Görüş Bildir
Haberler
BUEC'li Olmanın 15 Avantajı

BUEC'li Olmanın 15 Avantajı

Deniz Özen
07.08.2015 - 12:40

Boğaziçi Üniversitesi'nin meşhur sosyal ortamını oluşturan kulüplerin en eskilerinden biri Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü. Adının elektroteknoloji olması yanıltmasın; kulüp ortamı, eğlenceli ve bilgilendirici etkinlikleri ve BUEC'in aynı zamanda IEEE Öğrenci Kolu olması sayesinde yurt içi ve yurt dışında birçok iletişimi ile aslında herkesin aradığını bulduğu bir kulüp.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sosyal Kulüp Ortamı

1. Sosyal Kulüp Ortamı

Kulüp içindeki sosyal ortamdan faydalanarak sizinle ortak paydalara sahip insanlara çabucak ulaşabilir ve burada edindiğiniz arkadaşlıkların tadını çıkarırsınız.

2. IEEE Dünyası

2. IEEE Dünyası

BUEC aynı zamanda IEEE Öğrenci Kolu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ndeki temsilcisidir. IEEE(International Electrical and Electronics Engineers) 160'tan fazla ülkede 400.000 üyeye sahip dünyaca ünlü bir organizasyon olup bünyesinde  hemen her alanda çalışan insanlar bulunmaktadır. IEEE sayesinde başta ülkemizdeki üniversiteler olmak üzere dünyanın her yerinden IEEE üyesi insanlarla iletişim kurma fırsatı bulabilir ve ilgi duyduğunuz alanda çalışmalar yapmak için IEEE'nin olanaklarından faydalanabilirsiniz.

3. Eğitimler

3. Eğitimler

Sosyal gelişimin yanısıra öğrencilerin teknik alandaki gelişimini de destekleyen kulüpte senelerdir yapılan robot eğitimleri sayesinde her dönem öğrenciler çizgi izleyen robot, tesla bobini, robot kol gibi basit robot projeleri yapabilecek düzeye gelirler. Teknik konularla ilgileniyorsanız fakat kendinizi geliştirme fırsatınz olmadıysa bu eğitimler tam size göre. Önümüzdeki dönemde eğitimlerin kapsamını genişleterek robot eğitiminin yanısıra çeşitli programların eğitimlerinin verilmesi de gündemde.

4. Mezun Sohbetleri

4. Mezun Sohbetleri

Siz de tecrübeli insanların, özellikle sizinle aynı üniversiteden mezun olanların, tecrübelerine önem veriyorsanız bu sohbetlere kesinlikle katılmalısınız. Apple TR genel müdürü Tijen Mergen, Siemens Healthcare tıbbi cihazlar&satış müdürü Enis Sonemel, Finansbank genel müdürü Temel Güzeloğlu gibi başarılı mezunların geldiği bu samimi ortamda keyifli vakit geçirirken fark etmeden yaşama ve iş hayatına dair birçok şey öğrenirsiniz.

5. Teknik Geziler

5. Teknik Geziler

Seçeceğiniz mesleğin çalışma ortamını ve koşullarını yerinde görmek daha

doğru kararlar vermenizi sağlar. BUEC'in düzenlediği teknik gezilerle

öncü firmaların fabrikalarını ve ofislerini ziyaret edip haklarında en doğru bilgileri edinebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Girişimci Kadınlar

6. Girişimci Kadınlar

'Girişimcilik risk almaktır ve bu erkeklere göre bir iştir'

algısını yıkmak için Türkiye'nin en başarılı girişimci kadınlarını öğrencilerle

bir araya getiren, mezun sohbeti tadında, farkındalık yaratan ve motive eden sohbetlere katılabilirsiniz.

7. Zirve Organizasyon Ekiplerinde Yer Alma Fırsatı

7. Zirve Organizasyon Ekiplerinde Yer Alma Fırsatı

Kulübün 4 zirvesinden herhangi birinin organizasyon ekibinde yer alarak takım çalışmasını tam anlamıyla öğrenebilir ve etkinliklerin perde arkasını kendi gözlerinizle görebilirsiniz.Bu organizasyon ekiplerinde yer almak aynı zamanda organizasyon, zaman yönetimi, insanlarla iletişim becerilerinizi artırır. Boğaziçi Enerji Zirvesi, Roboticsummit'15, Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar ve BETA2016 bu sene kulübün organize ettiği kaçırılmaması gereken zirveler.

8. Boğaziçi Enerji Zirvesi

8. Boğaziçi Enerji Zirvesi

Enerjinin kalbi Boğaziçi'nde atıyor! Sektörün en iyi isimlerinden enerjiyle ilgili tüm sorularınıza cevap alabileceğiniz ve enerjiyi her yönüyle öğrebileceğiniz bir etkinlik. Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi ve hemen kaydolmak için tıklayın.

9. Roboticsummit

9. Roboticsummit

Robotunu kap gel! Robot sektörünü en iyi firmalardan öğrenmek, robot sergisinde robotları kendi gözlerinle incelemek ve robotların yarışmasını en önden izlemek için bu etkinliği kaçırma. Robotunu da getirirsen, rakiplerini eleyerek sürpriz ödüllerin sahibi olabilirsin. Detaylı bilgi ve hemen kaydolmak için tıklayın.

10. BETA2016

10. BETA2016

Kulübün geleneksel ve en geniş kapsamlı etkinliği olan BETA Sektör Günleri'nde biyomedikal, enerji, telekomünikasyon ve otomasyon sektörlerine dair sunumlar, söyleşiler, workshoplar sizleri bekliyor olacak. Çalışacağınız alanı seçmekte zorlanıyorsanız bu etkinlik tam size göre. BETA2015'e dair bilgi almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar

11. Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar

Kadınların bilim ve teknolojiden anlamadığı gibi önyargıları kırmak ve bilim ve

teknolojiden haberler vermek adına düzenlenen bu etkinlikte bilim ve teknolojinin öncü kadınları sizlerle olacak. Bilim ve teknoloji alanında ne

gelişmeler yaşanıyor ve bu alanda çalışmak nasıldır sorularınıza bu başarılı

kadınların deneyimlerinde cevaplar bulacaksınız.

12. Eğlenceli Aktiviteler

12. Eğlenceli Aktiviteler

Lasertagde karşı takımla kıyasıya mücadele edip güney

çimlerde pizza ile kapanış yaparak hoş vakit geçirebilir, fasılda doyasıya eğlenebilir ya da o çok

beklediğiniz filme gidecek arkadaşlar ararken birden birçoklarını bulabilirsiniz.

13. Mezun Kokteyli

13. Mezun Kokteyli

Boğaziçi Üniversitesi'nin köklü geleneğinin en iyi yanlarından biri mezunların birbirine ve öğrencilere destek olmasıdır. BUEC'li olmanın bir avantajı ise BÜMED'le ortak düzenlenecek olan Mezun

Kokteyli'nde elektrik ve elektronik mühendisliği bölümü mezunları ile bir araya gelme fırsatını değerlendirebilmektir.

14. Yurtdışına gitme imkanı

14. Yurtdışına gitme imkanı

Bu sene Almanya'da gerçekleştirilecek olan IEEE Region 8 Students and Young Professionals 2016'da Boğaziçi IEEE'den de temsilciler olması planlanıyor. Bu temsilci siz de olabilirsiniz. Bunun yanında EESTEC'le yapılan görüşmelerle de yurtdışı değişim programları düzenleniyor.

15. Kardeş Kollar Projesi ve MBT

15. Kardeş Kollar Projesi ve MBT

IEEE 'nin sağladığı imkanlardan olan Kardeş Kollar Projesi ile kongrede oluşturulan kardeş üniversitelerin IEEE kulübündeki insanlarla iletişim kurarak ortak projeler yapabilirsiniz. MBT(Marmara Bölge Toplantısı) sayesinde ise hem İstanbul ve çevresindeki üniversitelerin IEEE kulübü insanlarıyla tanışma fırsatı bulur hem de MBT'deki oturumlarla sektörler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0