönelik saldırıları da kınandı.  Anadolu Eğitim Sen ve Aktif Eğitim Sen de yaptıkları eylemlerle destek verdi. 

Eğitim Sen üyeleri tarafından okunan basın açıklamalarında yer alan talepler şöyle sıralandı:

  • Kamusal, demokratik, bilimsel, laik ve anadilinde eğitimin önündeki bütün engeller kaldırılmalıdır.

  • Eğitimin bütün kademelerinde dini kurallara göre değil, bilimsel kurallara göre eğitim yapılmalı, kendi siyasal-ideolojik çıkarları için okullarda din ve inanç istismarı anlamına gelen uygulamalardan derhal vazgeçmelidir. Laik eğitim gerçek anlamıyla yaşama geçirilmelidir.

  • MEB, öğrencileri özel okullara, meslek lisesi, imam hatip ya da açık liseye yönlendirmekten vazgeçmeli, TEOG yerleştirmeleri sürecinde yaşanan sorunlar en kısa sürede çözülmelidir.  

  • Eğitimde siyasi kadrolaşmaya, zorunlu rotasyon girişimlerine, angarya çalışma ve performans uygulamalarına derhal son verilmelidir. 

  • Öğretmen ve yardımcı hizmeti açıkları kapatılmalı, okullarda ve üniversitelerde angarya çalışma uygulamalarına, Eğitim Sen üyelerine yönelik soruşturma, sürgün ve görevden almalara son verilmelidir. 

  • Memur Sen’in imzaladığı ihanet sözleşmesi nedeniyle oluşan enflasyon kayıplarımız karşılanmalı, maaşlarımıza 2014 enflasyon farkı kadar “ek zam” yapılmalıdır. 

  • Kamu kaynakları özel okullara değil, devlet okullarına aktarılmalı, eğitime yeterli bütçe, okullarımıza ihtiyacı kadar ödenek ayrılmalıdır.

Kaynak: Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/92585/e...

Sinop'ta grev yapan yapan öğretmenler, Valilik binası önünde basın açıklaması yapmak isteyince, polis saldırısıyla karşılaştı. Bir çok öğretmen polisin sıktığı gazdan etkilenirken, bir kişinin başına da biber gazı fişeği isabet ederek yaralandı. 

Sinop'ta Eylem Yapan Öğretmenlere Polis Müdahalesi

Samsun’da Türk Eğitim- Sen, Eğitim- Sen ve Eğitim- İş sendikalarına üye öğretmenler, okullarda idareciler için yapılan rotasyona tepki göstermek için eylem yaptı. Sloganlar atarak yürüyen öğretmenler Samsun Valiliği’ne çelenk bırakmak istedi. Polisin barikat kurması nedeniyle Valilik bahçesi girişinde grup durmak zorunda kaldı. 3 sendikanın şube başkanları, barikattan geçip bahçeye siyah çelenk bıraktı.

Adana

Adıyaman

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya

Antep

Manisa

Çorum

Tokat

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir

Balıkesir

Edirne

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0