Görüş Bildir
Haberler
Bu Lezzetler Damak Çatlatacak Türden! Mardin'de Lezzetten Dört Köşe Olmanızı Sağlayacak En İyi Restoranlar

Bu Lezzetler Damak Çatlatacak Türden! Mardin'de Lezzetten Dört Köşe Olmanızı Sağlayacak En İyi Restoranlar

Güneydoğu şehirlerimizden biri olan Mardin, tarihin ve kültür çeşitliliğinin de etkisiyle oldukça zengin ve lezzetli bir mutfağa sahip. Ana yemeklerin neredeyse hepsi kırmızı et ile yapılan Mardin yöresinin lezzetleri insanı müdavimi yapmayı başarıyor. Bir de bu lezzetleri yerinde, işini iyi bilen restoranlarda yemek de cabası. Peki Mardin'in en iyi ve en lezzetli yemekleri nerede yenirmiş hadi hep birlikte bakalım.

Bağdadi Restoran

Bağdadi Restoran

Mardin ve bölgesinin geleneksel yemeklerini, popüler olarak bilinen yemeklerle birleştirerek misafirlerine sunuyor. Mekan otantik  yapısı ve yöresel yemekleriyle güzel bir akşam geçirmek isteyenler için güzel bir alternatif. 

Adres: Şar, Vali Adil 228 Sok. 47100 Artuklu/Mardin

Ziyaretçi Yorumu: Mekan manzarası olan, otantik bir yapı. Fiks menü seçeneği ile yerel farklı tadları deneyebilirsiniz. Yoğurt çorbası, Erik kebabı, Alluriye ve Kaburga dolması yedik. Tatlı olarak da Harire geldi. Yemekler özellikle de Alluciye çok lezzetli ve kaliteliydi. Servis hızlı, çalışanlar kibar ve ilgiliydi.

Kebapçı Yusuf Usta

Kebapçı Yusuf Usta

Mardin kebabı nerede yenir? sorusunun en güzel cevabı Kebapçı Yusuf Ustadır. Kebapları dışında mezeleri ve ciğeriyle de oldukça başarılı olan Kebapçı Yusuf Usta, misafirlerine ziyafet yaşatan bir restorandır.

Adres: Fatih Petrol (400m) ilerisi Ümitköy Sitesi Altı Midyat Caddesi

Ziyaretçi Yorumu: Gap turuna katıldığımız turda, durak noktamız olan Kebapçı Yusuf Usta'dan Mardin kebabı, ciğer, kuzu şiş yemeden geçmeyin. Mükemmeldi. Personel çok ilgiliydi. Ayrıca hijyenik ve temiz bir Restoran. Buradan yemeden kesinlikle gitmeyin.

Kebapçı Rido

Kebapçı Rido

Mardin kebabına yiyebileceğiniz diğer bir mekan ise, misafirperver, mütevazi ve bir o kadar da lezzetli Kebapçı Rido'dur. Lezzetin, temizliğin, hijyenin buluştuğu ve bunları tamamlayan güler yüzlü çalışan kadrosu ile müşterilerini daima memnun etme çabasında olan bir işletme. Her gün farklı çeşit et ve sebze ile yapılan sulu yemekler ile öğle yemeği ve akşam yemeği, sabahları ise kahvaltı ve çorba servisi bulunmakta.

Adres: Teker, 1. Cadde No:219, 47200 Artuklu/Mardin

Ziyaretçi Yorumu: Çarşıda kebap yiyebileceğiniz bir yer. Öncesinde salata ve sumak geliyor. Daha sonra lavaş ve 2 parça kebap. Kebap satır ile çekiliyor. Camdan izleyebilirsiniz. Çatal vurduğunuzda dağılması falan güzel zaten bilen anlar.

Cercis Murat Konağı

Cercis Murat Konağı

Mardin Artuklu bölgesinin en iyi restoranlarından biri. Misafirlerine geleneksel tarım yöntemleriyle yetiştirilmiş ürünler, geleneksel reçeteler ve özgün sunumlarla servis yapan ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir işletme. En büyük sürpriz ise gün sonunda gül suyuyla ellerinizi yıkamak oluyor.

Adres: Şar, 1. Cadde No:517, 47100 Artuklu/Mardin

Ziyaretçi Yorumu: Fevkaladenin fevkindeyi hak eden bir restoran. Mutlaka ve mutlaka Mardin'e gelirseniz uğrayın. İkram, mezeler hem lezzet hem de sunum olarak güzeldi. Çalan otantik müzik harikaydı. Zeytinyağlı enginar dolma, yaprak dolma en az 10 çeşit meze, etli yemekler, reyhan şerbeti, keşkül...👏 Hepsi birbirinden lezzetli ve göz doyurucu... 👏👍🏼💯

Öz Yasemin Pide Lahmacun

Öz Yasemin Pide Lahmacun

Ne zaman gitseniz önünde kalabalık görebileceğiniz Mardin'in en iyilerinden. Öz Yasemin, lahmacunu, pidesi ve sembusek'i (kapalı lahmacun) ile meşhur bir Pide Salonu. Yediğiniz tüm pideleri unutun ve Öz Yasemin Pide Salonu'nu da rotanıza ekleyin deriz. 

Adres: Medrese, Cumhuriyet Cad. No:238, 47100 Mardin Merkez/Mardin

Ziyaretçi Yorumu: Ne zaman gitseniz önünde sıra olan küçük ama lezzetleri bir o kadar güzel olan bir mekan. Eski Mardin’de lahmacun, sembusek ve pide için ilk olarak tercih etmeniz gereken mekan. Bu ekonomide fiyatları bir o kadar da uygun çıtır lahmacunlar yapıyorlar.

Leyli Muse Mutfak

Leyli Muse Mutfak

Mardin'in sahip olduğu büyüleyici atmosfer şehrin her yanına yansıyor ve mekanlarda da bu atmosferi hissediyoruz. Büyüsüne kapılacağınız ve kendinizi tam anlamıyla Mardin'de hissedeceğiniz Leyli Muse Mutfak gidilecek yerler listenize eklemeniz gerekenlerden. Gerek taş yapısı gerekse de dekor olarak kullandıkları antikalar görmeye değer.

Adres: Cumhuriyet meydanı, Şar Mah. 227 çavırlı Sok. No:4, Mardin müzesi yanı, 47100 Artuklu/Mardin

Ziyaretçi Yorumu: Mardin gezinizin bir gecesini mutlaka buraya ayırmalısınız. Bir gece kalacaksanız da geleceğiniz yer burası olmalı. Mekan ambians olarak çok güzel, işletmecisi Nihat beyin arkeolog olmasının avantajları fazla, antika malzemelerin kullanımı dizayn harika olmuş. Tüm personel ilgili ve güler yüzlü. Akşam 20den sonra canlı müzik şahane.

Sultan Sofrası Mardin Mahalli Yemekleri

Sultan Sofrası Mardin Mahalli Yemekleri

Tam anlamıyla bir esnaf lokantası olan Sultan Sofrası Mardin Mahalli Yemekleri, müşterilerine Mardin'in misafirperver insanını tanımanın yanı sıra yerel lezzetleri deneme şansı sunuyor. Kendine has sıcak ve samimi bir atmosferi olan Sultan Sofrası'na yolunuz düşerse mutlaka Mardin Tabağı'nı denemelisiniz.

Adres: Medrese, Cumhuriyet Cad. No:184, 47100 Artuklu/Mardin

Ziyaretçi Yorumu: Mardin'e giderseniz acıktığınızda mutlaka uğramanız gereken bir mekan. Otantik bir ortamda yenilen Mardin Tabağı'nın tadına doyum olmuyor. Özellikle yayık ayranı köpük köpük geliyor. Personel gayet ilgili ve güler yüzlü. Fiyatları da piyasaya göre çok uygun.

Seyr-i Merdin

Seyr-i Merdin

Muhteşem manzarası ve lezzetleriyle Mardin'e yolunuz düşerse uğramanız gereken yerlerden biri. Dilerseniz yemek bölümünde yemek yiyebilir, dilerseniz de cafe bölümünde kahve içerek manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz. Mekanın ayrıca kahvaltısı da bulunmakta.

Adres: Teker, Cumhuriyet Cad. No:249, 47100 Artuklu/Mardin

Ziyaretçi Yorumu: Eski Mardin'de tavsiye üzerine gittiğim ve kesinlikle görmeden geçmemeniz gereken bir mekan eşim et yemez kaburga dolmasının neredeyse hepsini yedi. Asır şerbeti rehası anlatılmaz. Manzarası zaten Mezopotamya ayaklarınız altında, işletme temizlik hizmet konusunda tam puan.

Kasrı Kaya (Ciğerci Yusuf)

Kasrı Kaya (Ciğerci Yusuf)

Zengin menüsüyle Mardin'e geldiğinizde gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz bir mekan. Özellikle Mardin tabağı seçeneklerinizin arasında olsun. Personellerde oldukça ilgili ve güler yüzlü.

Adres: 13 Mart Mah. Vali Ozan Cad. Doğan Apt. Altı No:90 Polis Evi Karşısı, 47000 Artuklu/Mardin

Ziyaretçi Yorumu: Yediğimiz yöresel çorba, içli köfte, ciğer ve şiş lezzetliydi. Kalabalık gruba rağmen servis aksamadı. Yancılar da bol ve çeşitliydi.

Çağ Urfa Sofrası

Çağ Urfa Sofrası

Mardin'in yöresel mutfağından lezzetleri kaliteli bir şekilde nezih bir ortamda sunan işletmedir. Geleneksel yemekleri benzersiz sunum ve kaliteli bir ortamda deneyimlemeniz için ve sofralara bunu taşımak için elinden geleni yapan bir müessese.

Adres: Yenişehir, SSK Cad. No:4, 47200 Mardin Merkez/Mardin

Ziyaretçi Yorumu: Lezzetleriyle, ilgi ve alakalarıyla, mükemmel hizmetleriyle harika bir akşam yemeği yedik. Kebapları, birbirinden güzel ikramları en sonunda da enfes bir künefe ve dondurma ile mutlulukla ayrıldık. Her şey için Teşekkürler. 👏 👏 👏

Mardin Sofrası

Mardin Sofrası

İşlerine severek ve gönülden yapan Mardin Sofrası, lezzeti en üst seviyeye taşımak için elinden geleni yapıyor. En önemli özelliği de Mardin'in unutulmuş lezzetlerini Mardin halkına ve misafirlerine tekrardan hatırlatmak en büyük amaçlarından biri.

Adres: 13 mart mah. Hükümet Cad.i Kapı:1A Daire:1, 47200 Artuklu/Mardin

Ziyaretçi Yorumu: İzmir'den Ahmet Kurt Rehberimizle birlikte geldik. Grubumuz kalabalık olmasına rağmen servis hem hızlı hem de yemekler sıcaktı. İkram olarak lebeniye diye bir çorba ve çiğköfte salata ikram ediliyor. Ben kebap yemeyi tercih ettim. Gayet lezzetli ve makul fiyatlıydı. Tavsiye ederim.

Midyat Cihan Lokantası

Midyat Cihan Lokantası

Yöresel yemekleriyle misafirlerinin kalbini fetheden Cihan Lokantası, özellikle perde pilavı ve kaburga dolması ile meşhur. Tabii bunun yanı sıra dönerde sevilen yemekler arasında yerini alıyor. 

Adres: Gölcük, 47510 Midyat/Mardin

Ziyaretçi Yorumu: Eti çok güzel. Kaburga özellikle tavsiye ederim. En basiti et döneri gözümüzün önünde bütün bir parça etten ince ince keserek hazırladıklarına şahit olduk. Hani yediğimiz şeyin nasıl yapıldığını gözümüzle görmek çok tatmin edici. Sıcak yemeklerini şahane. Özellikle böyle bir işletmede benim için olmazsa olmaz enfes bir el yapımı ayran, O da var. Yemekten sonraki Çayı da güzel.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın