Görüş Bildir
Haberler
Bu Psikoloji Testine Göre Kişilik Analizini Yapıyoruz!

Bu Psikoloji Testine Göre Kişilik Analizini Yapıyoruz!

Olaylara karşı verdiğimiz tepkiler, kararlarımız, fikirlerimiz bizi biz yapan unsurlardır. Şu anki seni oluşturan iyi veya kötü bütün özelliklerin kişiliğini oluşturur. Bu psikoloji testi senin kişilik analizini ortaya çıkartıyor.

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Yaşını da seç.

3. Sen genellikle kararlarını nasıl alırsın?

3. Sen genellikle kararlarını nasıl alırsın?

4. Peki seni motive eden şey ne?

5. Seni olumsuz etkileyen şey bunlardan hangisi olabilir?

5. Seni olumsuz etkileyen şey bunlardan hangisi olabilir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bunlardan hangisini kaybetmekten korkuyorsun?

7. Peki bir şeyi kaybetmemek için en fazla ne yapabilirsin?

7. Peki bir şeyi kaybetmemek için en fazla ne yapabilirsin?

8. Son olarak hangi karaktere tahammülün yok?

Hayatta ısrarcı olsan da bir şeyin peşinden bir yere kadar gidersin!

Duygularını saklamaya çalışırken bir köşeye sıkışmışlık hissi seni sürekli rahatsız ediyor. Sen dışa dönük birisin ama bu durum sadece neşeli anlarını kapsıyor. Yani ne yaşıyorsan içinde yaşamayı tercih ediyor ve kendini düşüncelerinle çok fazla sıkıyorsun. İletişimin oldukça güçlü. Yeni birileriyle tanışmak kendini iyi hissettiriyor. Aslında bu durum da değişkenlik gösteriyor. Kendini iyi hissettiğin zamanlarda daha dışarıya dönükken, kendini mutsuz hissettiğin zamanlarda içine kapanıyorsun. Seni ayakta tutan düşüncelerden biri aile, yuva kavramı. Etrafındaki olan herkese güven duymayı ve kendini güvende hissetmeyi istiyorsun. Sürekli kendini korumak zorunda kaldığın durumlar rahatsız olduğun ve giderek yalnızlaştığın zamanlar... Yaşadığın şeyleri kabullenip bazen köşene çekilebiliyorsun. Yani bir şey için mücadele etmek gerçekten o şeye değerse gerçekleştirebileceğin bir şey. Yalnızlıktan korktuğun kadar etrafında seni anlayan kişilerin bulunmamasında da korkuyorsun. Problemlerin gerçek bir problem olana kadar birine bahsetmemek seni çaresiz ve umutsuz bırakıyor. Yapın gereği karşındaki insanın davranışlarına göre ona yaklaşıyorsun. Hayatta ısrarcı olsan da bir şeyin peşinden bir yere kadar gidersin!

Hayata hep olumlu yaklaşıyor, düştüğünde yine sen kendini kaldırıyorsun.

Kendini çoğu zaman umutsuzlaşırken buluyorsun. Senin için her şey aslında bir umutken yaşam koşulları, belki yaşadıkların seni umutsuzluğa iten şeyler. İnsanlara karşı gelmek veya çatışmak yerine daha olumlu olmayı seçmiş birisin. Senin gerçekten rahatsız olduğun bir şey varsa, anca o zaman tartışırken görebiliriz. Onun haricinde gereksiz tartışmalara insanlarla girmez, bir köşede onları onaylarsın. Seni anlamayacak veya aynı seviyede görmediğin kişilere kendini anlatmak bile istemezsin. Biraz yorgun ve bitkinsin. Bunun sebebi monotonlaşmış hayatın olabilir. Aslında enerjik birisin ve bunu insanlara geçirmeyi seviyorsun. Şu aralar her şeyin aynı olması veya hayatında bir heyecanının olmaması seni giderek mutsuzlaştırıyor. Kendinden başka herkese faydan dokunuyor. Başkalarına akıl vermek, yol göstermek sana keyif veriyor. Başka dertleri ve hikâyeleri dinlemek belki de senin kendi dertlerini unutturuyor. Eleştirilmekten pek hoşlanmıyor, gerekirse sen kendini eleştiriyorsun. Anlaşamadığın insanlardan biri de her şeyin en iyisini biliyormuş gibi davranan, her konuda fikir belirten insanlar. Sen yine onları görmezden gelmeye devam edeceksin. Hayata hep olumlu yaklaşıyor, düştüğünde yine sen kendini kaldırıyorsun.

Üzerine baskı kurulmasından nefret ediyor ama başkalarının üzerinde baskı kuruyorsun.

Biraz baskıcı bir tutumun var. Bunun nedeni kaybetmekten korkmak... Duygularını yoğun ve göstererek yaşıyorsun. Birine karşı hissettiğin her şey çok gerçek. Karşında kim olursa olsun onu sevmiş ve ona ısınmışsın artık o en yakınlarından biri olabilir. Çok kolay bir şekilde insan kabul ediyorsun hayatına. Hayatına karışılmasından hoşlanmayan ve istediğin şeylere engel olunmasından da hoşlanmayan birisin. Belki mantıklı belki mantıksız sonuçlarına sen katlanacaksan, o şeyi yapmaktan vazgeçmezsin. Bu nedenle kendinden uzaklaştıracağın kişiler seni engelleyen ve ilerlemeni istemeyen kişilerdir. Her ne kadar kendinde bir baskı kurulmasını istemesen de sevdiklerinin her şeyine çok fazla karışıyorsun. Çünkü planlayıcı bir yapın var. Her şeyden haberin olmalı ve her şeyi sen düzenlemelisin. Yetki verilmesi, bir şey için sana danışılması biraz egonu okşuyor. Dışarıya karşı bu sert tavrın her şeyi başarabileceğin izlenimini verirken aslında ne kadar korktuğunu fark ettirmiyor. Geceleri uykunu kaçıran, sık sık düşüncelere dalmana neden olan her şeyle tek başına mücadele etmek omuzlarında büyük yükler oluşturuyor. Yorulduğunu hissetsen de durmadığın bir yoldasın. Karakterin gereği pes etmezsin. Vazgeçmek veya vazgeçmeye zorlanmak seni daha da hırslandıran şeyler.

Yalnız kalmaktan nefret etsen de sahtelikten daha çok nefret ediyorsun.

Yalnızlıktan nefret ediyor ama sahtelikten daha çok nefret ediyorsun. Sen karakterin gereği net birisin. Ne hissettiysen, ne istediysen ne gördüysen bunu karşı tarafa geçirmekten veya söylemekten çekinmezsin. Sen de karşında kendin gibi birini istersin. Herkes sana net olmalı. Hayatında asla tutmayacağın insan, yüzüne gülüp arkandan konuşan insan... Bu durum seni oldukça sinirlendiriyor. Bazı şeyler için vakit kaybetmek istemiyorsun. Keyfine düşkün biri olarak zamanını çalacak tek şey tatiller olabilir. Bazen kendini yapayalnız hissediyor ve küçücük bir derdini bile paylaşacak kimsenin olmadığı düşüncesine dalıyorsun. Hata yapmak ve yanlış yapmak senin gözünü korkutuyor. Bu nedenle bir karar almak, bir yola başlamak senin için çok zor. Aklında her zaman 'ya daha iyisi olursa' gibi bir düşünce yer alıyor. Bunu beklerken de aslında elindeki fırsatı da kaçırmış oluyorsun. Yani hayatındaki her anının kıymetini bilip onları kaçırmak istemezken kararsızlığın buna biraz engel oluyor. Herkesle kolay iletişim kuramazsın sadece kendini yakın hissettiğin kişilerle çok iyi anlaşırsın. Yalnız kalmaktan korkmanın nedeni de buradan geçiyor. Hayata karşı oluşturduğun duvarlar ve kurallar insanların senin alanına girmesini engelliyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
268
42
40
22
14
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın