Görüş Bildir
Haberler
Bu Resimli Algı Testine Göre 5 Kişilik Tipinden Hangisisin?

Bu Resimli Algı Testine Göre 5 Kişilik Tipinden Hangisisin?

Testimizdeki görselleri anlamlandırma şeklin bize senin hakkında çok şey anlatıyor. Bu resimli algı testine göre 5 kişilik tipinden hangisi olduğunu söylüyoruz. 

Eğer hazırsan;

Hadi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini öğrenelim.

2. Şimdi yaşını öğrenelim.

3. Bu fotoğrafta ilk dikkatini çeken şey ne oldu?

3. Bu fotoğrafta ilk dikkatini çeken şey ne oldu?

4. Peki bu görsel sana hangi duyguyu hissettirdi?

4. Peki bu görsel sana hangi duyguyu hissettirdi?

5. Sence bu görsel ne tarafa dönüyor?

5. Sence bu görsel ne tarafa dönüyor?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu görsellerden hangisi seni mutlu hissettirdi?

7. Sence buradaki bütün çizgiler düz mü?

7. Sence buradaki bütün çizgiler düz mü?

8. Bu görsel sana ne hissettirdi?

8. Bu görsel sana ne hissettirdi?

9. Peki yarın başka bir yerde uyanacak olsan, nerede gözlerini açmak isterdin?

10. Son olarak bu çocuğun gözlerinde ne görüyorsun?

10. Son olarak bu çocuğun gözlerinde ne görüyorsun?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gerçekçi tip

Gerçekçi tip

Sen gerçekçi kişilik tipine sahipsin. Baktığın her şeyde bir anlam, neden ve sonuç arıyorsun. İnsanların sana bir şey yaptırabilmeleri için önce seni ikna etmeleri gerekiyor. Bu konuda oldukça zorlu birisin. İnsanlardan bir şey öğrenmek yerine, onlara sen bir şeyler öğretmeyi tercih edersin. Hayatında attığın her adımı çok kez düşünüp, öyle hareket edersin. Seni hiçbir zaman bir şeye kendini kaptırmış bir şekilde bulamayız. Kendini ve duygularını kontrol edebilen birisin. İkili ilişkilerinde ne zaman, ne yapman gerektiğini iyi bilen birisin. Seni birinin peşinden koşarken görmek mümkün değil. Auran ve enerjin nedeniyle insanlarda değişik bir etki bırakıyorsun. Bu nedenle senden çok kolay kopamıyorlar. Kendine ve etrafına doğruları söylemekten kaçınmayan ve her lafının arkasında duruyorsun. Sen doğruları söylüyorsun diye, birileri kırılacaksa bu senin pek de umurunda olmaz. Çünkü kimsenin kalbini kırmamak için kendi doğrularından sapmazsın. Hayatını her zaman kendi bildiği gibi yaşayan birisin. İnsanlardan bazı konularda fikir alsan da yine de kendi istediğini yapacağını biliyoruz. Anlaşılması zor ama ideallerin doğrultusunda emin adımlarla ilerliyorsun. Bu gerçekçiliğin seni istediğin yere götürecek.

Koruyucu tip

Sen koruyucu kişilik tipine sahipsin. Üstün sabır yeteneğin ile yaşadığın her şeye büyük bir olgunlukla cevap vermişsin. Fevri davranmak, kalp kırmak veya birilerini incitmek sana göre şeyler değil. Olabildiğince sakin ve anlayışlı birisin. Özellikle sevdiğin kişilere karşı ekstra bir çaba harcıyorsun. Onlara fazla değer veriyor ve her şeyden sakınıyorsun. Korumacı kişiliğinde burada dikkat çekiyor. Sen sevdiğin ve değer verdiğin kişileri her şeyden korumaya çalışan ve onlar için her şeyi yapabilecek türde birisin. Savunduğun bir şey varsa o da insanları olduğu gibi kabul etmek. Bu nedenle değer verdiğin kişilerden aynı değeri görüyorsun. İnsanları değiştirmek veya kusurlarını söylemek sana çok saçma geliyor. Onları o yapan özellikleri aslında ne kadar eşsiz olduklarını düşündürüyor sana. Biraz da kaderci özelliğin ile hayatına giren ve çıkan her insanın ne kadar kıymetli olduğunu biliyorsun. Senin hayatının bir anında bile var olmuş herkesin, bir amacı ve sana öğretmek istedikleri bir şeyleri olduğunu düşünüyorsun. Bu nedenle sen her zaman insana değer veriyorsun. Korumacı kişiliğin ile insanların sana sonsuz güvenini kazanmış ve sırtını yaslayacak güzel dostluklar kurmuşsun.

Duygusal tip

Sen duygusal kişilik tipine sahipsin. Hayata, kendine ve etrafına bakışında her zaman bir anlam arıyorsun. İnsanları yüzeysel olarak değil tam anlamıyla tanımak istiyorsun. Onların acılarını, sevinçlerini veya şimdiye kadar yaşadıklarını öğrenmek istiyorsun. Böylelikle herkesle derin bir iletişim kurmuş oluyorsun. Herkesin hikayesini merak etmen, senin herkesle çok kolay dost olabileceğini gösteriyor. Onların sana sonsuz güvenmelerini sağlıyor. Senin için maddi şeylerin önünde her zaman manevi şeyler yer alıyor. Bir işte parası iyi diye çalışmak hiç sana göre bir şey değil. Önemli olan orada kendini ne kadar iyi hissettiğin ve işini severek yaptığındır. Hayatında attığın her adımı önce kendi içinde tartıyor ve öyle karar alıyorsun. Yani aldığın bir karar, aşırı mantıksız da olabilir ama sen mutlu ve huzurluysan bu hiç sorun değil. Bu nedenle çoğu kez eski sevgiline dönmenin veya sana döneni affetmenin sebebi bu. Sıcakkanlı yapın herkes tarafından fark ediliyor. İnsanların dertleri ortak olma ve onların sıkıntıları çözüm bulma gibi özellikler taşıyorsun. Bu nedenle etrafın oldukça kalabalık. Sen duygularını her şeyin önünde tutan ve bu hayatta etrafındaki insanlar tarafından yüzü gülmüş birisin.

Mantıkçı tip

Sen mantıkçı kişilik tipine sahipsin. Her zaman planlı ve programlı hareket eden, karar almadan önce herkese danışan birisin. Duygularını belli etmekten hoşlanmıyorsun çünkü bunun seni zayıf kılacağına inanıyorsun. İnsanlarla çok çabuk anlaşmak senin için zor. Senin duruşun ve onlarla arana ördüğün duvar nedeniyle de onların sana yaklaşmasını engelliyorsun. Seninle konuşurken bile çekinen kişiler var. Bir bakışın veya hareketin insanlara nerede susmaları gerektiğini gösteriyor. Bu kadar katı olmanın sebebi geçmişinden kaynaklanıyor. Kendini rahat bir biçimde insanlara açamıyor ve bazen çok ihtiyaç duysan da dertlerini paylaşamıyorsun. Her probleminle kendin baş etmen gerektiğini biliyorsun. Çünkü problemlerin temeli genellikle sana dayanıyor. Kendini başarılı olmak ve en iyi olmak için fazla zorluyorsun. Seni yıpratan en büyük şey hırsın. Her ne konuda olursa olsun, kendini göstermeli ve adını duyurmalısın. Mantıkçı kişiliğin ile de aslında bunu başarıyorsun. Ama kendini fazla zorlaman seni hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkiliyor. Bazen kendini serbest bırakmalı ve hayatı akışına yaşamalısın. Başına gelecek her şeyi önceden kestiremezsin.

Eğlendirici tip

Sen eğlendirici kişilik tipine sahipsin. Hayatta, kendin eğlendiğin kadar başkalarını eğlendirmek gibi görevlerin de var. Yaşadığın ve yaşayacağın her şeyi kucaklıyorsun. Bunlardan keyif almaya bakıyorsun. Gerçekten üzüldüğün zamanların olabiliyor. Ama bu zamanlarda bile kendine iyi gelecek ve pozitif hissedebileceğin bir neden bulabiliyorsun. Genellikle duygularını dışa vurmaktan kaçan birisin. Kendi üzüntünü başkalarına yansıtmak istemiyor ve onları da üzmek istemiyorsun. Yani kendinden başka herkesi fazla düşünüyorsun. Bütün insan ilişkilerinde her zaman en fazla karşı tarafı düşünmüşsün. Hiçbir zaman 'ben ne isterim?' diye, ne sen ne de etrafındaki insanlar düşünmüş. Kendi hayatında ikinci plana atılmışsın. Bu biraz da senden kaynaklanan bir durum. Böyle davranmalarının veya ilişkilerde seni unutmalarının nedeni, en başında kendini yok sayman. Bütün enerjini karşı tarafın isteklerine veriyorsun. Bunu gerçekten sevdiğin ve değer verdiğin için yapıyorsun. Her ne kadar gülüp, eğlensen de senin de dertlerin olabileceğini düşünmüyorlar, Yani sen arkadaş ortamlarında her zaman gülen, eğlendiren ama eve geçince uzun süre sessiz kalıp, kafasını dinleyen birisin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
170
55
14
13
6
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berna

Gerçekci

cansu ersan

Gerçekçi tip

Gizem Yenikler

Eğlendirici tip Sen eğlendirici kişilik tipine sahipsin. Hayatta, kendin eğlendiğin kadar başkalarını eğlendirmek gibi görevlerin de var. Yaşadığın ve yaşaya... Devamını Gör