Görüş Bildir
Haberler
Bu Şehir İnsana Tuzak Kuruyor! Güzide Şehrimiz İstanbul'u İtici Kılan Bazı Faktörler

Bu Şehir İnsana Tuzak Kuruyor! Güzide Şehrimiz İstanbul'u İtici Kılan Bazı Faktörler

23.08.2020 - 07:00

İstanbul, dünyanın en harika şehirlerinden bir tanesi. Ancak maalesef bu güzel şehri itici kılan bazı detaylar var ki... Keşke olmasalardı. Nedir bunlar, gelin bir bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşırı kalabalık olması

1. Aşırı kalabalık olması

Her yerden insan çıkıyor. Parklar, caddeler, kafeler hep kalabalık. Çıkıp iki hava alayım desen bile yoruluyorsun o derece.

2. Her yerde sıra olması

Kalabalığa bağlı olarak her şey için sıra bekliyorsunuz. Bir de insanımızın sıraya girmeyi tam olarak bilmemesi de insanı çileden çıkarıyor.

3. Dilenciler

Gitmişsiniz deniz kenarına, güzel bir kafeye veya bir parka... Sevdiklerinizle birlikte keyif yapacaksınız. Tak, dilenci geliyor. Para versen, birazdan akrabalarıyla tekrar gelir. Vermezsen, on saat salça olur. Off bütün tat kaçtı bile!

4. Metrobüs

4. Metrobüs

Kalabalık konusundan kaçalım dedik ama İstanbul burası, kalabalıktan kaçamazsın. Metrobüs, iyi niyetli bir proje olsa dahi, çekilir bir toplu taşıma yöntemi değil. Tam anlamıyla; varlığı bir dert yokluğu yara.

5. Trafik

5. Trafik

İstanbul trafiği öyle bir trafik ki yukarıda bahsettiğimiz metrobüsü tercih edilebilir

kılıyor. “Bir insan neden metrobüse biner?” diye düşünürken 2 saat İstanbul trafiğine maruz kalıyorsun. Sonra diyorsun ki “Bir dahaki sefere metrobüse bineyim en iyisi”. İki ucu boklu değnek kısacası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yüksek fiyatlar

6. Yüksek fiyatlar

Zindan gibi evlere en az 1000 TL kira istenir. Bir kafede bir şey yiyip içmek istesen en az 100 TL verirsin. En temel ihtiyaçlarını aldığın alışverişte bile en az 150 TL para ödersin. Tüm bunlar yoksulluk sınırının 7700 TL olduğu ülkede gerçekleşir, evet.

7. Çarpık kentleşme

7. Çarpık kentleşme

Dünyanın en güzel şehirlerinden biri bu kadar hor kullanılabilirdi. Her yerin beton dolu olması, yeşil alan azlığı ve çarpık kentleşmenin getirdiği düzensizlik ne yazık ki İstanbul’u baya itici kılıyor.

8. Hafriyat kamyonları

8. Hafriyat kamyonları

Her yeri inşaat olan şehirde bu kamyonların bulunması normal tabii. Hafriyat kamyonlarının sebep oldukları kazalar, trafik ve çevre kirliliği de İstanbul'u çekilmez kılıyor.

9. Sapıklar ve ahlak bekçileri

9. Sapıklar ve ahlak bekçileri

Bunları aynı kefede değerlendirmek lazım. Biri yüzünden kadınlar 40 derece sıcakta pantolon giymek zorunda kalıp pişer. Diğeri yüzünden insan sevdiğine 2 dakika sarılamaz bile. Defolup gidemediler bu şehirden.

10. Tekinsiz muhitleri

10. Tekinsiz muhitleri

Girmeye korkacağın, sokaktaki tipleri görünce yolunu değiştireceğin bir sürü yer var İstanbul’da. Dünyanın merkezindeki bir şehre hiç yakışmıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Taksiciler

11. Taksiciler

Ahlaklı taksicileri tenzih ederiz elbet. Ama trafikte terör saçan, bombalı saldırı sonrası mağdur insanlara fahiş fiyat çeken taksiciler bu şehrin kanayan bir yarası.

12. Minibüsler

12. Minibüsler

İticilikte taksilerle kıyasıya rekabet halinde olan minibüsler, hem içindekine hem de dışındakine dert. Yolcu alacaklar diye bir şeridi komple iptal ederler. Arkadaki araçlar on saat minibüsün keyfini bekler, içindeki yolcular da gideceği yere istediği zamanda varamaz.

13. Adımbaşı AVM olması

Bir şehrin bu kadar Avm’ye ihtiyacı var mıdır gerçekten? Yeşil alan bu kadar azken bunca Avm niye?

14. Çok polis olması

14. Çok polis olması

Taksim’de, Beşiktaş’ta, şehrin gezilip görülecek her yerinde çok fazla polis ve polis aracı var. Sanki her an bir olay olabilirmiş gibi, insanda huzursuzluk yaratıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
21
13
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hesso

Bu pahalılık sadece istanbul da mı ülkenin her yeri öyle

Ercan

150 bin nüfuslu Nazilli de yaşıyorum perşembe günleri semt pazarı kurulur ona bile tahammül edemiyorum..İstanbul da yaşayanlara kolaylık dilerim..karınca yuv... Devamını Gör

fbw36

Başka illere gittiğimde gözlemlediğim genellikle insanlarda bir sakinlik oluyor, daha yavaş hareket ediyorlar. İstanbul'da herkes bir acele içerisinde koşuşt... Devamını Gör