Görüş Bildir
Haberler
Bu Yiyeceklerden Kaçının: Bağırsak Sağlığı İçin Uzak Durulması Gereken Gıdalar

Bu Yiyeceklerden Kaçının: Bağırsak Sağlığı İçin Uzak Durulması Gereken Gıdalar

Sağlıklı bir bağırsak, vücudunuzdaki çoğu hastalığı engellemeye yardımcı olabilir. Sağlıksız bir bağırsak ise, metabolizmanızdan ruh halinize kadar her şeyi mahvedebilir. Ne yediğiniz, bağırsak sağlığınızda önemli bir rol oynar. Biz de bu içeriğimizde bağırsak sağlığına zararlı yiyecekler nelerdir sorusuna cevap aradık. İşte, bağırsak sağlığınız için uzak durmanız gereken yiyecekler.

Daha önce bağırsaklara iyi gelebilecek yiyecekleri derlemiştik. Buradan göz atabilirsiniz:

1. Şeker

1. Şeker

Rafine beyaz şeker kötü bir üne sahiptir. Ancak şekerin her türlüsü sağlık açısından zararlı sonuçlara neden olabilir. Bununla birlikte araştırmacılar da şekerin bağırsak sağlığına zararı olabileceğini buldu. Özellikle yüksek şeker tüketimi, kabızlığı artırabilir ve genel bağırsak fonksiyonunu kötü etkileyebilir.

2. Kızarmış yiyecekler

2. Kızarmış yiyecekler

Vücut, kızarmış sebzelerin sindiriminde zorlanabilir. Taze yiyecekleri daha kolay sindirir. Kızartmak için kullanılan yağlarda trans yağ oranı fazladır. Kızarmış yiyecekleri çok fazla tüketmek, karın ağrısı problemine neden olabilir.

3. Kırmızı et

3. Kırmızı et

Kırmızı eti fazla tükettiğiniz takdirde, bağışıklık fonksiyonunuz ve duygusal durumunuz olumsuz yönde etkilenebilir. Bunun yanında bağırsak mikrobiyotanızda zararlı değişikler yaşanabilir.

4. Yumurta

4. Yumurta

Yumurta, bazı araştırmalara göre pıhtılaşmaya neden olmaktadır. Pıhtılaşmayla beraber, kalp krizi ve felç riski artar. Böylece bağırsak bakterileri büyüyebilir.

5. Gluten içeren besinler

5. Gluten içeren besinler

Bir dizi tahılda bulunan gluten, mide ağrısına, şişkinliğe ve yorgunluğa yol açabilmektedir. Üstelik gluten hassasiyeti olmayan kişilerde bile bu besinler, aynı olumsuz etkilere neden olabilmektedir.

6. İşlenmiş gıdalar

6. İşlenmiş gıdalar

Katkı maddesi ve fazla miktarda tuz içeren işlenmiş gıdalar, bağırsak mikrobiyotanızı olumsuz yönde etkileyebilir. İşlenmiş gıdalarda lif oranı düşüktür. Kek, kurabiye, konserve sebze, pastırma ve sosis gibi yiyecekler işlenmiş gıdalar arasında yer alır.

7. Baharatlı yiyecekler

7. Baharatlı yiyecekler

Baharatlı yiyecekler bazı insanların bağırsak sağlığını olumsuz yönde etkilerken, bazı insanların etkilememektedir. Bu sizin sindirim sisteminize bağlı bir durumdur. Sindirim sistemi zayıf kişilerde mide ekşimesi ve ishal gibi problemlerin yaşanmasına neden olabilir.

8. Yüksek fruktozlu meyveler

8. Yüksek fruktozlu meyveler

Hassas sindirim sistemine sahip kişiler, yüksek fruktozlu meyveleri tükettiğinde sindirim semptomları yaşayabilir. Elma, armut, mango gibi meyveler yüksek fruktoz içerebilir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın