Görüş Bildir
Haberler
Bu Zamana Kadar Gizemleri Bir Türlü Çözülemeyen Tarihin En Esrarengiz 15 Kayıp Vakası

Bu Zamana Kadar Gizemleri Bir Türlü Çözülemeyen Tarihin En Esrarengiz 15 Kayıp Vakası

Effy
21.08.2022 - 09:29

Dünya üzerinde gizemini hala koruyan birbirinden korkunç vakalar mevcut. Bunlardan en esrarengiz olanları da kayıp vakaları olabilir, çünkü kaybolan kişilerin başına ne geldiği meçhul... Tarihin birbirinden gizemli 15 kayıp vakası hakkında bilgi edinmek için içeriğimize buyurun. 👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/crystalro/wi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Susan Powell

1. Susan Powell

Susan Marie Powell, 2009 yılında Amerika, Utah'da kayıplara karıştı. Zamanında tüm ülkenin gündemini meşgul eden Susan'ın vakasında baş şüpheli, iki çocuklarının olduğu eşi Joshua Powell'dı. Joshua sürekli olarak sorgulansa da kendisine hiçbir hukuki yaptırım uygulanamadı. 2012 yılında çocukların velayetinin Susan'ın ailesine verilmesi üzerine, Joshua kendini ve iki çocuğunu öldürdü. 

Polis 2013 yılında yaptığı açıklamada Susan'ın eşi tarafından öldürüldüğüne ve bedenini saklamak için erkek kardeşi Michael'ın Joshua'ya yardım ettiğine inanıldığını söyledi. Joshua'nın kardeşi Michael da kendisi hakkındaki şüphelerin artması üzerine 2013 yılında intihar etti. Susan Powell, bugün halen resmi olarak 'ölmüş' sayılmıyor, 12 yıldır kayıp olarak görünüyor...

2. Lars Mittank

2. Lars Mittank

Lars Joachim Mittank, 8 Temmuz 2014 yılında Bulgaristan, Varna'da Varna Havalimanı yakınlarında kayıplara karıştı. Lars, bir kavgaya karıştığı için sağlık sebeplerinden ötürü arkadaşlarıyla beraber eve dönememişti. Bulgaristan'da yalnız başına tuhaf davrandığı görüntülendi. Hatta annesini arayarak insanların onu öldürmeye çalıştığını anlattı. Lars evine uçakla döneceği gün, Varna Havalimanı'na bir doktorla görüşmeye gitti. Daha sonra kamera kayıtlarında havalimanından koşarak çıktığı ve ormana gittiği görüntülendi. O zamandan beri onu bir daha gören olmadı. Mittank'ın görüntüleri internette viral oldu ve kendisi 'YouTube'un en ünlü kayıp insanı' olarak adlandırıldı.

3. Jennifer Kesse

3. Jennifer Kesse

Jennifer Joyce Kesse, 23 Ocak 2006'da Florida'da kayboldu. Kaybolmasının üzerinden biraz geçmesinin ardından, Kesse'nin arabasının evinden biraz ileriye park edildiği keşfedildi. Kamera kayıtlarında birinin Kesse'nin arabasını park edip uzaklaştığı görüldü. Kamera görüntülerinin kalitesi yüzünden kişinin kim olduğu saptanamadı. Kesse'nin kaybolmasına dair hiçbir şüpheli bulunamadı ve bugün hala bir gizem.

4. Asha Degree

4. Asha Degree

Asha Jaquilla Degree, 9 yaşındayken North Carolina'da kayboldu. 14 Şubat 2000 yılı sabahı, bilinmeyen sebepten ötürü sırt çantasını topladı ve yağmur, rüzgara rağmen evden çıkarak gitti. Birkaç motorcu Degree'yi otoban kenarında yürürken gördüğünü ve birisi ona yardımcı olmak için ona doğru ilerlediğinde yoldan çıkıp, ormanlık alana doğru koştuğunu anlattı. O zamandan beri küçük kızı gören olmadı. 

En son görüldüğü yerde arama çalışmaları başlatıldı. Aradan geçen 1,5 yıldan sonra sırt çantası içi dolu bir halde bir inşaat bölgesinden kazılarak çıkarıldı. Ormana kaçtığı bölgede görenlerin ulaşması için Degree'nin kayıp ilanı yer alıyor. Degree'nin niçin evden kaçtığı ise bilinmeyen bir diğer noktalar arasında yer alıyor: FBI, kaçırıldığı ihtimali üzerinde duruyor.

5. Emanuela Orlandi

5. Emanuela Orlandi

Emanuela Orlandi, 22 Haziran 1983'te Vatikan'da kayboldu. Orlandi’nin ortadan kaybolması hakkında ortaya atılan iddialar Katolik Kilisesi’nden mafyaya kadar uzanıyor. 2019 yılında aileye “mezarlıkta bulunan meleğin işaret ettiği yere bakın” şeklinde yazan bir ihbar notu gönderildi.  Vatikan’ın hemen yanında bulunan Campo Santo Teutonico mezarlığındaki iki mezar açıldı; ancak iki mezarın da boş olduğu görüldü. Mezarlarda ne Emanuela ne de başka birine ait bir ceset bulunuyordu. Emanuela Orlandi'nin kaybolma vakası bugün halen bir gizem.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Andrew Irvine

6. Andrew Irvine

Andrew Comyn 'Sandy' Irvine, 1924 İngiliz Everest Yolculuğu'nda yer alan İngiliz bir dağcıydı. İlk tırmanmalarında Irvine ve arkadaşı George Mallory dağın kuzeydoğu bayırında kayboldular. İkili en son zirveye birkaç metre yakınken görüldü. Donmadan zirveye ulaşabildiler mi, bilinmiyor. Mallory'nin bedeni 1999'ta bulundu ancak Irvine'in bedeni ve kamerası hiç bulunamadı.

7. Maura Murray

7. Maura Murray

Maura Murray, 8 şubat 2004'te 21 yaşındayken babası tarafından Massachusetts Üniversitesi'ndeki yurduna bırakıldı ve aradan geçen 24 saatten sonra kendisi bir daha haber alınamamak üzere kayboldu. 

Maura 9 Şubat'ta 112. yolda bir trafik kazası yaptı. Yakında yaşayan insanlar Maura'ya yardım etmek için geldi fakat genç kız yardımı reddetti; hatta özellikle 911'i aramamalarını rica etti. Kazadan 10 dakika sonra gelen polisler, geldiğinde Maura'yı arabada veya hiçbir yerde bulamadı ancak tüm eşyalarını arabada bırakmıştı. Maura'nın kaybolmadan önce yaptıkları ise dikkat çeken detaylardan. Kendisi önce uzakta yaşayan erkek arkadaşına mail atıyor, sonrasındaysa öğretmenlerine ailesinden birinin öldüğünü söyleyerek mail atıyor fakat böyle bir şey yaşanmamıştı. Ayrıca Maura olaydan birkaç gün önce aldığı bir telefon sonrası ağlayarak odasına kapanmış ve hiç çıkmamış. Maura'nın başına ne geldiği halen bilinmiyor, o zamandan beri kayıp.

8. Brian Shaffer

8. Brian Shaffer

Brian Shaffe, Ohio Devlet Üniversitesi'nde okuyan bir tıp öğrencisiydi. Shaffer, bahar tatilinin başlangıcını kutlamak için arkadaşlarıyla dışarı çıktı, ancak daha sonra onlardan ayrıldı, arkadaşları da eve gittiğini düşündü. Fakat yakınlardaki bir barın güvenlik kamerası iki kadınla konuşmasının ardından gece 2'de bir bara girdiğini görüntüledi. Ancak bardan çıktığına dair bir görüntü yok. O zamandan beri kendisinden haber alınamayan Shaffer, uzun süre medyada gündemde kaldı.

9. Amy Lynn Bradley

9. Amy Lynn Bradley

Amy Lynn Bradley, 1998 yılı Mart ayında bir yolcu gemisinde eğlenirken kayboldu. Kaybolduğunda 23 yaşında yeni üniversite mezunuydu. 

23 Mart sabahı Amy ve erkek kardeşi Brad gemideki gece kulübüne giderek gece geç saatlere kadar eğlendiler. Kamera kayıtları Brad'in odasına dönüp dinlendiğini gösteriyor. Brad'in odasına gece 3:35'de geldiği kayıtlarda görünüyor. Ondan 5 dakika sonra Amy de geliyor. İkili uyumadan önce biraz konuşuyorlar. Daha sonra Amy'nin babası Ron sabah 6'da kızını kontrol etmek için uyandığında onun odasında olmadığını görüyor. Suda ve gemide yapılan arama çalışmalarına rağmen Amy'den hiçbir haber alınamadı.

10. Natalee Holloway

10. Natalee Holloway

Natalee Ann Holloway, 18 yaşındayken 30 Mayıs 2005 yılında  okul gezisi için gittikleri Aruba'da kayboldu. O zamandan beri kendisinden haber alınamadı.

30 Mayıs'ta binip eve uçması gereken uçağa binmedi. Sınıf arkadaşları ise kendisini en son bir gece kulübünün önünde gördüğünü söyledi. Arabasına bindiği söylenilen Joran van der Sloot ve Deepak ve Satish Kalpoe kardeşler, genç kızı oteline bıraktıklarını ve bir daha onu görmediklerini söyledi. Ancak Aruba emniyeti ve FBI tarafından sürdürülen soruşturmada Joran van der Sloot, Holloway'i öldürdüğünü ve cesedinden kurtulduğunu ititraf etti. Natalee Holloway, 2012 yılında kayıtlarda yasal olarak ölü olduğu doğrulandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Heather Elvis

11. Heather Elvis

Heather Elvis, 17 Aralık 2013 yılında kayboldu. Elvis, bir restoranda tanıştığı, evli olan Sidney Moorer isimli tamirciyle olan ilişkisinden iki ay sonra yeni biriyle görüşmeye gitmişti. Elvis, o sırada ailesinin yanında olan oda arkadaşı Brianna Warrelmann'i arayarak randevunun nasıl geçtiğini anlattı. Konuşmaları yaklaşık 10 dakika sürdü ve Warrelmann, Elvis'e Moorer'ın telefonlarını açmamasını ve düşüncesizce bir hareket yapmamasını söyledi. O sabahtan sonra Elvis'ten bir daha haber alınamadı. 

İddialara göre, Elvis'in kaybolması Moorer'ın eşinin suçuydu. Tammy Moorer, eşinin gizli ilişkisini öğrendi ve Elvis'le yüzleşmek istediğine dair mesajlar yolladı. Fakat Tammy, Elvis'in kaybolmasıyla olan alakasını tamamen reddediyor.

12. Emma Fillipoff

12. Emma Fillipoff

Emma Fillipoff, 28 Kasım 2012 yılında British Columbia, Victoria'daki Empress Otel'in önünde 26 yaşındayken kayboldu. Kendisinin aracı, içinde tüm eşyalarıyla beraber, bir otoparkta bulundu. Kendisi en son otopark görevlileriyle konuşmuş. O zamandan beri Fillipoff'tan bir haber yok.

13. Jamison ailesi

13. Jamison ailesi

Amerika, Oklahoma'da yaşayan Bobby Jamison (44), eşi Sherilynn (40) ve kızları Madyson (6), 8 Ekim 2009'da gizemli bir şekilde kayboldu. Kayboldukları esnada, ailenin Red Oak yakınlarında bir arazi almayı planladığı öğrenildi. Ailenin arabası kaybolmalarının birkaç gün ardından Oklahoma'da terk edilmiş bir şekilde bulundu. Jamison ailesinin bedenlerine ulaşılamadı ancak köpekleri Maisie, aç ve susuz bir halde bulundu. Ayrıca ailenin arabasında kimlikleri, cüzdanları, telefonları ve 32 bin dolar nakit para bulundu. Ailenin bu kadar yüklü miktarda nakit para taşıyor olması kafaları karıştıran bir detaydı. Kendilerinden bugün halen bir haber yok.

14. Brittanee Drexel

14. Brittanee Drexel

Brittanee Drexel, 17 yaşında arkadaşlarıyla bahar tatili için gittiği oteli terk ettiği 25 Nisan 2009 gecesi kayboldu. Drexel, yakındaki bir başka otele yürüdü ve orada sevgilisine kendi oteline geri döndüğünü yazarak mesaj attı. Onu bir daha gören kimse olmadı ve kayıp olduğu bildirildi.

15. McStay ailesi

15. McStay ailesi

McStay ailesi, 4 Şubat 2010 yılında Fallbrook, Kaliforniya'da kayboldu. Ailenin ölü bedenleri yakındaki bir çöl olan Victorville, Kaliforniya'da bulundu. Charles 'Chase' Merritt, ailenin babası olan Joseph McStay'in iş ortağı, cinayet suçundan tutuklandı. 21 Ocak 2020'de idamına karar verildi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
11
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın